Face Detected

Met deze kunstinstallatie van Dries Depoorter kun je onderzoeken hoe gezichtsherkenning werkt. De installatie komt uit de expo Back End van Dries Depoorter bij MU. Met de installatie kom je erachter dat computers gezichten op een hele andere manier herkennen dan mensen dat doen. En daardoor kun je ze ook voor de gek houden! Lukt het jou om de gezichtsherkenningssoftware op een dwaalspoor te zetten?

Nomad

Nomad is een third-person single-player 3D puzzel platformer in een post-apocalyptische wereld.

Nomad is gecreëerd door That One! Game Studio, bestaande uit 32 studenten van de HAN. Onderverdeeld in teams (Programming, Art, Design, Sound) en met een eigen MT hebben zij in ongeveer 10 weken een speelbare demo van Nomad gerealiseerd. Deze demo is te vinden op https://that-one-game-studio.itch.io/nomad

AeroCount – slimme fijnstofmeter

Schone lucht moet toegankelijk zijn voor iedereen. Dat is de missie van AeroCount. Bij Night of the Nerds kun je demonstraties meemaken van de slimme innovatieve fijnstofmeter. Deze meter voorziet mensen van real life data over de luchtkwaliteit in hun huis.
Leer alles over de techniek die AeroCount gebruikt en waarom het belangrijk voor jou is om schone lucht in te ademen.

AeroCount is een project van Beate Stevens van de Radboud Universiteit. Zij is winnares van de Jan Terlouw innovatieprijs 2020,

Dutch Top Games spelen

We kennen allemaal de veel gespeelde games als Fortnite, Minecraft en Call of Duty van grote internationale game bedrijven. Wist je dat ook de Nederlandse game industrie groeit met indrukwekkende games en dito cijfers? De bekendste is natuurlijk Guerrilla (met de Horizon- en Killzone series). Maar er zijn veel meer toffe games van Nederlandse makers.

Onze game curatoren dr Menno Deen en dr Wouter Sluis hebben voor Night of the Nerds een speciale selectie gemaakt van de allernieuwste en tofste Dutch Top Games. Je kunt ze natuurlijk spelen bij Night of the Nerds.
De geselecteerde top games: Falconeer Warrior edition, Arid, Unexplored 2 en Next Space Rebels

TechTalks: verdieping & eyeopeners

TechTalks zijn minicolleges van een kwartier van super pro’s over actuele Techthema’s. Snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Er zijn twee rondes en in elke ronde worden twee Techthema’s belicht.

13.30 TechTalks ronde 1
Wat je moet weten over HACKEN – Barry van Kampen, ethisch hacker bij Team High Tech Crime, Nationale Politie
Grote vraagstukken oplossen met TECH – Johan Huijkman, Accessibility Engineer Q42 / Hack the Planet

14.30 TechTalks ronde 2
Hoe trap ik niet in nepnieuws – Anne Lisa Giesen, datajournalist ANP
Digitale detectives en Open Source Intelligence – Heinze Havinga, New media multitasker & docent-onderzoeker hogeschool Saxion

 De TechTalks zijn in de Central Area.

Zuyd Hogeschool projecten

Techniek & ICT van Zuyd Hogeschool is ook van de partij op Night of the Nerds. Bij Zuyd zie je een greep uit de mooie dingen die er gebeuren in Heerlen en daarbuiten. Hoe denk je dat alle bewegingen in het spel FIFA komen? Vind je het dansje van jouw favoriete voetballer zo cool als hij heeft gescoord? Ervaar hoe het X-Sens pak werkt en je snapt hoe iedere beweging in zo’n spel komt.
En zou je door over een weg te rijden ook stroom kunnen opwekken? Met de solar road komt de toekomst steeds dichterbij. Jij kunt nu al kennismaken met dat project!
De online wereld van Zuyd zal je verrassen. Zuyd heeft nog meer verrassingen voor jullie dus bezoek zeker de Zuyd area bij Night of the Nerds.

Luca, auto gemaakt van afval

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal met afval kan? TU/Ecomotive heeft een auto, genaamd Luca, gebouwd waarbij afvalmaterialen de basis vormen. In deze unieke auto wordt gebruik gemaakt van innovatieve materialen. Op deze manier willen ze de circulaire economie stimuleren op een manier waarbij Luca er niet alleen geweldig uit ziet, maar zelfs op de weg mag rijden. Benieuwd van welke afvalstromen gebruik is gemaakt? Bezoek de area van VDL, maak kennis met de studenten van TU/e Ecomotive en neem plaats in deze unieke auto.

Master of Light Game

Hoe snel kun jij deze Lithografie game van ASML oplossen? Bij deze challenge moet je lichtstralen van het begin naar nieuwe focuspunten leiden. Dit lukt alleen als je gebruik maakt van optische elementen zoals lenzen, splitters en spiegels. Lukt het jou om een score te halen waarmee je een plaats verdient in de hall of fame?
De game is Engelstalig.

 

Night of the Nerds QUIZ

Bij Night of the Nerds kun je meespelen met een heel speciale LIVE editie van de Night of the Nerds Quiz! Leerlingen uit het hele land gaan tijdens het Dutch Technology Festival in het Klokgebouw in Eindhoven de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie de meeste Creative Tech-kennis in huis heeft. In teams van maximaal vijf klasgenoten beantwoord je met een stemkastje quizvragen over allerlei thema’s die een link hebben met technologie en creativiteit.
Denk aan feitjes over chips, afval in de ruimte en de hyperloop. Maar ook over big data, gaming, virtual influencers en kunstmatige intelligentie.


Je team maakt kans op leuke prijzen en vooral natuurlijk: op de eer!

Dutch Courage – student edition

Wat heeft Nederland te bieden op aanstormend talent? Ontdek het tijdens Night of The Nerds. Wil je weten wat ze maken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze hun toekomst in de game industrie zien? Zeker 34 studenten van bijna alle game opleidingen in Nederland showen 15 van hun allernieuwste game projecten. En jullie mogen ze allemaal spelen en uitproberen!

Dit zijn de 15 games: Method of Loci, Fudgy Dice, Ace, Echoes of Silence, Toasty, Funny Monkey Game, Ruckus & Pascal, Sand Drift, Project 6, Library of Hex, Magnetico,  Exilus, Viking Hiking, Sub Nevis en Sticks and Stones