Bij Defensie is innovatie en technologische vernieuwing zeer belangrijk. Bijvoorbeeld bij het Technical Information Manoeuvre Team van de 13e lichte brigade (gevechtseenheid van de landmacht), die werkt met Robotic Autonomous Systems. Je krijgt een indruk via dit filmpje. Bij Night of the Nerds zijn deze robots te bewonderen. Ook geeft Defensie informatie over werken én leren. Ontdek wat jij allemaal kunt doen bij Defensie – nu en straks.
EduQuation Gameroom
Als leerling op een leuke manier kennismaken met kwantummechanica: dat is het doel van studententeam EduQuation. Hiervoor hebben ze een gameroom ontwikkeld vol met (video)games rondom kwantummechanica. Zo vind je in deze gameroom onder andere kwantum boter-k
aas-en-eieren en kun je schaken met kwantummechanische fenomenen. Wil je je onderdompelen in de wereld van VR? Ook dat kan! In QuantumVR baan je jezelf een weg door verschillende levels. Stap tijdens Night of the Nerds zeker in de gameroom van EduQuation!
AI in VJ-ing, Music, and Festival Visuals
Julian gaat verschillende voorbeelden laten zien van visuals en liedjes die hij heeft gemaakt, waarbij hij tijdens het maakproces kunstmatige intelligentie heeft gebruikt als een tool om een beter resultaat te behalen. Ook zal Julian laten zien hoe de visuals er live uitzagen op de verschillende evenementen!
TechTalks 13:45
Games die de wetenschap helpen! Hoe maak je die?
Dr. Menno Deen, Ir. Jurriaan van Rijswijk, Berry Hermans, Games for Health
Een spel spelen en tegelijkertijd de wetenschap vooruit helpen. Menno Deen vertelt over hoe je van een wetenschappelijke puzzel een game ontwerpt. Programmeur Berry Hermans legt uit wat de technische uitdagingen van het ontwerpproces zijn. En als de game af is, dan ben je er nog niet. Er moeten mensen betalen voor de game, anders kun je er niet van leven. Jurriaan van Rijswijk vertelt hoe hij de zakelijke kant aanpakt. Bussiness development noemen ze dat.
Het Elektrische en autonome race avontuur van URE: Vol Gas naar de Toekomst!
Yannick Kraus, PR Manager URE 18
Hoe gaaf het is om je tijdens je opleiding aan te sluiten bij het studententeam URE, University Racing Eindhoven, daarover vertelt Yannick! Meedoen met URE is een enorme boost voor zowel je technische als persoonlijke skills.
Het is de ultieme kennismaking met alle aspecten van de innovatieve wereld van elektrische auto’s en het racen. Van scratch werk je met ongeveer 80 teamleden met verschillende achtergronden toe naar het raceseizoen.
TechTalks 12:30
Wat eten we in de toekomst: algen of aardappels?
Annelie Verbon, levensmiddelentechnoloog, Food Tech Brainport
Wat eten we over tien, vijftig jaar? Algen? Eten gemaakt door Artificiële Intelligentie? Of toch ‘gewoon’ een aardappel? En hoe speelt technologie daarbij een rol, of doet het dat al?
Kunnen robots de wereldkampioen voetbal verslaan in 2050?
Ruben Beumer, Team Tech United van TU/e
Dit jaar organiseert de Technische Universiteit Eindhoven de RoboCup, het jaarlijks terugkerende wereldkampioenschap voor autonome robots, waaraan team Tech United van de TU/e deelneemt met hun voetbalrobots en zorgrobot. Het ultieme doel is om in 2050 de menselijke wereldkampioen voetbal te verslaan.
TechTalks 9:45
Zweten in de spannende wereld van exergaming
Jiaxin Rutten, HAN Esports & Gaming
Exergaming is een combinatie van exercising en gaming. Oftewel: sport en videogames. Bij de HAN doen ze onderzoek naar hoe je met speciale computergames mensen op een leuke en interactieve manier kunt motiveren om meer en of langer te bewegen. Jiaxin vertelt je alles over deze opkomende trend in fitness, onderwijs, sport en gezondheidssectoren.
Smart Mobility vanuit het perspectief van de automotive industrie
Glenn Haverkort, Managing Director VDL ETS
Smart mobility is datagedreven mobiliteit die slimmer, schoner en efficiënter is en zo bijdraagt aan de leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid van steden en regio’s. Hoe kijkt de automotive industrie naar Smart mobility en wat zijn de belangrijkste uitdagingen?
TechTalks 11:00
Fashion Tech: van zorg tot de rode loper op Instagram
Jessica Joosse, Fabienne van der Weiden, Experts FashionTech, founders LABELEDBY
FashionTech is een breed terrein van innovatieve toepassingen in de wereld van kleding. Jessica en Fabienne maken jullie wegwijs in deze spectaculaire wereld. Zo zijn er bijvoorbeeld voor de gezondheidszorg kledingstukken met geïntegreerde slimme sensoren en wearables die je gezondheid monitoren. Maar ook de inzet van innovatieve technologie bij modedesign is een belangrijke trend. Deze bieden nieuwe mogelijkheden voor zelfexpressie en personal styling. Spannende nieuwe FashionTech merken presenteren hun collecties kleding en accessoires op Instagram.
Een mooie toekomst met AI, VR en Virtual Humans
Tim Deynen, Digital Futurist
Virtual humans zijn digitale personages of avatars die lijken op echte mensen. Binnen niet al te lange tijd kun je deze virtual humans overal tegenkomen. Juist het combineren van verschillende innovatieve technologieën zoals artificiële intelligentie en virtual reality biedt spannende mogelijkheden voor het ontwikkelen van virtual humans. Tim gaat je hier alles over vertellen.
Fashiontech installatie: AUSLÄNDER
Summa Fashion talenten Victoria Broekhuis, Ellis Smits en Martje van den Elzen kregen de opdracht om in samenwerking met studenten van Fontys Engineering een mechanisch kledingstuk te ontwerpen en te maken, waarbij ze vooral hun creativiteit zouden gaan inzetten. Het resultaat is de bijzondere multimedia installatie: AUSLÄNDER
Wat doet je voelen als de ‘ausländer’, is een verbintenis tussen het tastbare en de vierde dimensie, of iets wat daar op lijkt. Het raakt vlakken die voor sommigen als irrelevant of zelfs als onwaar geacht worden.
Boundaries of Ebsynth (AI Programma)
Creatieve maker Nerys van Beurden van Sint Lucas werkt bij haar animatie projecten met AI. Wat te doen als je een video wil animeren of editen, maar je wilt niet iedere frame natekenen? EbSynth is een AI-programma die enkele frames van jou nodig heeft, en de rest zelf kan uitvogelen. Maar zo’n programma kan niet alles, vooral niet nadenken. Wat EbSynth wel en niet kan doen, heeft Nerys onderzocht. Bij Night of the Nerds laat Nerys zien hoe dat in haar werk gaat.