Zuyd Hogeschool projecten

Techniek & ICT van Zuyd Hogeschool is ook van de partij op Night of the Nerds. Bij Zuyd zie je een greep uit de mooie dingen die er gebeuren in Heerlen en daarbuiten. Hoe denk je dat alle bewegingen in het spel FIFA komen? Vind je het dansje van jouw favoriete voetballer zo cool als hij heeft gescoord? Ervaar hoe het X-Sens pak werkt en je snapt hoe iedere beweging in zo’n spel komt.
En zou je door over een weg te rijden ook stroom kunnen opwekken? Met de solar road komt de toekomst steeds dichterbij. Jij kunt nu al kennismaken met dat project!
De online wereld van Zuyd zal je verrassen. Zuyd heeft nog meer verrassingen voor jullie dus bezoek zeker de Zuyd area bij Night of the Nerds.

Luca, auto gemaakt van afval

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal met afval kan? TU/Ecomotive heeft een auto, genaamd Luca, gebouwd waarbij afvalmaterialen de basis vormen. In deze unieke auto wordt gebruik gemaakt van innovatieve materialen. Op deze manier willen ze de circulaire economie stimuleren op een manier waarbij Luca er niet alleen geweldig uit ziet, maar zelfs op de weg mag rijden. Benieuwd van welke afvalstromen gebruik is gemaakt? Bezoek de area van VDL, maak kennis met de studenten van TU/e Ecomotive en neem plaats in deze unieke auto.

Naster of Light Game

Hoe snel kun jij deze Lithografie game van ASML oplossen? Bij deze challenge moet je lichtstralen van het begin naar nieuwe focuspunten leiden. Dit lukt alleen als je gebruik maakt van optische elementen zoals lenzen, splitters en spiegels. Lukt het jou om een score te halen waarmee je een plaats verdient in de hall of fame?
De game is Engelstalig.

 

Technologie in de zorg

Technologie in de zorg is niet meer weg te denken. Wat te denken van mensen met een amputatie of wanneer een ledemaat het niet meer goed doet? Voor deze mensen worden hulpmiddelen ontwikkeld waarbij innovatieve technologie steeds belangrijker wordt. Zoals 3D printen, 3D scan technologie en technologie op de rand van de robotica. Ontdek bij Night of the Nerds wat hier allemaal bij komt kijken. Ervaar hoe het is om met deze specifieke technologie te lopen of te werken. En heel bijzonder je kunt ook vragen stellen aan een ervaringsdeskundige!

 

Night of the Nerds QUIZ

Bij Night of the Nerds kun je meespelen met een heel speciale LIVE editie van de Night of the Nerds Quiz! Leerlingen uit het hele land gaan tijdens het Dutch Technology Festival in het Klokgebouw in Eindhoven de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie de meeste Creative Tech-kennis in huis heeft. In teams van maximaal vijf klasgenoten beantwoord je met een stemkastje quizvragen over allerlei thema’s die een link hebben met technologie en creativiteit.
Denk aan feitjes over chips, afval in de ruimte en de hyperloop. Maar ook over big data, gaming, virtual influencers en kunstmatige intelligentie.


Je team maakt kans op leuke prijzen en vooral natuurlijk: op de eer!

Dutch Courage – student edition

Wat heeft Nederland te bieden op aanstormend talent? Ontdek het tijdens Night of The Nerds. 10 studenten van verschillende game opleidingen waaronder HKU en BUAS tonen daar hun laatste project. Wil je weten wat ze maken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze hun toekomst in de game industrie zien? Kom dan op 15 juni naar Night of The Nerds!

Resonance of Play – muziekinstallatie

Een set van zelfgemaakte elektronische instrumenten met verschillende vormen en geluiden, dat is Resonance of Play. Het is een uitnodiging aan jou om muziek te maken. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig door het inpluggen van je smartphone en intuïtief te swipen op de maat van de web-based design synthesizer van Resonance of Play. Ook moet je uitvinden welk muziekinstrument je bespeelt. Ga lekker experimenteren en maak in interactie met elkaar verassende composities.

Resonance of Play is gemaakt door kunstenaar en nerd Niclas Ekwall

NFT – Evolution of ownership

The Evolution of ownership is een unieke blockchain kunstgalerie in het hart van Night of the Nerds. Het zal waardevolle stukken tonen van gerenommeerde kunstenaars in de eerste fase, en waardevolle niet-fungibele tokens (NFT’s) van veelbelovende kunstenaars in de tweede fase. Gepaard met alle informatie over eigenaarschap en de waarde van het kunststuk.

Je kunt ook eigenaar worden van een NFT in de derde fase. Hier staat een representatie van de Blockchain en kan je zelf als abstract kunststuk worden ingescand. Bij afloop krijg je een pamflet mee met de instructies om de NFT zelf te Minten.

The Evolution of ownership is een project van de Greenhouse Labs

Metaverse – Virtual Identity experience

In de Virtual Identity experience krijg je als bezoeker van Night of the Nerds de kans om je metaverse avatar te ontmoeten. Wanneer je de AR filter uitgeprobeerd hebt, nodigen we je uit om de metaverse te betreden. In de ervaring kun je ontdekken hoe je er mogelijk uit kunt zien in de door Greenhouse gecreëerde virtuele werelden. Om ervoor te zorgen dat je deze ervaring niet vergeten, zullen we je een ansichtkaart met je foto cadeau doen.

De Virtual Identity experience is een interactieve installatie van Greenhouse Labs

Workshop Cybercrime

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem onder jongeren in Nederland. De meesten zijn zich niet bewust van de risico’s, gevolgen en strafbaarheid van hun eigen online gedrag.
Framed is een mobiele game die een gewone schooldag verandert in een spannend interactief cybercrime avontuur. Een interactief verhaal waarin spelers worden uitgedaagd om een fictieve klasgenoot te ‘helpen’. De spelers worden geconfronteerd met hun eigen online gedrag en mogelijk de ernstige gevolgen hiervan. Het onderwerp wordt zo zeer persoonlijk en komt erg dichtbij.

De workshop wordt gegeven door leden van het team High Tech Crime van de politie