De creatieve coded game

Met deze escaperoom game wordt programmeren super interessant!
Een kist, acht teams, vijf spellen en één uur zijn de ingrediënten. Je maakt kennis met vele facetten van creatief programmeren: puzzelen met algoritmes en het kraken van codes door patronen te ontdekken. De spellen zijn geïnspireerd op verschillende kunstwerken en je ervaart hoe een computer kijkt en denkt en tot beslissingen (met misschien wel vooroordelen) komt.
Samenwerken, plezier en ervaring: Aan het eind van het spel leggen alle teams hun codes bij elkaar en kan de schatkist worden geopend. De Creatieve coded game is een perfecte introductie op De creatieve code. Als je enthousiast bent geworden: op decreatievecode.nl zijn veel activiteiten te vinden die aansluiten op de spellen van deze escaperoom game.

De makers van de Creatieve coded game: Exactitudes, Coralie Vogelaar,  Dries Depoorter

NO EXIT: coded opera

Ook in de wereld van kunst en cultuur wordt gewerkt met high tech technologie. Daar is NO EXIT, een coded opera een prachtig voorbeeld van. Dit project is gemaakt in HTML, JavaScript. Code-libraries genereren songs, songteksten en dialogen uit een database van geluids- en stemopnames. Muziek wordt gegenereerd en gesynchroniseerd met video’s en geconstrueerde beelden.
Het verhaal dat wordt verteld in de opera gaat over de complexe problematiek in de Eurozone (zoals Brexit) waar iedereen tot elkaar is veroordeeld.

NO EXIT is gemaakt door Design Displacement Group, een internationaal initiatief van designer Roosje Klap, in nauwe samenwerking met het muzikale duo OOFJ uit Los Angeles.

 

RGB Together: digitale kleuren maken

Alle kleuren van de regenboog kun je zelf maken, met R, G en B!  Al die kleuren die je elke dag op schermen ziet, zijn simpelweg opgebouwd uit R, G en B: Red, Green en Blue. Met de interactieve installatie RGB Together ervaar je hoe het is om digitaal kleuren te mixen.
Hoe kun je je lichaam gebruiken als instrument om de meest complexe kleuren te creëren? Het draait uiteindelijk allemaal maar om die paar pixels als ingrediënten, maar toch is het flink lastiger dan je denkt!