Een Digital Twin van de knie

Het herstelproces na een operatie aan een gescheurde kruisband is lang en pijnlijk. Een team studenten van Fontys Engineering is hard aan het werk met het maken van een zogenaamde “Digital Twin” van een knie, die gebruikt kan worden om het herstelproces te versnellen en verlichten. Met sensoren meten ze heel precies op het knie reageert op factoren in het dagelijks leven. In de “digitale tweeling” van de knie, op de computer, zien ze wat het effect is van al die factoren. Werkt de behandeling? Zijn er bewegingen waar de knie van de patiënt niet goed op reageert? De Digital Twin ziet het allemaal! Doctoren en fysiotherapeuten kunnen de behandeling zo heel precies per persoon afstemmen. Ontdek hoe de studenten dit project aangepakt hebben, en hoe ze zo’n precies systeem konden maken.

VR game over data en licht

Op je telefoon zie je vooral berichten en afbeeldingen. Deze data komt daar door een netwerk dat supersnel informatie via lichtsignalen naar je telefoon transporteert. Als er iets stuk gaat in zo’n netwerk, verlies je heel veel gegevens en mis je alle updates op je telefoon. Om dat te voorkomen, heeft AMS-IX zijn netwerk dubbel uitgevoerd. Als er iets misgaat in het ene netwerk, gaat de data over op het andere netwerk. Dus verlies je niets en mis je niets.

 AMS-IX is een van de grootste Internet Exchanges ter wereld. Een Internet Exchange speelt een belangrijke rol bij het verzenden van tekst en afbeeldingen naar jouw telefoon, computer of spelcomputer. Op Night of the Nerds kun je een VR spel spelen dat uitlegt hoe data bij jou komt. Natuurlijk gaat er iets mis en moet jij samen met anderen ervoor zorgen dat het weer goed komt. Want anders…

Beleef autoracen in de racesimulator

Met welke factoren moet een raceauto allemaal rekening houden bij het rijden? Wat is het verschil van het rijden op een natte baan versus een droge baan? En wat is het effect van harde wind? Studenten van de minor motorsport zochten het allemaal uit en pasten het toe aan een racesimulator. Een project dat ze zo leuk vonden, dat ze hun eigen racesimulator-bedrijf begonnen zijn! Stap in de racesimulator en ontdek de details waar de studenten rekening mee moesten houden.

Lichtkunstwerk Eye of the Storm

Eye of the Storm is het indrukwekkende lichtkunstwerk van studenten van de Fontys Engineering minor Be Creative dat de juryprijs van GLOW 2023 gewonnen heeft. Soms zijn we zo druk met de storm om ons heen dat we vergeten om te kijken en zien wat er echt toe doet. Eye of the Storm moedigt ons aan om af en toe uit de wervelwind te stappen en de rust van het oog te vinden. Een reusachtige iris kijkt om zich heen. De pupil knippert, vergroot en verkleint. Het oog zweeft boven het publiek. Ontdek de werking van het oog van dichtbij: het prototype kun je tot in detail bekijken om precies te zien hoe het apparaat werkt!

Bouw je eigen fabriek

Stel je voor: een groep studenten van Fontys heeft een drone ontwikkeld die autonoom pakketjes rond kan brengen in grote steden. Dit project was zo succesvol, dat ze hun eigen bedrijf ervan gemaakt hebben. Het bedrijf loopt goed en recent hebben ze een grote loods gekocht waar ze hun drone fabriek in gaan maken. Ze hebben jou ingehuurd om de fabriek te bouwen! Dat begint natuurlijk met een goede plattegrond. Ga aan de slag met het inrichten van de loods. Houdt rekening met in- en uitgangen, logische looprichtingen en hoeveel plek elke afdeling nodig heeft.

High Tech jurk

Techniek kom je overal om je heen tegen tegen. Ook in de mode. In samenwerking met modeontwerpsters en collega-studenten van Summa Fashion Design maakten studenten van Engineering een prachtige, lichtgevende jurk met engelenvleugels die de gemoedstoestand van de drager weerspiegelt. De vleugels zitten in een mooie witte Eastpack-rugzak en bewegen met een handomdraai. De verlichting in de jurk wordt wit of rood, gebaseerd op de emoties van de drager.

SCHiM game

Exclusief voor Night of the Nerds! SCHiM, de awardwinnende cosy game. Deze is nog niet eens uit en heeft nu al veel (inter)nationale awards binnengehaald. 

 SCHiM is een spel waarin je door de schaduwen beweegt in een mooie, abstracte wereld. Als een schim beweeg je je in een enorme wereld van levels die in een abstracte grafische stijl zijn vormgegeven, waarbij er maar vier kleuren zijn gebruikt per level.

De speler speelt als een Schim, dit is de ziel en geest van een voorwerp, ding of levend wezen. Alles in de wereld heeft er een. Een Schim mag NOOIT van zijn ding gescheiden worden! Dit gebeurt wel met de Schim die de speler in dit spel speelt. Deze Schim, die gebonden is aan een mens, wordt al vroeg in het spel van hem gescheiden. Jij als speler zult naar hem terug moeten keren voordat het te laat is! 

Originele Engelse tekst:

SCHiM is a game about jumping through the shadows in a beautiful abstract world. As a Schim you traverse through shadows in a vast world of levels in an abstract graphical art style that is limited to 4 colors per level.

The player plays as a Schim, the soul and spirit of an object, thing, or living thing. Everything in the world has one. A Schim should NEVER be separated from their thing! This does happen to the Schim the player will play in this game. This Schim who is attached to a human being is separated from him early on in the game. You as the player will have to get back to him before it’s too late!

 

 

Game Eternal Wanderer

De game Eternal Wanderer is gebouwd op de principes van Karma en Reïncarnatie. Oeroud India is een grote bron van inspiratie voor de fantasierijke omgeving van de game. 

In jouw voorgaande leven als een corrupte koning, ben je als straf voor jouw daden vervloekt. Nu wordt je steeds in dezelfde stad herboren, tot je al jouw fouten hersteld hebt.

Eternal Wanderer is een game binnen het genre RPG. In de loop van volgend jaar wordt de game uitgebracht. Bij Night of the Nerds kun je delen van Eternal Wanderer spelen.

De game developers en designers van Studio Inktvlek zijn benieuwd naar jullie feedback en ervaringen. Ze gebruiken jullie input om de game nog beter te maken.

Sum Saber VR Game

Sum Saber is een VR-game voor rekenonderwijs, gebaseerd op de bekende game Beat Saber. De game combineert de effecten van bewegend leren met de motivatieverhogende kwaliteiten van games als interactieve leervorm. 

Deze game is ontwikkeld door ROC Tilburg – Practoraat Interactieve Technologie

Drones ontwerpen en bouwen

Wil je een wilde vlucht in de toekomst? Wil je grote hoogten bereiken? Met techniek de lucht in gaan? Super gave tools leren gebruiken om vette drones te leren ontwerpen én bouwen?

 Snuffel eens rond in de demoruimte van Summa Engineering! Je ziet gave ontwerpen in het 3D programma Solid Works, je krijgt nieuwe prototype Drones in je hand én je kunt zelf vliegen met een echte drone!

 Kom kijken, ervaren en genieten, laat deze kans niet schieten!