Face Detected

Met deze kunstinstallatie van Dries Depoorter kun je onderzoeken hoe gezichtsherkenning werkt. De installatie komt uit de expo Back End van Dries Depoorter bij MU. Met de installatie kom je erachter dat computers gezichten op een hele andere manier herkennen dan mensen dat doen. En daardoor kun je ze ook voor de gek houden! Lukt het jou om de gezichtsherkenningssoftware op een dwaalspoor te zetten?

Nomad

Nomad is een third-person single-player 3D puzzel platformer in een post-apocalyptische wereld.

Nomad is gecreëerd door That One! Game Studio, bestaande uit 32 studenten van de HAN. Onderverdeeld in teams (Programming, Art, Design, Sound) en met een eigen MT hebben zij in ongeveer 10 weken een speelbare demo van Nomad gerealiseerd. Deze demo is te vinden op https://that-one-game-studio.itch.io/nomad

Team Force Fusion – Avatars!!

We hadden internet, we hadden iPhones, nu hebben we AVATARS! Om de 𝐔𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚𝐭𝐞 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 te creëren, integreert Team Force Fusion van Fontys meerdere opkomende technologieën om een Avatar-systeem te ontwikkelen. Daarmee kunnen operators zien, horen en communiceren in een omgeving op afstand, op een manier die voelt alsof ze er zelf echt zijn. Team Force Fusion geeft demonstraties met een nieuw ontwikkeld platform en bovendien kunnen de Night of the Nerds bezoekers hun succesvolle geïntegreerde 2020 FIRST Robotics Competition Robot besturen.

AeroCount – slimme fijnstofmeter

Schone lucht moet toegankelijk zijn voor iedereen. Dat is de missie van AeroCount. Bij Night of the Nerds kun je demonstraties meemaken van de slimme innovatieve fijnstofmeter. Deze meter voorziet mensen van real life data over de luchtkwaliteit in hun huis.
Leer alles over de techniek die AeroCount gebruikt en waarom het belangrijk voor jou is om schone lucht in te ademen.

AeroCount is een project van Beate Stevens van de Radboud Universiteit. Zij is winnares van de Jan Terlouw innovatieprijs 2020,

Dutch Top Games spelen

We kennen allemaal de veel gespeelde games als Fortnite, Minecraft en Call of Duty van grote internationale game bedrijven. Wist je dat ook de Nederlandse game industrie groeit met indrukwekkende games en dito cijfers? De bekendste is natuurlijk Guerrilla (met de Horizon- en Killzone series). Maar er zijn veel meer toffe games van Nederlandse makers.

Onze game curatoren dr Menno Deen en dr Wouter Sluis hebben voor Night of the Nerds een speciale selectie gemaakt van de allernieuwste en tofste Dutch Top Games. Je kunt ze natuurlijk spelen bij Night of the Nerds.
De geselecteerde top games: Falconeer Warrior edition, Arid, Unexplored 2 en Next Space Rebels

Smartwall game Ruitengooien

Tegelijkertijd werken aan een betere balcontrole en oefenen van automatiseringssommen. Dat doe je met deze Smartwall game waarin je los kunt gaan met het ingooien van virtuele ruiten!

Deze game is onderdeel van het Fontys project Growthmoves waarin gamedesigners en gymleraren onderzoeken hoe cognitieve- en motorische vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden gestimuleerd met smart exergames.

Balanceboard game SkyDiver

Ben jij goed in multitasken? Zoek dat uit met deze fysieke educatieve game waarmee je tegelijkertijd automatiseringssommen oefent én de grove motoriek traint met balanceeroefeningen.

Deze game is onderdeel van het Fontys project Growthmoves waarin gamedesigners en gymleraren onderzoeken hoe cognitieve- en motorische vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden gestimuleerd met smart exergames

MU Interactieve Tour

The only way to predict the future is to create it

In MU neemt kunstenaar Jasper Griepink je mee in zijn feeëriek-futuristische wereld waarin technologie en natuur op een unieke manier samensmelten.
In deze interactieve tour gebruik je de wereld die Jasper Griepink in MU heeft geschapen om zelf te speculeren over mogelijke toekomstscenario’s.
Zet je smartphone uit en je Brainport aan: the only way to predict the future is to create it!

De Interactieve Tour in MU expo EARTHSHRINE: Sensing Sacred Soils is exclusief voor Night of Nerds ontwikkeld.

TechTalks: verdieping & eyeopeners

TechTalks zijn minicolleges van een kwartier van super pro’s over actuele Techthema’s. Snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Er zijn twee rondes en in elke ronde worden twee Techthema’s belicht.

13.30 TechTalks ronde 1
Wat je moet weten over HACKEN – Barry van Kampen, ethisch hacker bij Team High Tech Crime, Nationale Politie
Grote vraagstukken oplossen met TECH – Johan Huijkman, Accessibility Engineer Q42 / Hack the Planet

14.30 TechTalks ronde 2
Hoe trap ik niet in nepnieuws – Anne Lisa Giesen, datajournalist ANP
Digitale detectives en Open Source Intelligence – Heinze Havinga, New media multitasker & docent-onderzoeker hogeschool Saxion

 De TechTalks zijn in de Central Area.

Zuyd Hogeschool projecten

Techniek & ICT van Zuyd Hogeschool is ook van de partij op Night of the Nerds. Bij Zuyd zie je een greep uit de mooie dingen die er gebeuren in Heerlen en daarbuiten. Hoe denk je dat alle bewegingen in het spel FIFA komen? Vind je het dansje van jouw favoriete voetballer zo cool als hij heeft gescoord? Ervaar hoe het X-Sens pak werkt en je snapt hoe iedere beweging in zo’n spel komt.
En zou je door over een weg te rijden ook stroom kunnen opwekken? Met de solar road komt de toekomst steeds dichterbij. Jij kunt nu al kennismaken met dat project!
De online wereld van Zuyd zal je verrassen. Zuyd heeft nog meer verrassingen voor jullie dus bezoek zeker de Zuyd area bij Night of the Nerds.