Automotive F1 racesimulator

Mobiliteit betekent je verplaatsen, of beweeglijkheid. De studenten van de minor Motorsport van de opleiding Automotive bij Fontys bedenken hoe dit zo snel mogelijk kan! Dan denk je natuurlijk al direct aan racen met een Formule 1 auto. Vaak gebruiken de studenten hiervoor simulaties, bijvoorbeeld om theorieën te testen. Dat is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk. Dit is je kans om zelf achter het stuur te gaan zitten en te ervaren hoe het is om in een supersnelle Formule 1 auto te rijden. Bovendien vertelt een Fontys Automotive-student je precies wat er allemaal bij komt kijken om een auto supersnel te maken!Spellen met een Tech Twist

In de labs van Fontys waar de studenten van de verschillende technische opleidingen van Fontys Engineering aan de slag gaan, wordt volop gewerkt met een grote verscheidenheid aan materialen. Maar van die materialen wordt niet alles helemaal opgebruikt. Om dat weg te gooien is natuurlijk hartstikke zonde! Dat vond ook het lab team van Fontys Engineering, bestaande uit docenten en begeleiders van de verschillende werkplaatsen. Daarom sloegen zij de handen ineen om van het restmateriaal verschillende oud-Hollandse spellen met een technische twist te maken. Waag jij ook een poging?Fontys Hart BEAT

Elk jaar maakt een studententeam van de minor Be Creative van Fontys Engineering een prachtig kunstwerk dat wordt tentoongesteld tijdens lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Voor de editie van 2022 maakten zij dit grote lichtgevende en bewegende hart. Licht een panel van het hart op in een bepaalde kleur? Dan moet jij op de juiste kleur tegel gaan staan. Door dit spel gaan de panelen van het hart dicht. Oftewel, het hart wordt gezond. En doordat jij lekker aan het bewegen bent, word jij ook gezond!

Fotobooth – niets is wat het lijkt

Games, social media en chatbots. We staan op allerlei manieren in contact met digitale ervaringen. Maar wat als we je vertellen dat niet alles is wat het lijkt…? 

Bij GroupM op Night of the Nerds kun je leuke ervaringen opdoen. De fotobooth is bijvoorbeeld uitgerust met de nieuwste technologieën om jou en je vriend(inn)en de beste fotobeleving te geven. Het is een geweldige manier om nieuwe herinneringen te maken, plezier te hebben en om te showen met je personality.

Dus, waar wacht je nog op?

Force in Titans: gamen en trainen

Get ready to become the force in the titans!
Bij de Force in Titans game worden spelers piloot en besturen ze hun grote sciencefiction robots, de mech-style Titans. Ze gaan één op één de strijd aan met indringers van de stad. Het spel is geoptimaliseerd voor fysiek intensieve gevechten, interactie met het hele lichaam en volledige robotbesturing. Force in Titans is een cool alternatief voor meer traditionele VR fitness games. Bij Force in Titans train je je hele lichaam terwijl je speelt.

Cleanroom workshop

Heb jij ooit beseft hoeveel stof er door de lucht zweeft en op een product zit? Ervaar en bekijk de wereld van een cleanroom-medewerker en ga zelf aan de slag om de producten stofvrij te maken. VDL’s eigen professor Damir geeft de instructies en komt je helpen.

Brainport Fan Cam

De regio Brainport Eindhoven is een van de slimste regio’s ter wereld. De Brainportpartners heeft samen met PSV de ‘Brainport Fan Cam’ ontworpen waar je video’s kunt opnemen met je favoriete PSV-helden. Een sterk staaltje innovatie in combinatie met AI en fun.

Mini-robot voetbal

Bestuur zelf de VDL-mini-robots voor een potje 4×4 voetbal! Pas de instellingen van de robot aan en ontdek hoe deze beter kan bewegen voor een goed samenspel en de perfecte goal! 

DIY Zenuwspiraal

Heb jij stalen zenuwen en weet je als geen ander hoe je iets in elkaar moet zetten? Bij de VDL area kun je je eigen zenuwspiraal bouwen zodat je thuis met familie en vrienden dit technologisch stukje vakmanschap kunt testen. Wie van jouw medespelers heeft stalen zenuwen? 

Scifi Herbarium

Bij Spacemakers van STRP educatie hebben Ilya Flipsen, Sven Beuken en Gijs Janssen hun projecten samengebracht in een Futuristisch Scifi Herbarium. Plant Theremin van Ilya Flipsen laat je met behulp van sensoren, microcontrollers en synthesizers ervaren dat planten leven, communiceren en reageren op hun omgeving.

Vivi Viridis van Gijs is een illustratieve verbeelding van vreemde planten in een futuristische wereld. En bij Sonus Futuri van ervaar je een toekomstig audiolandschap met geluiden uit de natuur.

Dit werk is tot stand gekomen in samenwerking met STRP Spacemakers.