EXPLORE-S met MU Hybrid Art House

Strijp-S, voorheen een industrieel gebied met Philips fabrieken en het Natuurkundig Lab, is sinds het jaar 2000 uitgegroeid tot een culturele hotspot voor nerds van allerlei soorten en maten. Met zijn erfenis van technologie en vooruitgang is Strijp-S nu een unieke cultuurhistorische plek waar creativiteit en technologie hand in hand gaan.  

Bij EXPLORE-S van MU Hybride Art House: site of the nerds, bekijk en beleef je in vijf opdrachten de omgeving van het Ketelhuisplein op Strijp-S op een verrassende manier. De opdrachten nodigen uit om te zoeken, denken, beschrijven, tekenen, fotograferen, filmen en te interviewen.

We raden één docent/begeleider op een groep van 10-15 leerlingen aan.

BMX show bij Area 51

Kom kijken bij Area 51! Vorig jaar was deze locatie voor het eerst toegevoegd aan Night of the Nerds. Vanwege het grote succes zijn ze er dit jaar weer bij. Om volop gebruik te maken van deze unieke Urban Sports locatie, zijn er speciaal voor Night of the Nerds stunt demo’s op de skatebaan gepland. Op twee tijden spot je de professionele BMX’ers die zich niet laten remmen door zwaartekracht. Please don’t try this at home.

Bij de shows is vrije inloop, zorg dat je op tijd bent voor een plek met goed zicht!

Tijden:

12:00 – 12:15

13:30 – 13:45

 

Foto’s: Mateusz Janas // @mjanasphotography

VDL Mobility Quiz

Weet jij veel over mobility? Bezoek dan op het Ketelhuisplein de VDL on Tour bus en doe mee met de quiz en wie weet ga jij er vandoor met te gekke prijzen!

Urban basketball  en AI

3×3 Basketball is in hoog tempo uitgegroeid tot de grootste urban olympische sport. Het is een snellere en dynamischere versie van het bekende 5×5 basketbal.

3×3 Unites neemt jullie mee in de wereld van 3×3. Unites komt langs met een officieel 3×3 topsport veld en geeft de ruimte om kennis te maken met de sport zelf. Dat is niet alles, ontdek de mogelijkheden rondom artificiële intelligentie (AI) en basketbal. Kom kijken hoe AI als tool wordt gebruikt om basketbal skills-training gerichter en efficiënter, maar ook veel leuker te maken! 

Doe jij mee aan een wedstrijdje 3×3?

 

Game 5Gather

Gamen en de wetenschap? Gaat dat samen? Zeker! Wij hebben wij een spannend spel voor jou. In dit spel ga jij op zoek naar straling, zo breng jij de blootstelling aan elektromagnetische straling in kaart. Hierdoor draag jij bij aan wetenschappelijk onderzoek naar 5G. En dat allemaal terwijl je aan het gamen bent!

Ieder uur is er plek voor 20 spelers op het Ketelhuisplein. Ren je rot en verzamel straling! Degene met de meest accurate metingen wint. Je speelt tegen andere scholieren en maakt misschien wel nieuwe vrienden.

Dus, ben jij klaar voor een uitdagende en leuke activiteit waarbij je ook nog eens bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee met ons spel en kom naar het Ketelhuisplein!

Da Vinci Escapebus 

Wat krijg je als je een escaperoom in een bus stopt? Een Escapebus! ‘Het atelier van Leonardo da Vinci’ is het thema van deze spectaculaire escapebus.

Leonard da Vinci die leefde van 1452 tot 1519, wordt gezien als één van de meest belangrijke ingenieurs allertijden. Om te ontsnappen uit de bus krijgen jullie de opdracht om één van de laatste uitvindingen van Leonardo da Vinci te redden. Hiervoor speel je zes spellen die allemaal betrekking hebben op het ingenieursvak; van het bouwen van een brug tot het verzamelen van data. Lukt het jou om als snelste en slimste uit het atelier te ontsnappen?

RGB Together: digitale kleuren maken

Alle kleuren van de regenboog kun je zelf maken, met R, G en B!  Al die kleuren die je elke dag op schermen ziet, zijn simpelweg opgebouwd uit R, G en B: Red, Green en Blue. Met de interactieve installatie RGB Together ervaar je hoe het is om digitaal kleuren te mixen.
Hoe kun je je lichaam gebruiken als instrument om de meest complexe kleuren te creëren? Het draait uiteindelijk allemaal maar om die paar pixels als ingrediënten, maar toch is het flink lastiger dan je denkt!

 

URE’s high-tech autonome racebolide

University Racing Eindhoven (URE) is een multidisciplinair studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. Door een combinatie van de technische vaardigheden van de teamleden en met hulp van de partners, is URE in staat om elk jaar een high-tech, innovatieve elektrische en autonome Formule-stijl race-auto te ontwerpen en te bouwen. Met deze race-auto nemen zij deel aan de grootste internationale ontwerpcompetitie voor studenten en racen zij tegen andere universiteiten over heel de wereld. Bekijk de raceauto van dichtbij en bevraag de URE studenten!

Hoe tof het is om als student betrokken te zijn bij dit project zie je in dit filmpje: