[Voor] [Docenten]

OOK VOOR JULLIE SCHOOL?
Al sinds 2011 is Night of the Nerds een jaarlijks succes. Samen met een groot team enthousiaste [certified] nerds die zorgen voor een inspirerend programma, maken jongeren kennis met technologie en creativiteit. De jonge bezoekers gaan zelf aan de slag met de nieuwste uitvindingen en ontdekken welke impact technologie en creativiteit hebben op de samenleving en op hun eigen leven.

Nog geen kaarten voor Night of the Nerds?
Night of the Nerds is -dankzij onze sponsoren- gratis voor groepen uit het voortgezet onderwijs en MBO.
Docenten uit het VO en MBO kunnen deze tickets bestellen door gebruik te maken van de promotiecode scholen. Night of the Nerds is geschikt voor leerlingen tussen de 14 en 19 jaar.

Night of the Nerds introductieshows
Introductieshows geven een toelichting op de activiteiten van Night of the Nerds 2017 en de routes die je kunt lopen. Zo kunnen leerlingen naar aanleiding van hun interesses gemakkelijk een invulling geven aan hun bezoek. De introductieshows vinden plaats tijdens Night of the Nerds en beginnen vlak na de inlooptijden van de tickets. U kunt kiezen tussen 12.00, 13.00, 14.00 & 15.00 uur. Wanneer u zich hiervoor nog niet heeft opgegeven, maar hier wel graag gebruik van wilt maken, reserveer dan plekken via deze link.

Night of the Nerds workshops
Tijdens Night of the Nerds vinden workshops plaats. Het merendeel van de workshops zijn doorlopend, bij deze workshops kunnen uw leerlingen gewoon aansluiten. Maar een aantal van de workshops beginnen op vaste tijden [12.30], [13.30], [14.30] en [15.30] uur en dienen vooraf gereserveerd te worden. Reserveer vooraf de volgende workshops:
Digitaal stalken
Chatbot bouwen
Programmeer jouw 3D game
Data Detective spel
Jammen met beelden
Sonic Pi
Gedichten programmeren
Smart Cities

Quiz
Ter voorbereiding aan jullie bezoek ontwikkelen we twee quizzen, die de klas kan spelen vóór het bezoek aan Night of the Nerds
Het doel hiervan is dat de leerlingen
– weten wat er tijdens Night of the Nerds te zien en te doen is
– weten wat deze activiteiten inhouden
– tijdens Night of the Nerds gericht datgene kunnen bezoeken dat hun interesse heeft gewekt, wat ze leuk vinden en waar ze meer over willen weten.
Binnenkort vindt u hier een link naar deze quizzen.

BLOGSIDE; leerlingen maken reportages
Leerlingen kunnen tijdens Night of the Nerds zelf het podium pakken, door zelf reportages te maken! Het idee: tijdens Night of the Nerds bezoeken leerlingen twee activiteiten, waar ze een korte reportage over maken. De briefing vindt vooraf plaats in de Night of the Nerds Blogside. Een plek, die aanvoelt als echte newsroom waar hard wordt gewerkt. Bij de blogside kunnen de jonge reporters terecht kunt voor tips & tricks op het gebied van journalistiek, interviewen, filmen en editen. Van alle reportages wordt een eindfilm gemaakt door veejays.com
Deze opdracht is zeer geschikt voor CKV en kunst leerlingen! Leerlingen die andere vakken doen en hier interesse in hebben mogen uiteraard ook aansluiten. Leerlingen mogen individueel of in tweetallen deelnemen. U kunt uw leerlingen alvast opgeven door te mailen naar Frances Zoet via: nightofthenerds@artmark.nl Vermeld in uw mail dan aankomsttijd, voor- en achternamen, niveau en leerlaag van de deelnemende leerlingen.