WOMBTOMBS – MU expositie

Cocons als gezwachtelde schuilplaatsen hangend in een golvend landschap waarin kleine poelen verstopt liggen. Het landschap als een tussenruimte, een bardo, van stof dat weer tot stof wordt, zoals alles dat leeft weer tot stof wordt. Of tot vloeistof. 

Zweven, torsen, tillen, dragen – het ingewikkelde leven dat zich terugtrekt in een ‘carrier bag’. Van buiten bezien ogenschijnlijk doods, maar van binnen borrelend, transformerend, incuberend. We trekken eraan voorbij, rouwend om de soep van het leven, ons een weg banend door de composthoop, waar we het oude verteren en plaats maken voor …

In deze beleving en expositie brengen Boogaerdt/VanderSchoot de bezoekers samen om de barsten in onze uit elkaar vallende wereld naar een einde te helpen. De Boliviaanse kunstenaar en sjamaan Ibelisse Guardia Ferragutti ondersteund dit met geluidssculpturen en rituelen waar het publiek aan kan deelnemen.

EXPLORE-S met MU Hybrid Art House

Strijp-S, voorheen een industrieel gebied met Philips fabrieken en het Natuurkundig Lab, is sinds het jaar 2000 uitgegroeid tot een culturele hotspot voor nerds van allerlei soorten en maten. Met zijn erfenis van technologie en vooruitgang is Strijp-S nu een unieke cultuurhistorische plek waar creativiteit en technologie hand in hand gaan.  

Bij EXPLORE-S van MU Hybride Art House: site of the nerds, bekijk en beleef je in vijf opdrachten de omgeving van het Ketelhuisplein op Strijp-S op een verrassende manier. De opdrachten nodigen uit om te zoeken, denken, beschrijven, tekenen, fotograferen, filmen en te interviewen.

We raden één docent/begeleider op een groep van 10-15 leerlingen aan.

Secret Shuffle – dans game

Doe mee met de dance battles! Secret Shuffle is een party game met koptelefoons. Benieuwd naar de game modes? In Pairs moeten twee spelers die hetzelfde nummer horen elkaar zien te vinden. In Split krijgt de helft van de spelers hetzelfde nummer met als doel dat spelers die hetzelfde liedje horen bij elkaar komen. In Fakers hoort iedereen hetzelfde nummer, behalve een paar spelers; zij horen helemaal niets, maar moeten het toch op een dansen zetten om niet ontdekt te worden.

Er wordt gewerkt aan meer game modes die je kunt uitproberen op Night of the Nerds! Bekijk dit filmpje maar eens!

Adriaan de Jongh,  Sandy Seifert, Yero Pharaoh en Gilles van Leeuwen zijn de makers van Secret Shuffle

In 2023 wint Secret Shuffle bij de Dutch Game Awards in de categorieën voor Best Innovation én Best Game Design.