Fontys Innovation Lab

Bij Fontys Innovation Lab kom je een inspirerende omgeving in en zie je de nieuwe projecten van studenten van Fontys ICT. oals de richtingen Mediadesign, Game Design & Technology, Creative Technology en ook ICT. Duik bijvoorbeeld in het Digital Twin project!

Meer informatie over het programma bij Fontys volgt binnenkort.

Tour MU Hybrid Art House

In MU Hybrid Art House draait het om kunst in de breedste zin van het woord. Het gaat er bij MU niet om wat kunst is, maar wat kunst kan zijn. MU is gevestigd in een voormalige Philipsfabriek op Strijp-S in Eindhoven.

De tour bij MU neemt je mee langs de highlights van 25 jaar MU! Tour langs de verschillende kunstwerken en installaties in het Art House. Deze kunnen onvoorspelbaar zijn, speels, ontroerend, prikkelend en visionair, en nodigen uit om je actief te verhouden tot de werken en de wereld om je heen.

 

Raceauto op waterstof

Green Team Twente, is een team van  studenten uit Enschede die bouwen aan een raceauto op waterstof. Dit met het oog op een duurzame toekomst. Waterstof wordt steeds meer gezien als de brandstof van de toekomst en er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied.

Green Team Twente is het eerste team in de wereld dat racet op waterstof en dit doen zij in de Formula Student competitie. Green Team Twente werkt elk jaar met een nieuw multidisciplinair team aan het innoveren van waterstof technologie.

Te mooi om weg te gooien / Too pretty to discard

Elian Beeker van de Design Academy onderzocht de wereld van afgedankte visnetten. Dit heeft het project Too pretty to discard opgeleverd.

Afgedankte visnetten vol intrigerende kleuren en unieke patronen belanden in afvalstromen voordat ze worden versnipperd. Maar hun geknoopte en geweven structuur biedt mogelijkheden voor nieuwe productlijnen.Elian heeft een instrument ontwikkeld dat de netten verhit en opnieuw in vorm brengt. Eenmaal afgekoeld laat het stijve stukken achter in de anders flexibele netten.

Deze methode levert bruikbare materialen op. Een mooi voorbeeld om afgedankte voorwerpen, in plaats van te vernietigen een nieuw leven te geven.

Prompt Battle: wat zijn jouw AI skills?

Hoe goed kan jij je fantasie tot leven wekken met artificiële Intelligentie (AI)?

Met een AI kun je razendsnel afbeeldingen maken. Kun jij hem ook jouw wil opleggen met een adequate tekstuele input, oftewel een prompt*? Bij de promptmasters van de HAN leer je een goede prompt maken – én mag je meteen je skills laten zien in een promptbattle. In tweetallen neem je plaats achter een computer en verzin je een prompt. Het publiek kijkt mee en blijft staan bij het duo met de mooiste afbeelding. Het duo met het meeste publiek wint en mag zich promptmaster noemen! Na afloop krijg je een digitale badge mee met jullie prompt en jullie creatie als bewijs.

De illustratie bij dit bericht is een door AI gemaakte afbeelding, met daarnaast het origineel.

 

* “prompt” is binnen de wereld van AI tools een officiëel begrip.

Microtopia

Microtopia is de nieuwe game van Floris Kaayk! Het is een game over groei, ontwikkeling en beschaving. De speler beheert een mierenkolonie in een fictieve wereld bestaande uit zwevende microtopen. Om de mieren te voorzien van voeding en grondstoffen moet een netwerk van transportpaden worden ontworpen, uitgebreid en aangepast. Tijdens dit ontwerpproces bemachtigt de speler een breed scala aan bouwwerken voor huisvesting, voedselproductie, grondstofdelving en bevoorradings optimalisatie. Door het plaatsen van deze bouwwerken vormt zich een soort groeiende stad, waardoor de mierenkolonie zich geleidelijk tot een geavanceerde samenleving kan ontwikkelen die in staat is om de omringende microtopen te koloniseren.

Self Spot – Installatie

Een spotlicht brengt de schaduwwereld tot leven. Een wereld die onze menselijke, herkenbare maar vaak niet uitgesproken emoties en gevoelens laat zien. Elk object in de keuken heeft zijn eigen karaktereigenschappen, emoties en gevoelens. Net als wij.

Marieke van der Burg heeft Self Spot gemaakt. Zij is winnaar van de HKU Awards 2022 namens de gemeente Utrecht.

Kataro: Stad van de toekomst

Visions of Kataro: De komst van 3D-software heeft een verschuiving teweeggebracht. In de manier waarop we ontwerpen en de toekomst visualiseren. Door deze digitalisering gaat de magie en het ambacht van fysieke schaalmodellen en maquettes verloren. Miniatuur Werelden blijven vaak steken in conservatieve thema’s als treinen en oorlog, of zijn slechts verkleinde kopieën van bestaande plaatsen. Jasper Bloem brengt de magie terug met een mysterieuze maquette van de toekomstige stad Kataro, die wordt geregeerd door kunstmatige intelligentie. Het verlies van de menselijke schaal wordt duidelijk wanneer je – in plaats van op deze miniatuurwereld neer te kijken – deze van onderaf betreedt. Beklim een van de trappen om deze complexe, hyperdigitale stad vanuit een ongebruikelijk perspectief te bekijken terwijl je luistert naar de verbijsterende verhalen van haar inwoners.

Team Force Fusion – Avatars!!

We hadden internet, we hadden iPhones, nu hebben we AVATARS! Om de 𝐔𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚𝐭𝐞 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 te creëren, integreert Team Force Fusion van Fontys meerdere opkomende technologieën om een Avatar-systeem te ontwikkelen. Daarmee kunnen operators zien, horen en communiceren in een omgeving op afstand, op een manier die voelt alsof ze er zelf echt zijn. Team Force Fusion geeft demonstraties met een nieuw ontwikkeld platform en bovendien kunnen de Night of the Nerds bezoekers hun succesvolle geïntegreerde 2020 FIRST Robotics Competition Robot besturen.

Dutch Courage – student edition

Wat heeft Nederland te bieden op aanstormend talent? Ontdek het tijdens Night of The Nerds. Wil je weten wat ze maken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze hun toekomst in de game industrie zien? Zeker 30 studenten van bijna alle game opleidingen in Nederland showen hun allernieuwste game projecten. En jullie mogen ze allemaal spelen en uitproberen!