Game: The Floor is Lava

The Floor is Lava is een groot spelbord waarop je een gave game kan spelen. Wat zijn de spelregels?
Twee deelnemers gaan de strijd aan, een speler Donker en een speler Licht. Zodra het fluitsignaal klinkt moet elke speler zo snel mogelijk de lichten aan of uit zetten van de basketballen. Dit doe je door met beide voeten van de ene, naar de andere basketbal te springen. Zoals de titel al aangeeft: De vloer rond de ballen mag niet worden aangeraakt!
Zodra je denkt dat je winnaar bent (meer basketballen aan ofuit), moet je op de rode knop drukken. De rode knop kun je alleen bereiken door van basketbal naar basketbal te springen. Het kan dus zomaar gebeuren dat je tegenstander weer op je inloopt, of dat je een eigen bal moet opofferen.

Funky Phone

Recycle your phone. Lever deze in en je krijgt er credits voor terug om coole Arcade Games mee te spelen Recyclen en afval scheiden was nog nooit zo leuk!

Hologram Jett Rebel

Jett Rebel is als hologram virtueel aanwezig bij Night of the Nerds. Gemaakt door het Lab van de Greenhouse Group. Speciaal voor alle meiden in en rond Eindhoven.

3D print designsoftware

Het ontwerpprogramma Anarkik3d is zó gemakkelijk. Dit programma heb je zo onder de knie. Je kunt er direct mee aan de slag. Met de designs die je met deze software maakt ga je naar een 3D print shop. Printen maar!

Bij Night of the Nerds legt Birgit Lagen uit hoe dit precies werkt. En ze laat je voorbeelden zien van haar eigen designwerk.

Multiplayer game: Lekker

Zin in een chaotisch spelletje? Kom dan langs om Lekker te spelen. In deze multiplayer cookie-klicker strijdt je tegen je vrienden: is jou monster als eerste 10 koekjes dikker? Dan win je!

TechTalks

Experts geven bij de TechTalks korte updates over nieuwe tech die te zien zijn op Night of the Nerds. Er zijn twee rondes. Elke  ronde TechTalks duurt 30 minuten.

TechTalk 12:30 uur
Met twee korte colleges over:
1. De toekomst en maatschappelijke impact van drones
2. De toekomst van interactie: augmented reality
Reserveer hier je stoel.

TechTalk 14:30 uur
Met twee korte colleges over:
1. Maak kennis met de spannende wereld van Esports, Wim en Nolan Noordzij (House of Esports)
2. Live programmeren van de game Flappy Bird in 15 minuten, Glenn Bergmans (Dutch Coding Company)
Reserveer hier je stoel.

 

 

Toekomstberoepen

Weet jij wat je later allemaal kunt worden? Of weet je dat nog niet precies? Night of the Nerds gaat jou een handje helpen. We stellen een aantal jonge professionals met een gaaf beroep aan je voor. Bij [Beroepen met Toekomst] vertellen zij over hun werk en de toekomstbestendigheid van hun beroep. Je komt zo veel te weten over het werk van een Forensic IT Expert, Interaction Designer, Manufacturing Engineer, Product Specialist en Manager CIS Operations en een Manager Design & Engineering. Lennart de Graaf is de MC van [Beroepen met Toekomst].
Natuurlijk mag je veel vragen stellen!

Er zijn bij Night of the Nerds vier [Beroepen met Toekomst] sessies. Duur: circa 40 minuten. In elke sessie komen drie verschillende beroepen aan bod.
Starttijden: 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00.

Je skills futureproof?

Test vanaf 17.30 uur je skills bij tien Night of the Nerds challenges. De coaches en medewerkers geven je feedback op hoe het is gesteld met jouw skills. Zijn deze nu wel, niet of voldoende futureproof?

Escaperoom
In een afgesloten ruimte  speel je met acht personen een onvoorspelbaar spel. Logisch nadenken en goede samenwerking zijn de skills om raadsels en puzzels op te lossen en codes te kraken. Lukt het jou om binnen 15 minuten te ontsnappen?

ASML Precision room
Hoe nauwkeurig ben jij? In deze individuele challenge is precisie de belangrijkste skill voor een goede score.

Trampoline Game
Hoe staat het met jouw snelheid en balans skills? Check dit met de trampoline game. De trampoline bevat een sensor die kracht en frequentie meet. Je score wordt bepaald door de snelheid waarmee je springt en het aantal muntjes dat je in de game verzamelt. Dit moet je lukken binnen 1 minuut!

Digitale muziekinstrumenten
Muziek spelen op de innovatieve digitale instrumenten Drum, Scan, Wob, Wiggle en Pads. Vier muzikale talenten van Popsport coachen je hoe je muziek maakt met deze instrumenten. Lukt het jou om soepel en vaardig een van deze instrumenten te bespelen? Check it out!

Jammen met sound en video’s
Sinds kort kan je met muzieksoftware Ableton Live ook vj’en met de betasoftware VideoSync. Hoe staat het met jouw skills om geluiden en video’s te mixen en te bewerken met effecten? Zelfs met de tips en aanwijzingen van de masters Menno Keij en Hidde de Jong, een heftige challenge!

 Internet of things hoelahoepen
Bij de meiden van GirlCode en hun hobbyprojectje Hooli test je je motoriek en lenigheid. Hooli is een connected hoelahoep met een app, waarmee je tegen je vrienden kunt hoelahoepen en high scores kunt halen en delen. Hoe staat het met jouw motorische vaardigheden en lenigheid?

Drone parcours
Drones besturen met je lichaam als gamecontroller! Adriaan Wormgoor demonstreert hoe je dat doet. Hoe staat het met  jouw besturingsvaardigheden? Je mag het testen. Lukt het jou om een drone binnen 2 minuten het parcours te laten afleggen?

Parkeren met een robot
Een challenge om met behulp van de robot zo snel mogelijk een miniatuur MINI te parkeren, zonder de auto te beschadigen. Wie heeft de skills om dit in snel tempo voor elkaar te krijgen?

Spotter
Bij Spotter, de interactieve dansmachine, kun je met je dansbewegingen beeld en geluid aansturen. Twee dansers leren je de moves voor de maximale effecten. Hoe snel heb jij de moves  te pakken voor een optimale performance?

Internet of Anonymous Things
Test je Big Brother skills bij het Internet of Anonymous Things raadspel van Sander Veenhof en Karina Pálosi. Je ziet de data van sensoren die ergens verstopt zitten, maar kun jij ontdekken wát er gemeten wordt, en waar? Een challenge met ook veel grappen en grollen.

Dans- en muziekmachine

De Spotter is een interactieve dansmachine, waarmee je tegelijk beeld en geluid kan aansturen. Vorig jaar was de Spotter er ook bij en kon je zelf experimenteren. Dit jaar gaan we verder en word je gecoachd om optimaal te performen met de Spotter. Twee dansers leren je de moves voor de maximale effecten

Chris Koolmees heeft de Spotter bedacht en gemaakt. De techniek die in de installatie zijn verwerkt: kinect camera, processing (trackingdata en visuals), Max/Msp (link processing-audio), Ableton (audio).
De kinect camera registreert bewegingen van 15 punten op het lichaam van de danser. De coordinaten daarvan worden verwerkt in een processing-script. Deze speciaal geschreven software genereert met deze informatie ‘realtime’ beelden die geprojecteerd worden op de danser.

Smartphone orchestra

Doe met je smartphone mee aan het allereerste openbare experiment van The Smartphone Orchestra! WildVreemd gaat met haar gloednieuwe Smartphone Orchestra in première op Lowlands 2016, voor duizenden mensen en hun smartphone natuurlijk. Nu op Night of the Nerds kan jij onderdeel zijn van de eerste try-out. Met de Smartphone Orchestra ben je met elkaar onderdeel van één groot ruimtelijk muziekstuk, in het hier-en-nu.

The Smartphone orchestra doet 1 repetitie om 16.30 uur en het officiele optreden is om 19.00 uur.