Pro freestyle voetbal met de SmartBall

We zoeken de connectie op tussen de Urban Sports en tech: Wat nou als jouw bal ook je coach zou kunnen zijn?

Ontmoet Ballie! Deze SmartBall van Hulan werkt met Augmented Reality om jouw bewegingen te analyseren. Scan je bal in de app en verdien punten met verschillende trucjes. Met verschillende challenges worden je skills verbeterd.

Maar dat is niet het enige: nederlands kampioen freestyle voetbal Jasmijn Janssen komt je laten zien hoe de echte pro’s het doen. Ze zal verschillende tricks laten zien en leert jou hoe je dit moet doen!

Worldbuilding

Duik in de stad van de toekomst! Hoe denk jij dat de toekomst eruit gaat zien? Wat zullen de mensen dan nodig hebben? In deze inloopworkshop ga je onder leiding van Jasper Bloem aan de slag met speculatief denken en vragen zoals deze. Met laagdrempelige materialen maak jij een gebouw dat volgens jou niet kan ontbreken in de toekomst. We zetten al deze gebouwen samen neer en creëren zo een fantasievolle, futuristische miniatuurwereld.

 

EXPLORE-S met MU Hybrid Art House

Strijp-S, voorheen een industrieel gebied met Philips fabrieken en het Natuurkundig Lab, is sinds het jaar 2000 uitgegroeid tot een culturele hotspot voor nerds van allerlei soorten en maten. Met zijn erfenis van technologie en vooruitgang is Strijp-S nu een unieke cultuurhistorische plek waar creativiteit en technologie hand in hand gaan.  

Bij EXPLORE-S van MU Hybride Art House: site of the nerds, bekijk en beleef je in vijf opdrachten de omgeving van het Ketelhuisplein op Strijp-S op een verrassende manier. De opdrachten nodigen uit om te zoeken, denken, beschrijven, tekenen, fotograferen, filmen en te interviewen.

We raden één docent/begeleider op een groep van 10-15 leerlingen aan.

Nerds XPLR-S Challenge

Bij deze Challenge op het Ketelhuisplein ontdek je alle Sights of the Nerds! Geïnspireerd op de XLPR-S speurtocht van MU ontdek je de context van het terrein waar jij je bevindt.

Strijp was vroeger en is ook de toekomst een gebied voor Nerds: cultuur-historisch, technisch, als erfgoed en nu met veel techniek boven en onder de grond (Smart City gebied). Deze challenge je op het spoor van het heden en verleden van Strijp. Door middel van verschillende opdrachten bekijken en beleven leerlingen de omgeving van het Ketelhuisplein op een verrassende manier. De opdrachten nodigen uit om te zoeken, denken, beschrijven, tekenen, fotograferen, filmen en te interviewen. Kun jij de challenge voltooien?

Wij adviseren om per 10-15 leerlingen één begeleider mee te nemen.

Da Vinci Escapebus 

Wat krijg je als je een escaperoom in een bus stopt? Een Escapebus! ‘Het atelier van Leonardo da Vinci’ is het thema van deze spectaculaire escapebus.

Leonard da Vinci die leefde van 1452 tot 1519, wordt gezien als één van de meest belangrijke ingenieurs allertijden. Om te ontsnappen uit de bus krijgen jullie de opdracht om één van de laatste uitvindingen van Leonardo da Vinci te redden. Hiervoor speel je zes spellen die allemaal betrekking hebben op het ingenieursvak; van het bouwen van een brug tot het verzamelen van data. Lukt het jou om als snelste en slimste uit het atelier te ontsnappen?

Creative Coding van visuals met Hydra

Hydra is een programmeertaal waarmee je in real-time, generatieve beelden kan coderen in je browser. Het werken in Hydra is gebaseerd op het patching-systeem van analoge modulaire synthesizers. In plaats van fysieke draden, werk je met code. Met Hydra kan je verschillende dingen doen, zoals het toevoegen van overlays op camera feeds, live streams en video’s. Daarnaast kan je er ook audio reactieve beelden mee creëren. Het is een handige tool voor mensen die op zoek zijn naar een creatieve en intuïtieve manier om real-time beelden te genereren en te manipuleren.

Hydra is open source en is ontwikkeld door code artist Olivia Jack.

 

Secret Shuffle – dans game

Doe mee met de dance battles! Secret Shuffle is een party game met koptelefoons. Benieuwd naar de game modes? In Pairs moeten twee spelers die hetzelfde nummer horen elkaar zien te vinden. In Split krijgt de helft van de spelers hetzelfde nummer met als doel dat spelers die hetzelfde liedje horen bij elkaar komen. In Fakers hoort iedereen hetzelfde nummer, behalve een paar spelers; zij horen helemaal niets, maar moeten het toch op een dansen zetten om niet ontdekt te worden.

Er wordt gewerkt aan meer game modes die je kunt uitproberen op Night of the Nerds! Bekijk dit filmpje maar eens!

Adriaan de Jongh,  Sandy Seifert, Yero Pharaoh en Gilles van Leeuwen zijn de makers van Secret Shuffle

In 2023 wint Secret Shuffle bij de Dutch Game Awards in de categorieën voor Best Innovation én Best Game Design.