Yokufa – the party game

Yokufa is een party game voor 2 of 4 spelers, pak die controller en daag je klasgenoten uit! De fictieve wereld van deze game is geïnspireerd op verschillende echte stamculturen en maakt gebruik van spreuken.

Omdat het zo’n goed en inspirerend verhaal is, hier de  achtergrond van de makers van Yokufa:
Starfisher Studios is in 2020 opgericht door Joey Vogelzangs, Joe Hooijmaijers en Max van Diepen. Zij waren 3e jaars hbo-studenten en volgden de specialisatie Game Design & Technology van hun studie ICT & Media Design Fontys Hogescholen. Vastbesloten om games te maken waar mensen over de hele wereld plezier mee kunnen hebben, moest er een project komen waar ze bij hun eerste stage aan zouden gaan werken. Zo ontstond Yokufa, het eerste officiële Intellectueel Eigendom van Starfisher Studios. Om het tekort aan kennis over specifieke disciplines te compenseren, zijn  Joey, Joe en Max samenwerkingen aangegaan met creatieven van het SintLucas-college Digital Design & Motion, en muzikanten van Summa College Rock City Institute en de Metal Factory. Meer dan 20 studenten zijn door hen aangestuurd en gecoacht.

Beeldbellen en emotieherkenning

Hoe zie je hoe iemand zich voelt als je aan het videobellen bent, zoals via Zoom, Skype, FaceTime of Teams? Tijdens het videobellen is dit vaak veel lastiger in te schatten, omdat bekende signalen zoals dat iemand met zijn handen wringt of met zijn voet wiebelt als teken van stress niet of nauwelijks te zien zijn. Zeker nu we gewend zijn dat veel communicatie online plaatsvindt, zou extra informatie over iemands emoties en stressniveau waardevol kunnen zijn, bijvoorbeeld tijdens online psychologische behandelingen.
Fontys ICT, GGzE, TU Eindhoven, Philips en Tranzo (Universiteit van Tilburg) onderzoeken of biofeedback hiervoor kan worden ingezet.

Serious game Cities:Skylines

Cities:Skylines is een simulatiegame waarbij de stad wordt nagebootst op een zo realistisch mogelijke wijze. Hiermee kunnen oplossingen voor complexe vraagstukken worden onderzocht. Denk aan bijvoorbeeld milieuvriendelijke energievoorziening. Waar de één een weiland vol zonnepanelen wil, wil de ander koeien en windmolens. Wat werkt het beste voor mens en natuur? Met Cities:Skylines kun je dat testen.
Onderzoekers van Fontys hebben de game Cities:Skylines omgebouwd tot digital twin van de stad Venlo. Hiermee kunnen complexe afwegingen digitaal worden uitgeprobeerd. Bij Night of the Nerds kun je dit ervaren en mag jij de knoppen bedienen van Cities:Skylines van Venlo.

Programmeer jouw 3D game

Heb je altijd al een 3D game willen leren maken? Bij Night of the Nerds krijg je die kans! Je ontdekt hoe een 3D game wordt gemaakt, door het zelf te doen. Je zet de basis van een Unity 3D game in elkaar. Deze kun je zo vervolgens zo uitdagend en spannend maken als je zelf wilt.

Deze workshop vind je bij Fontys Innovation Lab. Deelname is op basis van vrije inloop, zorg wel dat je een ticket hebt voor bezoek aan het Innovation Lab. Er is een beperkt aantal plekken bij deze workhsop.