OSINT workshop

Hier wordt internetjournalistiek gecombineerd met een dosis mediawijsheid. Een groot deel van ons leven vindt online plaats. Dit laat sporen achter in de vorm van data, heel veel data. Een deel hiervan is openbaar en kan gebruikt worden voor het oplossen van misdaden of als bron worden ingezet bij onderzoeksjournalistiek.

Je leerlingen leren in deze workshop onderzoekstechnieken toepassen, die gebruik maken van openbare data. Dit maakt hen een wijzere wereldburger van het internet én alert om zelf, nu en in de toekomst, zorgvuldig om te gaan met data. Het thema van deze OSINT speurtocht is de klimaatverandering.

GameDevWorkshop

Wist jij dat de game industrie groter is dan de muziek en de film industrie samen? Games en interactieve media zijn de toekomst! Begrijpen hoe je een game maakt, is niet alleen heel erg leuk, maar ook handig voor later. Tijdens de GameDevWorkshop leer je een spel maken via de gDevelop app. Je leert de basis, zodat je thuis zelf verder kunt leren. Loop binnen en maak een Arcade Catcher game. Wees snel, want er is beperkt plek!

Ableton Live – Push 3 Playground

Ableton Live is een softwaretoepassing voor muziekproductie en live-optredens. Het wordt veel gebruikt door muziekproducenten, DJ’s en live-artiesten over de hele wereld. Met Ableton Live kunnen gebruikers muziek componeren, opnemen, remixen, bewerken en afspelen. Het unieke aan Ableton Live is de intuïtieve interface en de krachtige functies voor real-time audioverwerking en live-optredens.

Ableton Push 3 is een krachtige hardwarecontroller die speciaal is ontworpen voor gebruik met Ableton Live-software. Het biedt muzikanten een intuïtieve manier om beats te creëren, melodieën te spelen, samples te triggeren en live-optredens te beheren, allemaal via de gevoelige druk- en aanraakgevoelige pads en knoppen. Kom bij de Push 3 Playground experimenteren met deze gloednieuwe technologie!

BMX show bij Area 51

Kom kijken bij Area 51! Vorig jaar was deze locatie voor het eerst toegevoegd aan Night of the Nerds. Vanwege het grote succes zijn ze er dit jaar weer bij. Om volop gebruik te maken van deze unieke Urban Sports locatie, zijn er speciaal voor Night of the Nerds stunt demo’s op de skatebaan gepland. Op twee tijden spot je de professionele BMX’ers die zich niet laten remmen door zwaartekracht. Please don’t try this at home.

Bij de shows is vrije inloop, zorg dat je op tijd bent voor een plek met goed zicht!

Tijden:

12:00 – 12:15

13:30 – 13:45

 

Foto’s: Mateusz Janas // @mjanasphotography

Secret Shuffle – dans game

Doe mee met de dance battles! Secret Shuffle is een party game met koptelefoons. Benieuwd naar de game modes? In Pairs moeten twee spelers die hetzelfde nummer horen elkaar zien te vinden. In Split krijgt de helft van de spelers hetzelfde nummer met als doel dat spelers die hetzelfde liedje horen bij elkaar komen. In Fakers hoort iedereen hetzelfde nummer, behalve een paar spelers; zij horen helemaal niets, maar moeten het toch op een dansen zetten om niet ontdekt te worden.

Er wordt gewerkt aan meer game modes die je kunt uitproberen op Night of the Nerds! Bekijk dit filmpje maar eens!

Adriaan de Jongh,  Sandy Seifert, Yero Pharaoh en Gilles van Leeuwen zijn de makers van Secret Shuffle

In 2023 wint Secret Shuffle bij de Dutch Game Awards in de categorieën voor Best Innovation én Best Game Design.

Sonic Pi: muziek programmeren

Welkom in de toekomst van muziek met de gratis software Sonic Pi. Programmeer beats en sounds, verander instrumenten en voeg effecten toe. Experimenteer met random getallen. Zo blijft je muziek vanzelf veranderen. Tweak je code en luister direct wat er gebeurt. Zo bouw je het script stap voor stap op tot een complete track! Het liedje kun je natuurlijk opnemen en delen met wie je maar wilt.

Sonic Pi helpt je om snel en creatief te leren programmeren. Je hoort namelijk meteen of het resultaat van je code goed of slecht klinkt. Door deze feedback weet je gauw of je op de goede weg zit of dat je je code wilt aanpassen. Omdat het muziek is, kan het resultaat van alles zijn en van alles worden. Het is dynamisch en stimuleert je om de code telkens te blijven veranderen. Voordat je het weet, zit je in de flow.

Verdieping:
– Tutorials van workshopgever Menno:  sonic pi – cursus 1 – introductie en sonic pi – cursus 2
Artikel over Sonic Pi
Performance van de bedenker en maker van Sonic Pi, Sam Aaron