3Beam Lichtkunst

3Beam is een combinatie van technologie, interactie en kunst. Het zijn artistieke mixen van de drie basiskleuren rood, groen en blauw. Hierdoor krijg je bijzondere projecties waarin verschillende effecten verborgen zitten. Slimme technieken en camera’s voegen extra spannende en verrassende effecten toe. Ervaar het zelf bij Night of the Nerds.


3Beam is bedacht en gemaakt door enthousiaste mensen van TMC.

Game Let’s Shrink Ray

Let’s Shrink Ray gaat over het verhaal van een gekke wetenschapper Met de naam Ray. Per ongeluk heeft hij zijn verklein-straal laten ontploffen. Hij is hierdoor samen met zijn hele huid, zo groot als een mier geworden. Ray moet de onderdelen van zijn verklein-straal terugvinden om zijn normale grootte weer terug te krijgen. Hiervoor moet hij gevaarlijke vijanden overwinnen.


Let’s Shrink Ray is gemaakt door studenten van de HAN.

Game Hiraeth

Hiraeth is een action-adventure verhaal. Je speelt het meisje Eva. Ze hoort niet thuis in haar omgeving en woont veilig beschermd van de boze buitenwereld in een ommuurde stad. Ze wordt aangetrokken door een berg in de verte, maar durft hier niet heen te gaan door de verschrikkelijke verhalen over het onzekere. Uiteindelijk  gaat Eva toch op avontuur naar de berg en ontdekt op haar reis haar speciale krachten.
Hiraeth is gemaakt door CMD studenten van de HAN.

AR bril de Magic Leap

Er zijn veel bedrijven druk bezig met Augmented Reality ‘brillen’. Welke is de bekendste en beruchtste? Zonder twijfel is dat nu de Magic Leap – een miljardenbedrijf dat zich volledig richt op één product: de Magic Leap One. Met deze bril zou je met een swipe een saaie kantooromgeving in een jungle kunnen veranderen. Of zou jij je het menu van een website op je arm kunnen bekijken in plaats van op je beeldscherm. Met dit soort uitdagingen houdt het innovatieteam van Greenhouse zich bezig. Greenhouse is ook bij Night of the Nerds. Ze laten jou hun toffe innovaties zien.

Beat the laser

‘Beat the laser’ is een spectaculaire licht- en geluidservaring.  Je  speelt als een team samen in een korte interactieve en muzikale ‘laser game’. Lukt het jou om samen met je teamleden het patroon te volgen of verslaan de lasers jou?
Gemaakt door Fontys studenten Media design: Bart, Bart, Bas, Thijs en Yang-Fen.

 

Laser Maze

Nieuw in Nederland en via het Ministerie van Defensie bij Night of the Nerds: de Laser Maze! Laser Maze is een spectaculaire activiteit. Je stapt in de trailer en je bent in een futuristisch wereld. Probeer nu zo snel mogelijk het parcours af te leggen zonder de lasers te raken. Doe je dat wel dan activeer je het alarm en krijg je 10 strafseconden. Een challenge die aanspraak doet op je zenuwen en stresslevels. Word jij de snelste van je groep? Buiten de trailer kan iedereen op een scherm meekijken wat er binnen gebeurt.

Secret Challenge | THE MUSEUM

Met Secret Challenge | THE MUSEUM wordt het leuk om een kunstmuseum te bezoeken. Secret Challenge is een sociale en actieve leerervaring met een groep. Je doet met jouw vriend(inn)en ‘geheime’ opdrachten. Ook zijn er interactieve, onverwachte en groepschallenges. Alle opdrachten hebben te maken met  kunst, elkaar en jullie meningen over kunst.
Michelle van Lieshout heeft dit concept ontwikkeld in samenwerking met Bruns bv en B.engineering met als doel om jong volwassenen naar (kunst) musea te trekken. Michelle is met Secret Challenge | THE MUSEUM afgestudeerd aan TU Eindhoven, Industrial Design.

Robots programmeren en besturen

Dobots zijn kleine handzame (desktop) robots die het jou in de toekomst makkelijker gaan maken. Bij Night of the Nerds mag je aan de slag met de Dobots van Summacollege. Je mag een Dobot zelf programmeren of je kunt een Dobot aan het werk zetten om een bepaalde taak uit te voeren.

Prijswinnende robot

Summa doet altijd mee met de First Tech Challenge (FTC), een wedstrijd voor leerlingen van het vmbo en mbo, die zelf een robot moeten bouwen. Onlangs hebben de studenten van Summa Engineering zilver gewonnen op de Europese FTC-wedstrijd in Aviano, Italië. Hoe gaaf is dat?! Deze prijswinnende robot is ook te bewonderen bij Night of the Nerds. En de studenten die de robot hebben gemaakt vertellen je er alles over.

De pottenbakrobot

Kan je samen met een robot leren pottenbakken? Jazeker! Je neemt plaats tussen zijn armen, en bewerkt samen de klei. Leert hij van jou? Of jij van hem? Wordt het een goeie samenwerking? Ga dat uitvinden en kom samen met de pottenbakrobot een mooie vaas boetseren. Of dat lukt is de vraag, maar gezellig vindt ‘ie het zeker!
De pottenbakrobot is gemaakt door Casper de Jong in samenwerking met SETUP Utrecht.