GameDevWorkshop

Wist jij dat de game industrie groter is dan de muziek en de film industrie samen? Games en interactieve media zijn de toekomst! Begrijpen hoe je een game maakt, is niet alleen heel erg leuk, maar ook handig voor later. Tijdens de GameDevWorkshop leer je een spel maken via de gDevelop app. Je leert de basis, zodat je thuis zelf verder kunt leren. Loop binnen en maak een Arcade Catcher game. Wees snel, want er is beperkt plek!

AR gezichtsmasker maken met Katpatat

Jouw digitale identiteit

Wat betekent jouw identiteit in de digitale wereld? Hoe zie jij er digitaal uit? En welke technologie zit hier achter? Je gaat aan de slag met potlood, papier en een vragenlijst en maakt eerst op papier een gezichtsmasker. Deze digitaliseren Neander en Lisa van Katpatat naar een AR gezichtsmasker. Het masker kun je als een filter opzetten in de digitale ruimte. Deze doorlopende workshop is bedacht en ontwikkeld door Katpatat.

 

Ableton Live – Push 3 Playground

Ableton Live is een softwaretoepassing voor muziekproductie en live-optredens. Het wordt veel gebruikt door muziekproducenten, DJ’s en live-artiesten over de hele wereld. Met Ableton Live kunnen gebruikers muziek componeren, opnemen, remixen, bewerken en afspelen. Het unieke aan Ableton Live is de intuïtieve interface en de krachtige functies voor real-time audioverwerking en live-optredens.

Ableton Push 3 is een krachtige hardwarecontroller die speciaal is ontworpen voor gebruik met Ableton Live-software. Het biedt muzikanten een intuïtieve manier om beats te creëren, melodieën te spelen, samples te triggeren en live-optredens te beheren, allemaal via de gevoelige druk- en aanraakgevoelige pads en knoppen. Kom bij de Push 3 Playground experimenteren met deze gloednieuwe technologie!

Sonic Pi: inloopworkshop

INLOOP WORKSHOP

Welkom in de toekomst van muziek met de open source software Sonic Pi. Programmeer beats en sounds, verander instrumenten en voeg effecten toe. Experimenteer met random getallen. Zo blijft je muziek vanzelf veranderen. Tweak je code en luister direct wat er gebeurt. Zo bouw je het script stap voor stap op tot een complete track! Het liedje kun je natuurlijk opnemen en delen met wie je maar wilt.

Sonic Pi helpt je om snel en creatief te leren programmeren. Je hoort namelijk meteen of het resultaat van je code goed of slecht klinkt. Door deze feedback weet je gauw of je op de goede weg zit of dat je je code wilt aanpassen. Omdat het muziek is, kan het resultaat van alles zijn en van alles worden. Het is dynamisch en stimuleert je om de code telkens te blijven veranderen. Voordat je het weet, zit je in de flow.

Sonic Pi is een inloop workshop en start meerdere keren per dagdeel. Op het event vind je aanwijzingen over de starttijden!

Verdieping:
Artikel over Sonic Pi
Performance van de bedenker en maker van Sonic Pi, Sam Aaron

Automotive F1 racesimulator

Mobiliteit betekent je verplaatsen, of beweeglijkheid. De studenten van de minor Motorsport van de opleiding Automotive bij Fontys bedenken hoe dit zo snel mogelijk kan! Dan denk je natuurlijk al direct aan racen met een Formule 1 auto. Vaak gebruiken de studenten hiervoor simulaties, bijvoorbeeld om theorieën te testen. Dat is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk. Dit is je kans om zelf achter het stuur te gaan zitten en te ervaren hoe het is om in een supersnelle Formule 1 auto te rijden. Bovendien vertelt een Fontys Automotive-student je precies wat er allemaal bij komt kijken om een auto supersnel te maken!Scifi Herbarium

Bij Spacemakers van STRP educatie hebben Ilya Flipsen, Sven Beuken en Gijs Janssen hun projecten samengebracht in een Futuristisch Scifi Herbarium. Plant Theremin van Ilya Flipsen laat je met behulp van sensoren, microcontrollers en synthesizers ervaren dat planten leven, communiceren en reageren op hun omgeving.

Vivi Viridis van Gijs is een illustratieve verbeelding van vreemde planten in een futuristische wereld. En bij Sonus Futuri van ervaar je een toekomstig audiolandschap met geluiden uit de natuur.

Dit werk is tot stand gekomen in samenwerking met STRP Spacemakers.Ontdek en speel met een AI

Daniel Kamp en Wouter Besse van de HKU, muziek & technologie laten je op een interactieve manier kennis maken met artificiële intelligentie (AI) en machine learning. Ontdek hoe zij de mogelijkheden van een AI inzetten bij zangsynthese en neem een kijkje in de gedachtewereld van een AI model voor gezichten.

Deze demo’s zijn niet alleen leuk, maar laten je ook zien hoe AI in de praktijk werkt en welke creatieve mogelijkheden AI heeft.

Creative Coding van visuals met Hydra

Hydra is een programmeertaal waarmee je in real-time, generatieve beelden kan coderen in je browser. Het werken in Hydra is gebaseerd op het patching-systeem van analoge modulaire synthesizers. In plaats van fysieke draden, werk je met code. Met Hydra kan je verschillende dingen doen, zoals het toevoegen van overlays op camera feeds, live streams en video’s. Daarnaast kan je er ook audio reactieve beelden mee creëren. Het is een handige tool voor mensen die op zoek zijn naar een creatieve en intuïtieve manier om real-time beelden te genereren en te manipuleren.

Hydra is open source en is ontwikkeld door code artist Olivia Jack.

 

Microtopia

Microtopia is de nieuwe game van Floris Kaayk (designer, digital storyteller) en Tijmen Meijer (media- en game designer)! Het is een game over groei, ontwikkeling en beschaving. De speler beheert een mierenkolonie in een fictieve wereld bestaande uit zwevende microtopen. Om de mieren te voorzien van voeding en grondstoffen moet een netwerk van transportpaden worden ontworpen, uitgebreid en aangepast. Tijdens dit ontwerpproces bemachtigt de speler een breed scala aan bouwwerken voor huisvesting, voedselproductie, grondstofdelving en bevoorradings optimalisatie. Door het plaatsen van deze bouwwerken vormt zich een soort groeiende stad, waardoor de mierenkolonie zich geleidelijk tot een geavanceerde samenleving kan ontwikkelen die in staat is om de omringende microtopen te koloniseren.

 

Secret Shuffle – dans game

Doe mee met de dance battles! Secret Shuffle is een party game met koptelefoons. Benieuwd naar de game modes? In Pairs moeten twee spelers die hetzelfde nummer horen elkaar zien te vinden. In Split krijgt de helft van de spelers hetzelfde nummer met als doel dat spelers die hetzelfde liedje horen bij elkaar komen. In Fakers hoort iedereen hetzelfde nummer, behalve een paar spelers; zij horen helemaal niets, maar moeten het toch op een dansen zetten om niet ontdekt te worden.

Er wordt gewerkt aan meer game modes die je kunt uitproberen op Night of the Nerds! Bekijk dit filmpje maar eens!

Adriaan de Jongh,  Sandy Seifert, Yero Pharaoh en Gilles van Leeuwen zijn de makers van Secret Shuffle

In 2023 wint Secret Shuffle bij de Dutch Game Awards in de categorieën voor Best Innovation én Best Game Design.