Night of the Nerds zou er niet zijn zonder onze partners en daarom stellen wij onze sponsors en partners graag voor. Zij maken een aantal van onze programmaonderdelen mogelijk, zorgen er voor dat scholen gratis het event kunnen bezoeken, geven advies over vervolgopleidingen, vertellen wat jongeren later kunnen worden én laten tijdens Night of the Nerds vol enthousiasme hun technisch en creatieve hart spreken.

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten zijn veelal chipproducenten. Het bedrijf vervaardigt complexe machines die worden gebruikt voor de productie van geïntegreerde schakelingen (IC’s of chips).  ASML heeft zich aan Night of the Nerds Eindhoven verbonden als hoofdpartner omdat zij het zeer belangrijk vindt dat jonge mensen geënthousiasmeerd worden voor technologie. Op dit moment en zeker de komende jaren is er een groot tekort aan technisch personeel. Daarom onderstreept ASML de doelstelling van dit evenement, zodat er in de toekomst voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten in de Brainportregio beschikbaar zijn.

VDL GROEP vindt het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Om te blijven groeien in de sector technologie en innovatie zijn jonge creatieve mensen nodig met durf en gevoel voor ondernemerschap. Een event als Night of the Nerds laat jongeren zich verwonderen over de hedendaagse techniek en daagt ze uit om mee te helpen aan de techniek van de toekomst. Een ambitie die naadloos aansluit bij die van VDL Groep. VDL Groep is actief in de maakindustrie. Het is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 83 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met bijna 9.500 medewerkers. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. Zij maken producten die je iedere dag tegen kunt komen, maar waarvan je misschien niet wist dat ze van VDL afkomstig zijn. Zoals bijvoorbeeld touringcars, stadsbussen, bewegwijzeringsborden, brievenbussen, zonnebanken, autodakkoffers en stadionstoelen. Maar ook onderdelen voor machines die chips maken die verwerkt zitten in smartphones en tablets. Of röntgenapparatuur voor ziekenhuizen, spiegelframes voor de grootste telescoop ter wereld en verschillende onderdelen voor personenauto’s. Deze producten worden allemaal gemaakt met behulp van innovatie technieken, metaal en kunststof.

FONTYS is een kennisinstituut met meer dan 4.300 medewerkers en ruim 44.000 studenten. Het onderwijs van Fontys is van hoge kwaliteit. Ze willen aan de verwachtingen van onze studenten en medewerkers voldoen, of beter nog: deze overtreffen. Door aandacht te geven en uit te dagen kan ieder zijn of haar eigen talent ontdekken en verder ontplooien. Zo kunnen studenten en medewerkers ‘groeien door aandacht en uitdaging’.

Ministerie van defensie staat voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. In totaal werken er rond de 60.000 mensen, waaronder rond de 42.000 militairen. Dankzij deze mensen voert Defensie acties uit in Nederland, maar zij zet zich ook in voor vijftien internationale operaties. Defensie is dus een veelzijdige organisatie met een wereldwijde impact.

Onder Defensie vallen vier krijgsmachtsdelen. Het oudste krijgsmachtdeel is de Koninklijke marine. De marine zet zich met haar vloot en mariniers wereldwijd in voor vrede en veiligheid op en vanuit zee. De marine bestrijdt bijvoorbeeld drugstransporten en piraterij, maar ook mensen- en wapensmokkel. De marine kan ook worden ingezet bij rampen door het geven van medische hulp, voeding en water.
Daarnaast is er de Koninklijke landmacht die op de grond bijdraagt aan vrijheid, veiligheid en welvaart. In Nederland verdedigt de landmacht het Nederlandse grondgebied. Ook helpen de militairen bij calamiteiten zoals overstromingen of uitbraak van veeziektes.
De derde in de rij is de Koninklijke luchtmacht. De luchtmacht is een modern en technologisch krijgsmachtdeel. Vooral bij internationale conflicten speelt de luchtmacht een belangrijke rol. Bij rampen of oorlogen is de luchtmacht ook geschikt om noodhulp te bieden. Met de ontwikkeling van satellieten en raketten gaat het steeds verder: Ook de ruimte wordt het werkgebied van de luchtmacht.
Tot slot is er de Koninklijke marechaussee, een militair politiekorps. Als marechaussee ben je dus zowel militair als politieman of -vrouw. De marechaussee wordt ingezet bij de beveiliging van plaatsen zoals een luchthaven, de grens of bij belangrijke gebouwen.

Vanderlande is the global market leader for value-added logistic process automation at airports, and in the parcel market. The Vanderlande Academy has been committed to delivering industry-leading training, guidance and support to the company’s employees all over the world. The Academy now conducts a wide range of technical – and nontechnical – courses and programmes to reinforce and enhance your professional skills, knowledge and abilities.

Beleef Technologie tijdens DUTCH TECHNOLOGY WEEK. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens Dutch Technology Week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Met een week vol events kun je zien en beleven dat technologie uitdagend, fun en kansrijk is om in te werken, te studeren, te ondernemen en te investeren.

Greenhouse Group investeert in deze mensen en biedt ze de middelen en kennis deze dromen te realiseren. Door te investeren in talent en goede ideeën is Greenhouse Group uitgegroeid tot de overkoepelende organisatie van een viertal innovatieve en toonaangevende bedrijven in het digitale speelveld. Innovation, Dedication en Fun zijn onze kernwaarden en die dragen we met meer dan 150 toegewijde vakmensen dagelijks uit!

Night of the Nerds is naast de bijdragen van de partners, mede mogelijk gemaakt door Brabant C en Cultuur Eindhoven.