Smartwall game Ruitengooien

Tegelijkertijd werken aan een betere balcontrole en oefenen van automatiseringssommen. Dat doe je met deze Smartwall game waarin je los kunt gaan met het ingooien van virtuele ruiten!

Deze game is onderdeel van het Fontys project Growthmoves waarin gamedesigners en gymleraren onderzoeken hoe cognitieve- en motorische vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden gestimuleerd met smart exergames.

Balanceboard game SkyDiver

Ben jij goed in multitasken? Zoek dat uit met deze fysieke educatieve game waarmee je tegelijkertijd automatiseringssommen oefent én de grove motoriek traint met balanceeroefeningen.

Deze game is onderdeel van het Fontys project Growthmoves waarin gamedesigners en gymleraren onderzoeken hoe cognitieve- en motorische vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden gestimuleerd met smart exergames

Game Unconvinced

In de game Unconvinced van Fontys studenten speel je de rol van Alex, een sci-fi middelbare scholier in een debat club. Vandaag gaat het debat over de invloed van vleesconsumptie op klimaatverandering. Je begint met een paar bewijsstukken over de impact van vlees consumptie op het milieu die je kunt gebruiken om de argumenten van je tegenstanders te ontkrachten. Waarna je meer bewijsstukken krijgt om tegen latere argumenten te gebruiken. Je doel is om je tegenstanders te overtuigen dat ze minder vlees moeten gaan eten.

Unconvinced is bedacht en gemaakt door Fontys studenten: Amanda Croes, Martin Dzhurov, Vlad Roȿioru, Marco Weel, Kevin Westerweele en Bram van de Wetering.

Clothes Minded – VR ervaring

Maak kennis met de duistere geheimen van Fast Fashion. Beleef in een VR experience het productieproces van plantage tot aan jouw kledingkast. Zie waar je kleding daadwerkelijk vandaan komt en ontdek de kwalijke achtergronden van je t-shirt, zoals chemische vervuiling en uitbuiten van arbeiders. Als speler beleef je verschillende scenes waarin je dezelfde taken moet uitvoeren als de arbeiders in de Fast Fashion industrie. Een Voice-over helpt jou op weg om jouw zware taak goed uit te voren.

VR Game Cupcake Wars

Cupcake Wars is een 1v1 VR shooter game over de strijd tussen twee vijandige bakkers. Mep, schiet en ontwijk gebak in deze verrukkelijke game. De speler die de tegenstander het meeste raakt is de winnaar! Kortom fun en lachen gieren brullen!

Yokufa – the party game

Yokufa is een party game voor 2 of 4 spelers, pak die controller en daag je klasgenoten uit! De fictieve wereld van deze game is geïnspireerd op verschillende echte stamculturen en maakt gebruik van spreuken.

Omdat het zo’n goed en inspirerend verhaal is, hier de  achtergrond van de makers van Yokufa:
Starfisher Studios is in 2020 opgericht door Joey Vogelzangs, Joe Hooijmaijers en Max van Diepen. Zij waren 3e jaars hbo-studenten en volgden de specialisatie Game Design & Technology van hun studie ICT & Media Design Fontys Hogescholen. Vastbesloten om games te maken waar mensen over de hele wereld plezier mee kunnen hebben, moest er een project komen waar ze bij hun eerste stage aan zouden gaan werken. Zo ontstond Yokufa, het eerste officiële Intellectueel Eigendom van Starfisher Studios. Om het tekort aan kennis over specifieke disciplines te compenseren, zijn  Joey, Joe en Max samenwerkingen aangegaan met creatieven van het SintLucas-college Digital Design & Motion, en muzikanten van Summa College Rock City Institute en de Metal Factory. Meer dan 20 studenten zijn door hen aangestuurd en gecoacht.

Nieuwe games testen in het UX Lab

Bij Night of the Nerds kun  je losgaan bij het testen van de nieuwste entertainment en serious games. Denk aan games voor je smartphone, een virtual reality bril of een game met augmented reality. Deze games zijn gemaakt door game studenten, interaction design van Fontys. Bij het testen mag je hardop te denken en direct  reageren en zeggen wat je van een element of onderdeel van een game vindt. Jouw kritische mening wordt zeer gewaardeerd door de makers! Met jouw input gaan de gamedevelopers en -designers aan het werk om de games te verbeteren en leuker te maken.

Programmeer jouw 3D game

Hoe wordt een 3D game gemaakt?

Heb je altijd al een 3D game willen leren maken? Bij Night of the Nerds krijg je die kans! Je zet de basis van een Unity 3D game in elkaar en deze kun je zo vervolgens zo uitdagend en spannend maken als je zelf wilt.