Raceauto op waterstof

Green Team Twente, is een team van  studenten uit Enschede die bouwen aan een raceauto op waterstof. Dit met het oog op een duurzame toekomst. Waterstof wordt steeds meer gezien als de brandstof van de toekomst en er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied.

Green Team Twente is het eerste team in de wereld dat racet op waterstof en dit doen zij in de Formula Student competitie. Green Team Twente werkt elk jaar met een nieuw multidisciplinair team aan het innoveren van waterstof technologie.

Te mooi om weg te gooien / Too pretty to discard

Elian Beeker van de Design Academy onderzocht de wereld van afgedankte visnetten. Dit heeft het project Too pretty to discard opgeleverd.

Afgedankte visnetten vol intrigerende kleuren en unieke patronen belanden in afvalstromen voordat ze worden versnipperd. Maar hun geknoopte en geweven structuur biedt mogelijkheden voor nieuwe productlijnen.Elian heeft een instrument ontwikkeld dat de netten verhit en opnieuw in vorm brengt. Eenmaal afgekoeld laat het stijve stukken achter in de anders flexibele netten.

Deze methode levert bruikbare materialen op. Een mooi voorbeeld om afgedankte voorwerpen, in plaats van te vernietigen een nieuw leven te geven.

Prompt Battle: wat zijn jouw AI skills?

Hoe goed kan jij je fantasie tot leven wekken met artificiële Intelligentie (AI)?

Met een AI kun je razendsnel afbeeldingen maken. Kun jij hem ook jouw wil opleggen met een adequate tekstuele input, oftewel een prompt*? Bij de promptmasters van de HAN leer je een goede prompt maken – én mag je meteen je skills laten zien in een promptbattle. In tweetallen neem je plaats achter een computer en verzin je een prompt. Het publiek kijkt mee en blijft staan bij het duo met de mooiste afbeelding. Het duo met het meeste publiek wint en mag zich promptmaster noemen! Na afloop krijg je een digitale badge mee met jullie prompt en jullie creatie als bewijs.

De illustratie bij dit bericht is een door AI gemaakte afbeelding, met daarnaast het origineel.

 

* “prompt” is binnen de wereld van AI tools een officiëel begrip.

Microtopia

Microtopia is de nieuwe game van Floris Kaayk! Het is een game over groei, ontwikkeling en beschaving. De speler beheert een mierenkolonie in een fictieve wereld bestaande uit zwevende microtopen. Om de mieren te voorzien van voeding en grondstoffen moet een netwerk van transportpaden worden ontworpen, uitgebreid en aangepast. Tijdens dit ontwerpproces bemachtigt de speler een breed scala aan bouwwerken voor huisvesting, voedselproductie, grondstofdelving en bevoorradings optimalisatie. Door het plaatsen van deze bouwwerken vormt zich een soort groeiende stad, waardoor de mierenkolonie zich geleidelijk tot een geavanceerde samenleving kan ontwikkelen die in staat is om de omringende microtopen te koloniseren.

Self Spot – Installatie

Een spotlicht brengt de schaduwwereld tot leven. Een wereld die onze menselijke, herkenbare maar vaak niet uitgesproken emoties en gevoelens laat zien. Elk object in de keuken heeft zijn eigen karaktereigenschappen, emoties en gevoelens. Net als wij.

Marieke van der Burg heeft Self Spot gemaakt. Zij is winnaar van de HKU Awards 2022 namens de gemeente Utrecht.

Kataro: Stad van de toekomst

Visions of Kataro: De komst van 3D-software heeft een verschuiving teweeggebracht. In de manier waarop we ontwerpen en de toekomst visualiseren. Door deze digitalisering gaat de magie en het ambacht van fysieke schaalmodellen en maquettes verloren. Miniatuur Werelden blijven vaak steken in conservatieve thema’s als treinen en oorlog, of zijn slechts verkleinde kopieën van bestaande plaatsen. Jasper Bloem brengt de magie terug met een mysterieuze maquette van de toekomstige stad Kataro, die wordt geregeerd door kunstmatige intelligentie. Het verlies van de menselijke schaal wordt duidelijk wanneer je – in plaats van op deze miniatuurwereld neer te kijken – deze van onderaf betreedt. Beklim een van de trappen om deze complexe, hyperdigitale stad vanuit een ongebruikelijk perspectief te bekijken terwijl je luistert naar de verbijsterende verhalen van haar inwoners.

Team Force Fusion – Avatars!!

We hadden internet, we hadden iPhones, nu hebben we AVATARS! Om de 𝐔𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚𝐭𝐞 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 te creëren, integreert Team Force Fusion van Fontys meerdere opkomende technologieën om een Avatar-systeem te ontwikkelen. Daarmee kunnen operators zien, horen en communiceren in een omgeving op afstand, op een manier die voelt alsof ze er zelf echt zijn. Team Force Fusion geeft demonstraties met een nieuw ontwikkeld platform en bovendien kunnen de Night of the Nerds bezoekers hun succesvolle geïntegreerde 2020 FIRST Robotics Competition Robot besturen.

NFT – Evolution of ownership

The Evolution of ownership is een unieke blockchain kunstgalerie in het hart van Night of the Nerds. Het zal waardevolle stukken tonen van gerenommeerde kunstenaars in de eerste fase, en waardevolle niet-fungibele tokens (NFT’s) van veelbelovende kunstenaars in de tweede fase. Gepaard met alle informatie over eigenaarschap en de waarde van het kunststuk.

Je kunt ook eigenaar worden van een NFT in de derde fase. Hier staat een representatie van de Blockchain en kan je zelf als abstract kunststuk worden ingescand. Bij afloop krijg je een pamflet mee met de instructies om de NFT zelf te Minten.

The Evolution of ownership is een project van de Greenhouse Labs

Yokufa – the party game

Yokufa is een party game voor 2 of 4 spelers, pak die controller en daag je klasgenoten uit! De fictieve wereld van deze game is geïnspireerd op verschillende echte stamculturen en maakt gebruik van spreuken.

Omdat het zo’n goed en inspirerend verhaal is, hier de  achtergrond van de makers van Yokufa:
Starfisher Studios is in 2020 opgericht door Joey Vogelzangs, Joe Hooijmaijers en Max van Diepen. Zij waren 3e jaars hbo-studenten en volgden de specialisatie Game Design & Technology van hun studie ICT & Media Design Fontys Hogescholen. Vastbesloten om games te maken waar mensen over de hele wereld plezier mee kunnen hebben, moest er een project komen waar ze bij hun eerste stage aan zouden gaan werken. Zo ontstond Yokufa, het eerste officiële Intellectueel Eigendom van Starfisher Studios. Om het tekort aan kennis over specifieke disciplines te compenseren, zijn  Joey, Joe en Max samenwerkingen aangegaan met creatieven van het SintLucas-college Digital Design & Motion, en muzikanten van Summa College Rock City Institute en de Metal Factory. Meer dan 20 studenten zijn door hen aangestuurd en gecoacht.

Feel the future met creative coding!

Creative Coder Timo Hoogland heeft de perfecte combinatie gevonden voor zijn passies muziek en technologie. Timo werkt onder de naam _T.MO_code and sound alchemist.
Bij Night of the Nerds laat hij zien hoe tof muziek programmeren is en hoe je zelf kunt leren muziek te coderen. Timo geeft je praktische tips over bijvoorbeeld software en hoe je om hulp kunt vragen aan de community van creative coders (zie ook de verdiepende informatie).
Ga samen aan de slag en experimenteren hoe je muziek kunt programmeren. Timo helpt jullie op weg.

Je kunt alvast kennismaken met Timo via deze video: