Zuyd Hogeschool projecten

Techniek & ICT van Zuyd Hogeschool is ook van de partij op Night of the Nerds. Bij Zuyd zie je een greep uit de mooie dingen die er gebeuren in Heerlen en daarbuiten. Hoe denk je dat alle bewegingen in het spel FIFA komen? Vind je het dansje van jouw favoriete voetballer zo cool als hij heeft gescoord? Ervaar hoe het X-Sens pak werkt en je snapt hoe iedere beweging in zo’n spel komt.
En zou je door over een weg te rijden ook stroom kunnen opwekken? Met de solar road komt de toekomst steeds dichterbij. Jij kunt nu al kennismaken met dat project!
De online wereld van Zuyd zal je verrassen. Zuyd heeft nog meer verrassingen voor jullie dus bezoek zeker de Zuyd area bij Night of the Nerds.

Luca, auto gemaakt van afval

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal met afval kan? TU/Ecomotive heeft een auto, genaamd Luca, gebouwd waarbij afvalmaterialen de basis vormen. In deze unieke auto wordt gebruik gemaakt van innovatieve materialen. Op deze manier willen ze de circulaire economie stimuleren op een manier waarbij Luca er niet alleen geweldig uit ziet, maar zelfs op de weg mag rijden. Benieuwd van welke afvalstromen gebruik is gemaakt? Bezoek de area van VDL, maak kennis met de studenten van TU/e Ecomotive en neem plaats in deze unieke auto.

Naster of Light Game

Hoe snel kun jij deze Lithografie game van ASML oplossen? Bij deze challenge moet je lichtstralen van het begin naar nieuwe focuspunten leiden. Dit lukt alleen als je gebruik maakt van optische elementen zoals lenzen, splitters en spiegels. Lukt het jou om een score te halen waarmee je een plaats verdient in de hall of fame?
De game is Engelstalig.

 

Technologie in de zorg

Technologie in de zorg is niet meer weg te denken. Wat te denken van mensen met een amputatie of wanneer een ledemaat het niet meer goed doet? Voor deze mensen worden hulpmiddelen ontwikkeld waarbij innovatieve technologie steeds belangrijker wordt. Zoals 3D printen, 3D scan technologie en technologie op de rand van de robotica. Ontdek bij Night of the Nerds wat hier allemaal bij komt kijken. Ervaar hoe het is om met deze specifieke technologie te lopen of te werken. En heel bijzonder je kunt ook vragen stellen aan een ervaringsdeskundige!

 

Night of the Nerds QUIZ

Bij Night of the Nerds kun je meespelen met een heel speciale LIVE editie van de Night of the Nerds Quiz! Leerlingen uit het hele land gaan tijdens het Dutch Technology Festival in het Klokgebouw in Eindhoven de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie de meeste Creative Tech-kennis in huis heeft. In teams van maximaal vijf klasgenoten beantwoord je met een stemkastje quizvragen over allerlei thema’s die een link hebben met technologie en creativiteit.
Denk aan feitjes over chips, afval in de ruimte en de hyperloop. Maar ook over big data, gaming, virtual influencers en kunstmatige intelligentie.


Je team maakt kans op leuke prijzen en vooral natuurlijk: op de eer!

Dutch Courage – student edition

Wat heeft Nederland te bieden op aanstormend talent? Ontdek het tijdens Night of The Nerds. 10 studenten van verschillende game opleidingen waaronder HKU en BUAS tonen daar hun laatste project. Wil je weten wat ze maken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze hun toekomst in de game industrie zien? Kom dan op 15 juni naar Night of The Nerds!

Game Unconvinced

In de game Unconvinced van Fontys studenten speel je de rol van Alex, een sci-fi middelbare scholier in een debat club. Vandaag gaat het debat over de invloed van vleesconsumptie op klimaatverandering. Je begint met een paar bewijsstukken over de impact van vlees consumptie op het milieu die je kunt gebruiken om de argumenten van je tegenstanders te ontkrachten. Waarna je meer bewijsstukken krijgt om tegen latere argumenten te gebruiken. Je doel is om je tegenstanders te overtuigen dat ze minder vlees moeten gaan eten.

Unconvinced is bedacht en gemaakt door Fontys studenten: Amanda Croes, Martin Dzhurov, Vlad Roȿioru, Marco Weel, Kevin Westerweele en Bram van de Wetering.

Resonance of Play – muziekinstallatie

Een set van zelfgemaakte elektronische instrumenten met verschillende vormen en geluiden, dat is Resonance of Play. Het is een uitnodiging aan jou om muziek te maken. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig door het inpluggen van je smartphone en intuïtief te swipen op de maat van de web-based design synthesizer van Resonance of Play. Ook moet je uitvinden welk muziekinstrument je bespeelt. Ga lekker experimenteren en maak in interactie met elkaar verassende composities.

Resonance of Play is gemaakt door kunstenaar en nerd Niclas Ekwall

Clothes Minded – VR ervaring

Maak kennis met de duistere geheimen van Fast Fashion. Beleef in een VR experience het productieproces van plantage tot aan jouw kledingkast. Zie waar je kleding daadwerkelijk vandaan komt en ontdek de kwalijke achtergronden van je t-shirt, zoals chemische vervuiling en uitbuiten van arbeiders. Als speler beleef je verschillende scenes waarin je dezelfde taken moet uitvoeren als de arbeiders in de Fast Fashion industrie. Een Voice-over helpt jou op weg om jouw zware taak goed uit te voren.

VR Game Cupcake Wars

Cupcake Wars is een 1v1 VR shooter game over de strijd tussen twee vijandige bakkers. Mep, schiet en ontwijk gebak in deze verrukkelijke game. De speler die de tegenstander het meeste raakt is de winnaar! Kortom fun en lachen gieren brullen!