Avonturengame Pjotr

Bij  de game Pjotr help je als speler een jongen thuis te komen in een vreemde, magische wereld. Met enkel een encyclopedie van die gekke wereld en je eigen puzzel inzichten ga je op pad met Pjotr om hem te helpen bij zijn reis terug naar Groendorp.

Fragment uit Pjotr
‘Op een avond klopt er iemand op je deur. Je doet open en voor je neus staat er een oude, bebaarde man met in zijn hand een boek, en naast hem neergezet een witte sokkel. ‘Iemand heeft je hulp nodig.’ zegt hij, en nog voor je kan reageren is deze curieuze figuur al vertrokken. Het boek dat je hebt gekregen staat vol met plaatjes en beschrijvingen van een vreemde wereld, en de sokkel is met even vreemde tekens beschilderd. Het enige wat je kan herkennen aan dit alles zijn de draden die uit de sokkel steken. Op hoop van zegen steek je de draden in je computerscherm en meteen word je begroet met de tekst: ‘Hallo? Hoort iemand mij?”

Pjotr is een eerste project van eerste jaar studenten aan de opleiding Interactive Performance Design van HKU Theater. Met gebruik van techniek, verhaal, eigen creativiteit en een breed arsenaal aan tools leren de studenten aan deze opleiding interactieve ervaringen en kunstwerken te maken.

Innoveren voor beter leven

Philips gelooft dat er altijd een altijd een manier is om het leven beter te maken. Daarom ontwikkelt dit bedrijf producten die bijdragen aan een gezonder leven, voor jong en oud. Mooie voorbeelden zijn:
– hoe fysiotherapie een leukere ervaring kan worden door de toepassing van Augmented Reality
– hoe met virtual reality je kunt ervaren hoe belangrijk goede nachtrust is.
– de valdetector, een klein apparaatje dat registreert als iemand is gevallen. Het apparaat  zendt een signaal uit zodat er hulp komt.

Jullie opdracht  bij Night of the Nerds is om een simpele valdetector te programmeren met behulp van een Microbit

 

Food printer

Nieuwsgierig hoe 3D geprinte koekjes smaken? Bij VDL proef je jouw eigen geprinte koekje; de smaak van de toekomst!
Ervaar het zelf en aanschouw hoe het koekje voor je neus kunstig versierd wordt.

Welcome to the nano world

Heb jij je ooit beseft hoeveel bacteriën er zich op je mobieltje bevinden? Bekijk de wereld door een microscoop, dat is een ware ontdekkingsreis; van natuurlijke materialen tot industriële specifieke producten. Ga zelf aan de slag met je Nano reis onder begeleiding van VDL’s eigen professor Damir.

Skittle sorteermachine

Met één druk op de knop een machine skittles in razendtempo laten sorteren op kleur. Hoe leuk is om dat te maken? De studenten van ROC ter AA hebben dat gedaan. Bij Night of the Nerds kun je deze Skittle sorteermachine zien en natuurlijk bedienen.

  

 

 

Glow Floral Flow

Deze installatie laat zien wat mogelijk is wanneer je creatief gaat denken over duurzame stroomopwekking. Het waterrad genereert stroom voor de lichtinstallatie. De pomp introduceert een interactief element voor de installatie en zorgt voor het mechanisch opengaan van de bloemen.

Hoe meer mensen water rondpompen hoe groter het effect. Dit produceert een systeem dat onafhankelijk is van de netspanning en toch een effect creëert dat zowel visueel aantrekkelijk is als leuk om mee te werken. Samen zorgen we voor een duurzamer Eindhoven!

EE the Escaperoom

Een escape room is een spel waarbij een groep mensen in een gethematiseerde kamer worden opgesloten. Het is de bedoeling om met behulp van puzzels en raadsels uit de kamer te ontsnappen. In EE The Escape Room moeten potentiële studenten binnen 10 minuten ontsnappen. Hiervoor moet je puzzels oplossen die in het teken staan van elektrotechniek. Ben jij geïnteresseerd in deze puzzels, of wil je graag meer weten over de Escape Room? Kom langs!

Exoskeleton Handex

Het project Handex ontwikkelt een Exoskeleton. Geen Exoskeleton dat moeiteloos door muren slaat, of ons bovenmenselijke krachten geeft. Deze Exoskeleton focust zich op de hand. Het gaat mensen helpen met revalideren en ondersteuning bieden bij volledig of gedeeltelijk verlies aan kracht van handfuncties. Door actief de hand te bewegen en bewegingen te stimuleren worden de spieren getraind.

soepautomaat

Deze soepautomaat van Huijbregts Groep werkt als volgt: selecteer op een tablet je favoriete ingrediënten waarvan je soep wilt maken. De menger verzamelt deze en mixt alles. Kokend water erbij en je hebt je eigen unieke en favoriete soepje. Je krijgt hiermee inzicht in een deel van het productieproces.

RICDA game

RICDA is een interactieve spelervaring waarin je door het bedrijf RICDA wordt ingehuurd om “crossed dimensional animals” te vangen in verschillende dimensies. Dit wordt uitgevoerd door drie vrijwilligers die met hun voertuig (de draaischijf) de vier dimensies zullen verkennen en trotseren. Draai met de schijf, kijk je om je heen, beweeg het zoeklicht en navigeer jezelf door de verschillende dimensies. Als je een “crossed dimensional animal” in het vizier hebt druk je op de witte gloeiende knop om het beest te vangen.

RICDA is een eerstejaars project van de Opleiding IPD (Interactive Performance Design) aan de Theaterschool van HKU. Tijdens deze studie leer je het publiek centraal te stellen en onderdeel te maken van de wereld die jij creëert. Zo wordt de ervaring rijker en de herinnering krachtiger. Je leert de nieuwste technologie te gebruiken om je doel te bereiken, maar werkt ook met traditionele middelen om jouw verhaal voor het voetlicht te krijgen.