[Partners] van [Night of the Nerds]

Zonder onze partners beginnen we niets, daarom stellen wij onze sponsors en partners graag voor. Zij maken een aantal van onze programmaonderdelen mogelijk, zorgen er voor dat scholen gratis het event kunnen bezoeken, geven advies over vervolgopleidingen, vertellen wat jongeren later kunnen worden én laten tijdens Night of the Nerds op 5 juni vol enthousiasme hun technisch en creatieve hart spreken.

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten zijn veelal chipproducenten. Het bedrijf vervaardigt complexe machines die worden gebruikt voor de productie van geïntegreerde schakelingen (IC’s of chips).  ASML heeft zich aan Night of the Nerds Eindhoven verbonden als hoofdpartner omdat zij het zeer belangrijk vindt dat jonge mensen geënthousiasmeerd worden voor technologie. Op dit moment en zeker de komende jaren is er een groot tekort aan technisch personeel. Daarom onderstreept ASML de doelstelling van dit evenement, zodat er in de toekomst voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten in de Brainportregio beschikbaar zijn.

brabant

Brabant C versterkt en vergroot het kunst en cultuuraanbod van Brabant om daarmee de nationale en internationale aantrekkingskracht van Brabant te vergroten. Brabant C versterkt het cultuursysteem en draagt bij aan vernieuwing van financiering in cultuur.

Ministerie van defensie. Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord van Defensie of misschien ken je wel iemand die er werkt. Defensie staat voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. In totaal werken er rond de 60.000 mensen, waaronder rond de 42.000 militairen. Dankzij al deze mensen voert Defensie veel acties uit in Nederland, maar zij zet zich ook in voor vijftien internationale operaties. Defensie is dus een veelzijdige organisatie met een wereldwijde impact.

Onder Defensie vallen vier krijgsmachtsdelen, maar wat houdt dit eigenlijk in? Het oudste krijgsmachtdeel is de Koninklijke marine. De marine zet zich met haar vloot en mariniers wereldwijd in voor vrede en veiligheid op en vanuit zee. Door de scheepvaartroutes te beveiligen, is ongehinderde handel mogelijk. De marine bestrijdt bijvoorbeeld drugstransporten en piraterij, maar ook mensen- en wapensmokkel. De marine kan ook nog worden ingezet bij rampen door het geven van medische hulp, voeding en water. Kortom: dit werk is heel divers.
Daarnaast is er de Koninklijke landmacht die op de grond bijdraagt aan vrijheid, veiligheid en welvaart. In Nederland verdedigt de landmacht het Nederlandse grondgebied. Ook helpen de militairen bij calamiteiten zoals overstromingen of uitbraak van veeziektes.
De derde in de rij is de Koninklijke luchtmacht. De luchtmacht is een modern en technologisch krijgsmachtdeel. Vooral bij internationale conflicten speelt de luchtmacht een belangrijke rol. De vliegtuigen en helikopters zorgen voor veiligheid en transport door de lucht. Bij rampen of oorlogen is de luchtmacht ook geschikt om noodhulp te bieden. Maar het werk van de luchtmacht houdt niet op bij het luchtruim in en buiten Nederland, met de ontwikkeling van satellieten en raketten gaat het steeds verder: Ook de ruimte wordt het werkgebied van de luchtmacht.
Tot slot is er de Koninklijke marechaussee, een militair politiekorps. Als marechaussee ben je dus zowel militair als politieman of -vrouw. De marechaussee wordt ingezet bij de beveiliging van plaatsen zoals een luchthaven, de grens of bij belangrijke gebouwen. De marechaussee is bijvoorbeeld bezig met het onderzoek naar strafbare feiten gepleegd door militairen, controle aan de grens en het bewaken en beveiligen van het paleis van de koning. Ook recherchetaken vallen onder de marechaussee.

VDL GROEP vindt het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Om te blijven groeien in de sector technologie en innovatie zijn jonge creatieve mensen nodig met durf en gevoel voor ondernemerschap. Een event als Night of the Nerds laat jongeren zich verwonderen over de hedendaagse techniek en daagt ze uit om mee te helpen aan de techniek van de toekomst. Een ambitie die naadloos aansluit bij die van VDL Groep. VDL Groep is actief in de maakindustrie. Het is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 83 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met bijna 9.500 medewerkers. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. Wij maken producten die je iedere dag tegen kunt komen, maar waarvan je misschien niet wist dat ze van VDL afkomstig zijn. Zoals bijvoorbeeld touringcars, stadsbussen, bewegwijzeringborden, brievenbussen, zonnebanken, autodakkoffers en stadionstoelen. Maar ook onderdelen voor machines die chips maken die verwerkt zitten in smartphones en tablets. Of röntgenapparatuur voor ziekenhuizen, spiegelframes voor de grootste telescoop ter wereld en verschillende onderdelen voor personenauto’s. Deze producten worden allemaal gemaakt met behulp van innovatie technieken, metaal en kunststof.

FONTYS is een kennisinstituut met meer dan 4.300 medewerkers en ruim 44.000 studenten. Ons onderwijs is van hoge kwaliteit. We willen aan de verwachtingen van onze studenten en medewerkers voldoen, of beter nog: deze overtreffen. Door aandacht te geven en uit te dagen kan ieder zijn of haar eigen talent ontdekken en verder ontplooien. Zo kunnen onze studenten en medewerkers ‘groeien door aandacht en uitdaging’.

Beleef Technologie tijdens DUTCH TECHNOLOGY WEEK. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens Dutch Technology Week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Met een week vol events kun je zien en beleven dat technologie uitdagend, fun en kansrijk is om in te werken, te studeren, te ondernemen en te investeren.

Stichting Cultuur Eindhoven is opgericht in juni 2015 en verantwoordelijk voor de uitvoering van het cultuurbeleid van de Gemeente Eindhoven. De gemeenteraad bepaalt het cultuurbeleid in hoofdlijnen. De raad heeft in de Cultuurbrief de opdracht verstrekt waarin het uit te voeren beleid voor de komende vier jaar staat beschreven. Cultuur Eindhoven investeert in kunst, cultuur en creativiteit ‘van ons’, van en voor alle Eindhovenaren.
Cultuur Eindhoven stelt namens de gemeente middelen beschikbaar via een basisinfrastructuur (BIS) regeling evenals via een PLUS-regeling voor culturele programma’s en projecten.

Phenom-World is een Nederlandse leverancier van desktop elektronen microscopen. In Eindhoven werkt Phenom-World aan de ontwikkeling en fabricage van de Phenom. De Phenom is een compacte desktop elektronen microscoop die snel en gemakkelijk toegang geeft tot 130.000x vergroting. De microscoop stelt wetenschappers en onderzoekers in staat om op nano-niveau inzicht te krijgen in hun werk. Phenom-World is een high tech bedrijf dat snel groeit en daarom altijd op zoek is naar hoog opgeleid technisch personeel. Door Night of the Nerds te ondersteunen wil Phenom-World jongeren enthousiast maken voor een carrière in de high tech-wereld en zo te zorgen voor voldoende technisch personeel.

Vanderlande is the global market leader for value-added logistic process automation at airports, and in the parcel market. The Vanderlande Academy has been committed to delivering industry-leading training, guidance and support to the company’s employees all over the world. The Academy now conducts a wide range of technical – and nontechnical – courses and programmes to reinforce and enhance your professional skills, knowledge and abilities.

Greenhouse Group investeert in deze mensen en biedt ze de middelen en kennis deze dromen te realiseren. Door te investeren in talent en goede ideeën is Greenhouse Group uitgegroeid tot de overkoepelende organisatie van een viertal innovatieve en toonaangevende bedrijven in het digitale speelveld. Innovation, Dedication en Fun zijn onze kernwaarden en die dragen we met meer dan 150 toegewijde vakmensen dagelijks uit!