Beeldbellen en emotieherkenning

Hoe zie je hoe iemand zich voelt als je aan het videobellen bent, zoals via Zoom, Skype, FaceTime of Teams? Tijdens het videobellen is dit vaak veel lastiger in te schatten, omdat bekende signalen zoals dat iemand met zijn handen wringt of met zijn voet wiebelt als teken van stress niet of nauwelijks te zien zijn. Zeker nu we gewend zijn dat veel communicatie online plaatsvindt, zou extra informatie over iemands emoties en stressniveau waardevol kunnen zijn, bijvoorbeeld tijdens online psychologische behandelingen.
Fontys ICT, GGzE, TU Eindhoven, Philips en Tranzo (Universiteit van Tilburg) onderzoeken of biofeedback hiervoor kan worden ingezet.

Serious game Cities:Skylines

Cities:Skylines is een simulatiegame waarbij de stad wordt nagebootst op een zo realistisch mogelijke wijze. Hiermee kunnen oplossingen voor complexe vraagstukken worden onderzocht. Denk aan bijvoorbeeld milieuvriendelijke energievoorziening. Waar de één een weiland vol zonnepanelen wil, wil de ander koeien en windmolens. Wat werkt het beste voor mens en natuur? Met Cities:Skylines kun je dat testen.
Onderzoekers van Fontys hebben de game Cities:Skylines omgebouwd tot digital twin van de stad Venlo. Hiermee kunnen complexe afwegingen digitaal worden uitgeprobeerd. Bij Night of the Nerds kun je dit ervaren en mag jij de knoppen bedienen van Cities:Skylines van Venlo.

Nieuwe games testen in het UX Lab

Bij Night of the Nerds kun  je losgaan bij het testen van de nieuwste entertainment en serious games. Denk aan games voor je smartphone, een virtual reality bril of een game met augmented reality. Deze games zijn gemaakt door game studenten, interaction design van Fontys. Bij het testen mag je hardop te denken en direct  reageren en zeggen wat je van een element of onderdeel van een game vindt. Jouw kritische mening wordt zeer gewaardeerd door de makers! Met jouw input gaan de gamedevelopers en -designers aan het werk om de games te verbeteren en leuker te maken.

Programmeer jouw 3D game

Hoe wordt een 3D game gemaakt?

Heb je altijd al een 3D game willen leren maken? Bij Night of the Nerds krijg je die kans! Je zet de basis van een Unity 3D game in elkaar en deze kun je zo vervolgens zo uitdagend en spannend maken als je zelf wilt.