Media-installatie LAWKI-Alive

Meet the Makers van media-installatie LAWKI–Alive

Per dag bekijken we wereldwijd een miljard uur aan online filmpjes. Games, muziek, nieuws, make-up, asmr, vlogs, documentaires, tutorials, interviews, reviews, challenges, en kattenvideo’s natuurlijk! Elke minuut wordt 500 uur aan video’s op YouTube alleen geüpload.
De media-installatie LAWKI–Alive brengt deze onvoorstelbare hoeveelheid digitaal beeldmateriaal terug tot een intuïtieve dynamische livestream aangestuurd door een AI en de bewegingen van bezoekers. Slim geïndexeerde zoekresultaten zorgen voor steeds nieuwe associatieve beeldverhalen in tien verschillende talen. Het resultaat is een overdonderende stroom beeld van wat mensen bezighoudt. De scheiding tussen wereld en scherm valt weg. 

LAWKI–Alive is te bewonderen bij MU van 14 oktober tot 28 november. Bij Night of the Nerds, locatie MU, is er alvast een bijzondere preview: je kunt namelijk de makers van deze media-installatie, ARK, ontmoeten. Zij vertellen je alles over de media-installatie, welke technieken en technologie er zoal zijn gebruikt om LAWKI–Alive te realiseren en wat hun visie is op dit geweldige project.

De creatieve coded game

Met deze escaperoom game wordt programmeren super interessant!
Een kist, acht teams, vijf spellen en één uur zijn de ingrediënten. Je maakt kennis met vele facetten van creatief programmeren: puzzelen met algoritmes en het kraken van codes door patronen te ontdekken. De spellen zijn geïnspireerd op verschillende kunstwerken en je ervaart hoe een computer kijkt en denkt en tot beslissingen (met misschien wel vooroordelen) komt.
Samenwerken, plezier en ervaring: Aan het eind van het spel leggen alle teams hun codes bij elkaar en kan de schatkist worden geopend. De Creatieve coded game is een perfecte introductie op De creatieve code. Als je enthousiast bent geworden: op decreatievecode.nl zijn veel activiteiten te vinden die aansluiten op de spellen van deze escaperoom game.

De makers van de Creatieve coded game: Exactitudes, Coralie Vogelaar,  Dries Depoorter

NO EXIT: coded opera

Ook in de wereld van kunst en cultuur wordt gewerkt met high tech technologie. Daar is NO EXIT, een coded opera een prachtig voorbeeld van. Dit project is gemaakt in HTML, JavaScript. Code-libraries genereren songs, songteksten en dialogen uit een database van geluids- en stemopnames. Muziek wordt gegenereerd en gesynchroniseerd met video’s en geconstrueerde beelden.
Het verhaal dat wordt verteld in de opera gaat over de complexe problematiek in de Eurozone (Brexit) waar iedereen tot elkaar is veroordeeld.

NO EXIT is gemaakt door Design Displacement Group, een internationaal initiatief van designer Roosje Klap, in nauwe samenwerking met het muzikale duo OOFJ uit Los Angeles.