Smartwall game Ruitengooien

Tegelijkertijd werken aan een betere balcontrole en oefenen van automatiseringssommen. Dat doe je met deze Smartwall game waarin je los kunt gaan met het ingooien van virtuele ruiten!

Deze game is onderdeel van het Fontys project Growthmoves waarin gamedesigners en gymleraren onderzoeken hoe cognitieve- en motorische vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden gestimuleerd met smart exergames.

Balanceboard game SkyDiver

Ben jij goed in multitasken? Zoek dat uit met deze fysieke educatieve game waarmee je tegelijkertijd automatiseringssommen oefent én de grove motoriek traint met balanceeroefeningen.

Deze game is onderdeel van het Fontys project Growthmoves waarin gamedesigners en gymleraren onderzoeken hoe cognitieve- en motorische vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden gestimuleerd met smart exergames

Game Unconvinced

In de game Unconvinced van Fontys studenten speel je de rol van Alex, een sci-fi middelbare scholier in een debat club. Vandaag gaat het debat over de invloed van vleesconsumptie op klimaatverandering. Je begint met een paar bewijsstukken over de impact van vlees consumptie op het milieu die je kunt gebruiken om de argumenten van je tegenstanders te ontkrachten. Waarna je meer bewijsstukken krijgt om tegen latere argumenten te gebruiken. Je doel is om je tegenstanders te overtuigen dat ze minder vlees moeten gaan eten.

Unconvinced is bedacht en gemaakt door Fontys studenten: Amanda Croes, Martin Dzhurov, Vlad Roȿioru, Marco Weel, Kevin Westerweele en Bram van de Wetering.

Clothes Minded – VR ervaring

Maak kennis met de duistere geheimen van Fast Fashion. Beleef in een VR experience het productieproces van plantage tot aan jouw kledingkast. Zie waar je kleding daadwerkelijk vandaan komt en ontdek de kwalijke achtergronden van je t-shirt, zoals chemische vervuiling en uitbuiten van arbeiders. Als speler beleef je verschillende scenes waarin je dezelfde taken moet uitvoeren als de arbeiders in de Fast Fashion industrie. Een Voice-over helpt jou op weg om jouw zware taak goed uit te voren.

Programmeer jouw 3D game

Heb je altijd al een 3D game willen leren maken? Bij Night of the Nerds krijg je die kans! Je ontdekt hoe een 3D game wordt gemaakt, door het zelf te doen. Je zet de basis van een Unity 3D game in elkaar. Deze kun je zo vervolgens zo uitdagend en spannend maken als je zelf wilt.

Deze workshop vind je bij Fontys Innovation Lab. Deelname is op basis van vrije inloop, zorg wel dat je een ticket hebt voor bezoek aan het Innovation Lab. Er is een beperkt aantal plekken bij deze workhsop.