Tech Talks: verdieping & eyeopeners

Tech Talks zijn minicolleges van een kwartier van super pro’s over actuele Tech Thema’s. Snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Er zijn drie rondes en in elke ronde worden twee Tech Thema’s belicht.

09:45 Tech Talks ronde 1
– Creativiteit en Technologie – Raoul Bosboom, Design Thinking Expert, Fontys Pulsed
– De wereld van Serious Games – Frank Bovenkerk, docent Interaction & Experience Design HAN 

11:00 Tech Talks ronde 2
– In the spotlight: Civil Science games – Frank Bovenkerk, docent Interaction & Experience Design HAN
The future of our planet and our food! – Geert Poels, VDL Insect systems

12:30 Tech Talks ronde 3
Onze toekomst met Artificiële Intelligentie – Frans Fonville, digital technology expert Fontys Pulsed
– Spelen en maken van een Artificiële Intelligentie – Wouter Besse & Daniel Kamp, HKU studenten Muziek Technologie

BMX show bij Area 51

Gloednieuw in het programma van Night of the Nerds is locatie Area 51! Naast dat je op deze locatie de Workshops en Techtalks vindt, is dit ook de uitgelezen chill plek voor bezoekers die even willen pauzeren met een drankje en snack.

Om volop gebruik te maken van deze unieke Urban Sports locatie, zijn er speciaal voor Night of the Nerds stunt demo’s op de skatebaan gepland. Op twee tijden spot je de professionele BMX’ers die zich niet laten remmen door zwaartekracht. Please don’t try this at home.

Bij de shows is vrije inloop, zorg dat je op tijd bent voor een plek met goed zicht!

Tijden:

12:00 – 12:15

13:30 – 13:45

Foto’s: Mateusz Janas // @mjanasphotography

The dark story – online speurtocht

WORKSHOP

Een groot deel van ons leven vindt online plaats. Dit laat sporen achter in data, heel veel data. Een deel van deze data is openbaar en kan gebruikt worden voor het oplossen van misdaden of als bron worden ingezet bij onderzoeksjournalistiek. Hoe werkt dit precies en wat komt er allemaal bij kijken?
Je leert in deze workshop verschillende onderzoekstechnieken die gebruik maken van openbare data. Een spannende online zoektocht die je een andere verdiepende kijk geeft op het internet én een bijdrage doet aan je mediawijsheid.

Thema van de online speurtocht: de zogenoemde ‘dark stores‘, magazijnen met afgeplakte ruiten die meestal zijn gevestigd in het centrum van steden, van waaruit ‘flitsbezorgers‘ werken.

Hiphop & Dance met Ableton Live

WORKSHOP

Hoe maak je zelf elektronische muziek en je eigen beats?

In het programma Ableton Live kan je muziek bouwen. Je kunt opnemen, werken met instrumenten in de computer, geluiden aanpassen, kopiëren, plakken, effecten toevoegen en op die manier toewerken naar je uiteindelijke track. In deze workshop leer je de basis van Ableton Live Intro kennen waarbij je gebruik maakt van de fantastische ABLETON PUSH controler!

Docenten kunnen vooraf kaartjes reserveren voor hun leerlingen. Er is beperkt plek bij de workshops.

 

 

 

 

Sonic Pi: muziek programmeren

WORKSHOP

Welkom in de toekomst van muziek met de gratis software Sonic Pi. Programmeer beats en sounds, verander instrumenten en voeg effecten toe. Experimenteer met random getallen. Zo blijft je muziek vanzelf veranderen. Tweak je code en luister direct wat er gebeurt. Zo bouw je het script stap voor stap op tot een complete track! Het liedje kun je natuurlijk opnemen en delen met wie je maar wilt.

Sonic Pi helpt je om snel en creatief te leren programmeren. Je hoort namelijk meteen of het resultaat van je code goed of slecht klinkt. Door deze feedback weet je gauw of je op de goede weg zit of dat je je code wilt aanpassen. Omdat het muziek is, kan het resultaat van alles zijn en van alles worden. Het is dynamisch en stimuleert je om de code telkens te blijven veranderen. Voordat je het weet, zit je in de flow.

Verdieping:
Tutorials van workshopgever Menno:  sonic pi – cursus 1 – introductie en sonic pi – cursus 2
Artikel over Sonic Pi
Performance van de bedenker en maker van Sonic Pi, Sam Aaron