Live Q&A Futureproof@Work

Live Q&A: Arjan en Sarah, twee medewerkers van ASML met een bijzonder beroep beantwoorden al jouw vragen!
Tijdstip: 15:00 – 15:45, inloop vanaf 14:45
Waar: Microsoft Teams via deze link.

In de high-tech wereld hebben veel mensen een beroep waar toekomst in zit. Hieronder vind je de verhalen van Arjan en Sarah. Zij hebben zo’n bijzonder beroep, een beroep waarvan jij waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Bij de Live Q&A op 9 juni om 15:00 uur hebben jullie de mogelijkheid om via Microsoft Teams Arjan en Sarah van ASML live te ontmoeten.

Bekijk alvast de filmpjes van Arjan, Sarah en van Thijs. Dan heb je een beeld van wat zij voor werk doen. Arjan en Sarah trappen het vragenuurtje af door de rollen om te draaien, zij gaan jullie een paar vragen stellen over hun filmpjes. Kijken of je goed hebt opgelet.


Degene met de meeste juiste antwoorden is er een leuke prijs! De prijs krijg je thuis toegestuurd.

Arjan

Arjan is 26 jaar en is bij ASML een Production Engineer
Vroeger wilde Arjan brandweerman worden
Studie: MBO4 Industriële automatisering, Summa college en HBO Mechatronica, Fontys
Op het VMBO gemengd theoretisch deed Arjan de richting metaal en elektro. Arjan heeft deze studies gekozen omdat hij veel bezig was met Lego en het leuk vond om technische dingen te bouwen. Hij was nieuwsgierig naar hoe iets werkt en wat voor techniek er achter zit.
Hobbies: Voetbal en Brandweer (als vrijwilliger)

Sarah

Sarah is 30 jaar en System Install Engineer bij ASML.
Vroeger wilde Sarah zangeres of rocket engineer worden.
Studie: Mechatronica
Ze heeft deze studie gekozen vanwege Robotica, een onderdeel van de mechatronica studie. Dat vond ze super cool.
Hobbies: hardlopen, muziek, meditatie & yoga

Verdiepende informatie:
Meer weten over wat voor soort banen je hebt in de high-tech wereld? Bekijk ook Futureproof@Work in de high-tech sector en check deze link.

Live een Game maken

Live Workshop
Tijdstip: 10:00 – 12:00
Waar: via Twitch https://www.twitch.tv/wispbart
Plekken reserveren: Je kunt hier plekken reserveren.

Hoe ontwerp je een vette game en wat komt er allemaal bij kijken voordat je een eerste speelbare demo hebt? Best veel! Maak het zelf mee in een online live workshop bij deze online editie van Night of the Nerds .

Bart en Jack, gamedocenten van Fontys ICT, gaan live op Twitch een game maken en jij mag meebepalen hoe de game er komt uit te zien. Hoe gaaf is dat?!
Er komen verschillende aspecten van game ontwikkeling aan bod, zoals: game programmering, level design en 3D art. 

 

Beeldbellen met Emotieherkenning

Live Experience
Tijdstippen: 9:30 – 10:30, 11:00 – 12:00

Waar: bij Jitsi ( open source videobellen applicatie), daar kun je wachten in de lobby totdat je aan de beurt bent.
Plek reserveren: Je kunt hier een plek reserveren. Er is beperkt plek bij deze sessies.

Hoe zie je hoe iemand zich voelt als je aan het beeldbellen bent, zoals via Zoom, Skype, FaceTime of Teams? Tijdens het beeldbellen is dit vaak veel lastiger in te schatten, omdat bekende signalen zoals dat iemand met zijn handen wringt of met zijn voet wiebelt als teken van stress niet of nauwelijks te zien zijn. Zeker nu door de coronamaatregelen veel communicatie online plaatsvindt, zou extra informatie over iemands emoties en stressniveau waardevol kunnen zijn, bijvoorbeeld tijdens online psychologische behandelingen. Fontys ICT, GGzE, TU Eindhoven, Philips en Tranzo (Universiteit van Tilburg) onderzoeken of biofeedback hiervoor ingezet kan worden. Hiervoor hebben Fontys studenten Arne Reijntjes en Laura van Beek een prototype ontwikkeld.

Lees hier meer over in het artikel van Omroep Brabant

Een project met Milou Feijt (Phd TU/e) en afstudeerders Arne Reijntjes en Laura van Beek (Fontys ICT), georganiseerd door Wouter Sluis-Thiescheffer (Fontys ICT).

 

DJ’ing: tech meets creativiteit

Online live workshop
Tijdstip: 11:00 – 11:45
Waar: Facebook https://www.facebook.com/ProDJSchoolNL/
Plekken reserveren: Docenten kunnen hier plekken reserveren voor hun leerlingen.

Tijdens deze livestream zullen dj Chris Deluxe en Pioneer DJ’s product specialist Jeroen Groenendijk je inzicht geven in wat er komt kijken bij het voorbereiden en uitvoeren van een DJ set. Rode draad is hoe de techniek binnen DJ’en zich heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren, hoe dat DJ’en voor een uitvoerend artiest heeft veranderd en wat de voordelen zijn als je gebruik maakt van beschikbare nieuwe technieken. Naast deze informatieve en technische toelichting en insights laat Chris Deluxe je natuurlijk ook zien hoe theorie in de praktijk gebracht kan worden achter de decks..

Wie is DJ Chris Deluxe? Zijn stijl is eclectisch, een mix tussen diverse muziekstromingen. Tracks wisselen elkaar af in verschillende genres zoals hiphop, house, pop, moombahton en classics. Met scratches en andere technieken mixt hij alles moeiteloos aan elkaar. Regelmatig wordt Chris uitgenodigd bij radiostations zoals Radio 538, SLAM! en 3FM, waarhij de meest besproken Dj sets draait.

Check de video’s op: Radio 538SLAMDumpert, Red Bull 3Style

Deze sessie is tot stand gekomen in samenwerking met: Pioneer DJ en Pro DJ School