Night of the Nerds op school

Naast het jaarlijkse event en de online edities van Night of the Nerds, komen wij ook naar jou toe – op school!

Wat komen we doen op school? Wij brengen workshops: actuele inspiratie op het snijvlak van technologie, creativiteit en maken. Boek onze workshops op school en laat leerlingen (VO en MBO) zelf ontdekken hoe fascinerend en cool de wereld van innovatie, techniek en creativiteit is. 

Een workshop duurt één lesuur, dit kun je uitbreiden tot een blokuur. Alle materialen die nodig zijn voor de workshop brengen wij mee – zo zijn onze workshops altijd geheel verzorgd in jouw eigen lokaal!

Heb je zelf een idee voor een workshop of projectdag met Night of the Nerds bij jou op school? Neem contact op met mirly@futurebites.nl

Houd onze nieuwsbrieven in de gaten voor nog meer Night of the Nerds! 

Sonic Pi - programmeren van muziek

Spelenderwijs leren programmeren; dat is dé onderwijssensatie uit de UK: Sonic Pi! Creative tech pionier Sam Aaron ontwikkelde dit programma dat code en muziek samenbrengt. Zo wordt leren programmeren gemakkelijk en leuk. 

Tijdens de workshop leren leerlingen de basis van programmeren terwijl ze melodieën en ritmes maken, en deze bewerken met effecten Ze passen random functies toe om de muziek te manipuleren en laten veranderen. Doordat de workshop is toegesneden op de elektronische muziek die leerlingen nu zelf leuk en belangrijk vinden, kunnen we een steile leercurve realiseren in het ontdekken van programmeren; de taal van de toekomst. 

[niveau]
Aan te passen aan alle niveaus: VMBO, MAVO, HAVO, VWO, Technasium en MBO.

[deelnemers]
20 tot maximaal 30 per workshop. 

[ruimte]
Klaslokaal, tafels, stoelen, stopcontacten.

[benodigdheden]
De workshopdocent neemt alle benodigde materialen en laptops mee. 

Boeken?
Wil jij deze workshop naar school halen? Mail met mirly@futurebites.nl voor een vrijblijvende offerte.