Virtual Reality en Fontys

Fontys is in veel opzichten fan van virtual reality (VR). Naast de VR toepassingen binnen de verschillende Fontys opleidingen zijn bij Night of the Nerds in het Fontys Innovation Lab verschillende  spiksplinternieuwe VR projecten van studenten te beleven!

Skategame Area 51
Visueel aantrekkelijke en competitieve Virtual Reality skate game voor skatehal  Area51. 

Effenaar Artist Venue
Een Virtual Reality omgeving voor de verkenning van mogelijkheden van Effenaar activiteiten in VR. Wat kan het artiesten en fans brengen? 

Fontys Virtual Game room
Een Virtual Reality platform voor Game Design studenten, docenten en alumni om lekker te gamen en op de hoogte te blijven van elkaars projecten.

Cup Cake Wars
Een 1vs1 shooter, waar je elkaar met gebak bekogeld in een VR-omgeving.

Bytewear, digitale kleding

Fast fashion komt de afgelopen jaren steeds meer terug en heeft een enorme impact, met negatieve effecten zoals overmatig afval. Gelukkig is er een nieuwe trend ontstaan die ons in staat stelt om duurzaam met mode om te gaan: digitale kleding. Met behulp van Augmented Reality technologie kan je nu virtuele kledingstukken dragen en ervaren. Dit biedt een innovatief alternatief waarbij je je eigen persoonlijke stijl kan uiten, zonder de schadelijke gevolgen die fast fashion met zich meebrengt.

Ontdek tijdens het Night of the Nerds evenement in het Fontys Innovation Lab de ByteWear applicatie, waarbij we de fast fashion industrie een stap voor zijn door op een duurzame manier nóg sneller een uniek kledingstuk te creëren. Binnen enkele seconden biedt de applicatie een uniek AR-kledingstuk die volledig als wortels op je lichaam groeit. Betreed een grensverleggende wereld van mode met behulp van de AR-technologie en omarm jouw innerlijke digitale fashionista.

Digital Twin: Strawberry Fields project

Er is een groeiende behoefte om landbouw en productieprocessen slimmer en duurzamer te maken. Digital twinning, een digitale replica van de echte wereld, wordt gezien als een belangrijke methode om dit te realiseren. Slimmer produceren helpt ons om beter om te gaan met onze planeet en toch de nodige producten te kunnen blijven maken.

In het Fontys Innovation Lab  kun je van dichtbij kennismaken met de Strawberry Fields digital twin. Kijk hoe de sensor bij het aardbeienplantje informatie verzamelt over temperatuur, vochtigheid en lichtsterkte. Zie hoe die informatie wordt weergegeven in het dashboard. Train het machine learning algoritme dat aangeeft of de aardbei rijp is of niet. Geef het 3D aardbei model een eigen look in virtual reality. En zie hoe je met behulp van augmented reality de actuele informatie kunt zien als je met jouw smartphone naar het aardbeienplantje kijkt.

Fontys Innovation Lab

Bij Fontys Innovation Lab kom je in een inspirerende omgeving en zie je de nieuwste projecten van studenten van Fontys ICT, zoals de richtingen Mediadesign en Game Design & Technology,

Duik bijvoorbeeld in het Digital Twin AI project Strawberry Fields, test de 11 games in het Game UX lab, kom kennismaken met Excellence projecten van Fontys Delta én maak lol met de multiplayer VR Game Cup cake Wars & Yokufa Party game!

 

VR Game Cupcake Wars

Cupcake Wars is een 1v1 VR shooter game over de strijd tussen twee vijandige bakkers. Mep, schiet en ontwijk gebak in deze verrukkelijke game. De speler die de tegenstander het meeste raakt is de winnaar! Kortom fun en lachen gieren brullen!

Yokufa – the party game

Yokufa is een party game voor 2 of 4 spelers, pak die controller en daag je klasgenoten uit! De fictieve wereld van deze game is geïnspireerd op verschillende echte stamculturen en maakt gebruik van spreuken.

Omdat het zo’n goed en inspirerend verhaal is, hier de  achtergrond van de makers van Yokufa:
Starfisher Studios is in 2020 opgericht door Joey Vogelzangs, Joe Hooijmaijers en Max van Diepen. Zij waren 3e jaars hbo-studenten en volgden de specialisatie Game Design & Technology van hun studie ICT & Media Design Fontys Hogescholen. Vastbesloten om games te maken waar mensen over de hele wereld plezier mee kunnen hebben, moest er een project komen waar ze bij hun eerste stage aan zouden gaan werken. Zo ontstond Yokufa, het eerste officiële Intellectueel Eigendom van Starfisher Studios. Om het tekort aan kennis over specifieke disciplines te compenseren, zijn  Joey, Joe en Max samenwerkingen aangegaan met creatieven van het SintLucas-college Digital Design & Motion, en muzikanten van Summa College Rock City Institute en de Metal Factory. Meer dan 20 studenten zijn door hen aangestuurd en gecoacht.

Nieuwe games testen in het UX Lab

Bij Night of the Nerds kun  je losgaan bij het testen van de nieuwste entertainment en serious games. Denk aan games voor je smartphone, een virtual reality bril of een game met augmented reality. Deze games zijn gemaakt door game studenten, interaction design van Fontys. Bij het testen mag je hardop te denken en direct  reageren en zeggen wat je van een element of onderdeel van een game vindt. Jouw kritische mening wordt zeer gewaardeerd door de makers! Met jouw input gaan de gamedevelopers en -designers aan het werk om de games te verbeteren en leuker te maken.

Deze games kun je testen:
– Project Brass by Kraken Inc
– Hexaguard game
– Flashover Minigames
– Heijmans Infra VR veiligheidstraining
– Fontys Sporthogeschool game
– Knives out game
– Wachttijd app
– Game Playground Horizon
– Onboarding Game
– Sustainable Port game
– Virtuele mensen in onderwijs

Programmeer jouw 3D game

Heb je altijd al een 3D game willen leren maken? Bij Night of the Nerds krijg je die kans! Je ontdekt hoe een 3D game wordt gemaakt, door het zelf te doen. Je zet de basis van een Unity 3D game in elkaar. Deze kun je zo vervolgens zo uitdagend en spannend maken als je zelf wilt.

Deze workshop vind je bij Fontys Innovation Lab. Deelname is op basis van vrije inloop, zorg wel dat je een ticket hebt voor bezoek aan het Innovation Lab. Er is een beperkt aantal plekken bij deze workhsop.