Interactief hoorspel over OSG

Studenten van Sint Lucas College zijn vorig studiejaar aan de slag gegaan met een challenge van Hack the Planet, Fonds Slachtofferhulp en Night of the Nerds: Online Seksueel geweld (OSG): hoe leg je de gevaren uit aan jongeren zonder belerend over te komen?
Het team van Roland, Chantal en Loes hebben op basis van verkennend onderzoek een creatief concept uitgewerkt en een demo gemaakt voor een interactief hoorspel over hoe je zonder dat je het zelf direct door hebt slachtoffer kunt worden.

Cluster robot

De Cluster van Quintus Glerum is een autonoom robotische levensvorm die leert te bewegen en te reageren op basis van zijn omgeving.

Muziekinstrument Syncretisms

Syncretisms is een fantasierijk interactief muziekinstrument ontworpen door componist Alan Ahued Naime. Je wordt uitgenodigd om te spelen met de verschillende digitale en analoge media.

VR parachute ervaring

Is parachute springen spectaculair spannend of juist heel eng en angstig? Jij mag het testen! Beleef in VR de parachute experience en kom er achter wat deze sport met jou doet.

Cleanroom VR training

Naast entertainment wordt Virtual Reality (VR) ook ingezet om mensen iets te leren. Maak bij Night of the Nerds een VR training mee voor nieuwe schoonmaak medewerkers van cleanrooms die de speciale technieken moeten leren om cleanrooms schoon te maken.

Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving, een ruimte waarbinnen de concentratie van in de lucht zwevende verontreinigingen wordt beperkt. Cleanrooms worden gebruikt in vrijwel elke industrie waar kleine deeltjes een nadelige invloed hebben op het productieproces of het product. Denk aan halfgeleiderfabricage, farmaceutica, biotech, medische apparatuur en life sciences, maar ook in luchtvaart- en optiekindustrie.

 

 

Wie Snapt Snap?

Snapchat was ooit een app waarmee je selfies kon opleuken. Vandaag de dag kun je er heel de wereld mee onder handen nemen. Dankzij Augmented Reality (AR) bepaal jij wat er om je heen gebeurt, en hoe alles er uit ziet. Kun je ook beslissen wat iemand tegenover je aan heeft, of zijn er toch grenzen aan je digitale super powers?

Bij “Wie Snapt Snap” ben je voor de verandering eens niet volledig in control. Je gaat de persoon tegenover je aankleden in een virtuele kledingstore, maar alleen jij ziet wat er hangt. Hoe loopt dat af?

Breinbreker – Laser Maze Game

Navigeer de laser door het spiegellabyrint!
Bij de Laser Maze game van ASML is het de bedoeling de verschillende speelstukken zo op het spelbord te plaatsen en neer te zetten, dat de laserstraal de spiegel raakt en het doel rood laat oplichten. Dat klinkt een beetje magisch, maar eigenlijk is het pure wetenschap en heb je een gezonde dosis verstand over de werking van lenzen nodig, om de opdrachtkaarten in vier verschillende spelniveaus te overwinnen. Doe je mee?

Breinbreker – Circuit Maze game

De game Circuit Maze game bevat uitdagende en uitgekiende opdrachten waarmee je inzicht krijgt in de werking van stroomkringen. De challenge is om een echte stroomkring te bouwen die de LED bakens laat branden. Gaat jou dit lukken?

VR game: pinguïns stapelen

Heb je jezelf ooit de vraag gesteld of het mogelijk is om pinguïns op elkaar te stapelen? Het antwoord hebben we voor je: Jazeker! en hoe! In deze mini game wordt je uitgedaagd om een zo hoog mogelijke toren te maken van schattige pinguïns en een nieuw record te zetten. Een kleine tip: let erop dat ze niet in het water vallen!