Virtual Reality en Fontys

Fontys is in veel opzichten fan van virtual reality (VR). Naast de VR toepassingen binnen de verschillende Fontys opleidingen zijn bij Night of the Nerds in het Fontys Innovation Lab verschillende  spiksplinternieuwe VR projecten van studenten te beleven!

Skategame Area 51
Visueel aantrekkelijke en competitieve Virtual Reality skate game voor skatehal  Area51. 

Effenaar Artist Venue
Een Virtual Reality omgeving voor de verkenning van mogelijkheden van Effenaar activiteiten in VR. Wat kan het artiesten en fans brengen? 

Fontys Virtual Game room
Een Virtual Reality platform voor Game Design studenten, docenten en alumni om lekker te gamen en op de hoogte te blijven van elkaars projecten.

Cup Cake Wars
Een 1vs1 shooter, waar je elkaar met gebak bekogeld in een VR-omgeving.

Automotive F1 racesimulator

Mobiliteit betekent je verplaatsen, of beweeglijkheid. De studenten van de minor Motorsport van de opleiding Automotive bij Fontys bedenken hoe dit zo snel mogelijk kan! Dan denk je natuurlijk al direct aan racen met een Formule 1 auto. Vaak gebruiken de studenten hiervoor simulaties, bijvoorbeeld om theorieën te testen. Dat is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk. Dit is je kans om zelf achter het stuur te gaan zitten en te ervaren hoe het is om in een supersnelle Formule 1 auto te rijden. Bovendien vertelt een Fontys Automotive-student je precies wat er allemaal bij komt kijken om een auto supersnel te maken!Spellen met een Tech Twist

In de labs van Fontys waar de studenten van de verschillende technische opleidingen van Fontys Engineering aan de slag gaan, wordt volop gewerkt met een grote verscheidenheid aan materialen. Maar van die materialen wordt niet alles helemaal opgebruikt. Om dat weg te gooien is natuurlijk hartstikke zonde! Dat vond ook het lab team van Fontys Engineering, bestaande uit docenten en begeleiders van de verschillende werkplaatsen. Daarom sloegen zij de handen ineen om van het restmateriaal verschillende oud-Hollandse spellen met een technische twist te maken. Waag jij ook een poging?Fontys Hart BEAT

Elk jaar maakt een studententeam van de minor Be Creative van Fontys Engineering een prachtig kunstwerk dat wordt tentoongesteld tijdens lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Voor de editie van 2022 maakten zij dit grote lichtgevende en bewegende hart. Licht een panel van het hart op in een bepaalde kleur? Dan moet jij op de juiste kleur tegel gaan staan. Door dit spel gaan de panelen van het hart dicht. Oftewel, het hart wordt gezond. En doordat jij lekker aan het bewegen bent, word jij ook gezond!

Tech Talks: verdieping & eyeopeners

Tech Talks zijn minicolleges van een kwartier van super pro’s over actuele Tech Thema’s. Snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Er zijn drie rondes en in elke ronde worden twee Tech Thema’s belicht.

09:45 Tech Talks ronde 1
– Creativiteit en Technologie – Raoul Bosboom, Design Thinking Expert, Fontys Pulsed
– De wereld van Serious Games – Frank Bovenkerk, docent Interaction & Experience Design HAN 

11:00 Tech Talks ronde 2
– In the spotlight: Civil Science games – Frank Bovenkerk, docent Interaction & Experience Design HAN
The future of our planet and our food! – Geert Poels, VDL Insect systems

12:30 Tech Talks ronde 3
Onze toekomst met Artificiële Intelligentie – Frans Fonville, digital technology expert Fontys Pulsed
– Spelen en maken van een Artificiële Intelligentie – Wouter Besse & Daniel Kamp, HKU studenten Muziek Technologie

EXPLORE-S met MU Hybride Art House: Site of the nerds

Strijp-S, voorheen een industrieel gebied met Philips fabrieken en het Natuurkundig Lab, is sinds het jaar 2000 uitgegroeid tot een culturele hotspot voor nerds van allerlei soorten en maten. Met zijn erfenis van technologie en vooruitgang is Strijp-S nu een unieke cultuurhistorische plek waar creativiteit en technologie hand in hand gaan.  

Bij EXPLORE-S van MU Hybride Art House: site of the nerds, bekijk en beleef je in vijf opdrachten de omgeving van het Ketelhuisplein op Strijp-S op een verrassende manier. De opdrachten nodigen uit om te zoeken, denken, beschrijven, tekenen, fotograferen, filmen en te interviewen.

We raden één docent/begeleider op een groep van 10-15 leerlingen aan.

Fotobooth – niets is wat het lijkt

Games, social media en chatbots. We staan op allerlei manieren in contact met digitale ervaringen. Maar wat als we je vertellen dat niet alles is wat het lijkt…? 

Bij GroupM op Night of the Nerds kun je leuke ervaringen opdoen. De fotobooth is bijvoorbeeld uitgerust met de nieuwste technologieën om jou en je vriend(inn)en de beste fotobeleving te geven. Het is een geweldige manier om nieuwe herinneringen te maken, plezier te hebben en om te showen met je personality.

Dus, waar wacht je nog op?

BMX show bij Area 51

Gloednieuw in het programma van Night of the Nerds is locatie Area 51! Naast dat je op deze locatie de Workshops en Techtalks vindt, is dit ook de uitgelezen chill plek voor bezoekers die even willen pauzeren met een drankje en snack.

Om volop gebruik te maken van deze unieke Urban Sports locatie, zijn er speciaal voor Night of the Nerds stunt demo’s op de skatebaan gepland. Op twee tijden spot je de professionele BMX’ers die zich niet laten remmen door zwaartekracht. Please don’t try this at home.

Bij de shows is vrije inloop, zorg dat je op tijd bent voor een plek met goed zicht!

Tijden:

12:00 – 12:15

13:30 – 13:45

Foto’s: Mateusz Janas // @mjanasphotography

Bytewear, digitale kleding

Fast fashion komt de afgelopen jaren steeds meer terug en heeft een enorme impact, met negatieve effecten zoals overmatig afval. Gelukkig is er een nieuwe trend ontstaan die ons in staat stelt om duurzaam met mode om te gaan: digitale kleding. Met behulp van Augmented Reality technologie kan je nu virtuele kledingstukken dragen en ervaren. Dit biedt een innovatief alternatief waarbij je je eigen persoonlijke stijl kan uiten, zonder de schadelijke gevolgen die fast fashion met zich meebrengt.

Ontdek tijdens het Night of the Nerds evenement in het Fontys Innovation Lab de ByteWear applicatie, waarbij we de fast fashion industrie een stap voor zijn door op een duurzame manier nóg sneller een uniek kledingstuk te creëren. Binnen enkele seconden biedt de applicatie een uniek AR-kledingstuk die volledig als wortels op je lichaam groeit. Betreed een grensverleggende wereld van mode met behulp van de AR-technologie en omarm jouw innerlijke digitale fashionista.

Force in Titans: gamen en trainen

Get ready to become the force in the titans!
Bij de Force in Titans game worden spelers piloot en besturen ze hun grote sciencefiction robots, de mech-style Titans. Ze gaan één op één de strijd aan met indringers van de stad. Het spel is geoptimaliseerd voor fysiek intensieve gevechten, interactie met het hele lichaam en volledige robotbesturing. Force in Titans is een cool alternatief voor meer traditionele VR fitness games. Bij Force in Titans train je je hele lichaam terwijl je speelt.