Night of the Nerds zou er niet zijn zonder onze partners en daarom stellen wij onze sponsors en partners graag voor. Zij zorgen er voor dat scholen gratis het event kunnen bezoeken, maken een aantal van onze programmaonderdelen mogelijk, geven advies over vervolgopleidingen, vertellen wat jongeren later kunnen worden én laten tijdens Night of the Nerds vol enthousiasme hun technisch en creatieve hart spreken.

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. ASML heeft zich aan Night of the Nerds Eindhoven verbonden als hoofdpartner omdat zij het zeer belangrijk vindt dat jonge mensen geënthousiasmeerd worden voor technologie. Op dit moment en zeker de komende jaren is er een groot tekort aan technisch personeel. Daarom onderstreept ASML de doelstelling van Night of the Nerds, zodat er in de toekomst voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten in de Brainportregio beschikbaar zijn.

VDL GROEP vindt het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor technologie. Om te blijven groeien in de sector technologie en innovatie zijn jonge creatieve mensen nodig met durf en gevoel voor ondernemerschap. Night of the Nerds laat jongeren zich verwonderen over de hedendaagse technologie en daagt ze uit om mee te helpen aan de technologie van de toekomst. Een ambitie die naadloos aansluit bij die van VDL Groep. VDL Groep is actief in de maakindustrie. Het is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 83 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met bijna 9.500 medewerkers. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven.

FONTYS is een kennisinstituut met ruim 44.000 studenten en meer dan 4.300 medewerkers. Het onderwijs van Fontys is van hoge kwaliteit. Ze willen aan de verwachtingen van de studenten en medewerkers voldoen, of beter nog: deze overtreffen. Door aandacht te geven en uit te dagen kan ieder zijn of haar eigen talent ontdekken en verder ontplooien. Zo kunnen studenten en medewerkers ‘groeien door aandacht en uitdaging’.

Ministerie van defensie staat voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. In totaal werken er rond de 60.000 mensen, waaronder rond de 42.000 militairen. Dankzij deze mensen voert Defensie acties uit in Nederland, maar zij zet zich ook in voor vijftien internationale operaties. Onder Defensie vallen vier krijgsmachtsdelen: de Koninklijke marine, de Koninklijke landmacht, de Koninklijke luchtmacht en de Koninklijke marechaussee. Defensie is dus een veelzijdige organisatie met een wereldwijde impact.

Vanderlande is de wereldwijde marktleider die transportsystemen voor interne logistiek levert aan bijvoorbeeld luchthavens en magazijnen. De Vanderlande Academy zet zich in om toonaangevende training, begeleiding en ondersteuning te bieden aan de werknemers van het bedrijf over de hele wereld. De Academy biedt een breed scala aan technische -en niet-technische- cursussen en programma’s om professionele vaardigheden, kennis en vaardigheden te versterken en te verbeteren.

Tijdens de Dutch Technology Week kunnen professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Met een week vol events kun je zien en beleven dat technologie uitdagend, fun en kansrijk is om in te werken, te studeren, te ondernemen en te investeren.

Greenhouse is een brand & performance bureau met meer dan 500 experts in data, media, creatie en tech. We werken graag samen met merken die onze combinatie van skills, drive en visie kunnen waarderen. Omdat we vanaf 2006 hebben geïnvesteerd in talent en goede ideeën, is Greenhouse het innovatieve, creatieve en ondernemende bureau geworden waar onze klanten om vragen. Greenhouse, een WPP bureau. www.greenhousegroup.com

Night of the Nerds is naast bijdragen van de partners, mede mogelijk gemaakt door  Cultuur Eindhoven, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Fonds 21