VlogSide, doe je mee?

Night of the Nerds heeft een eigen video newsroom: de VlogSide. Hier worden alle Night of the Nerds nieuwtjes voor Snapchat, Instagram, etc verzameld. Doe mee! Pak je telefoon, maak ook je eigen snaps, insta’s en vlogs en deel ze met de VlogSide-crew. Zo kan iedereen mee beleven wat de tech is op Night of the Nerds. Op de VlogSide leer je ook gelijk de beste videotechnieken. Zoals: je perfecte shot kiezen, snelle cuts maken, special effects toevoegen en interviewen voor vloggers.

DIY (zak)lamp

Maak je eigen (zak)lamp met de onderdelen die je hebt verzameld bij de BYTE TRACK bij ASML, Vanderlande, Phenom World, VDL en Team Fast.

VR peddel challenge

Een challenge in de virtuele wereld! Je bent in het systeem van Vanderlande waarin je met peddels verschillende opdrachten moet uitvoeren.

 

Ellie – Interactive alley

Ben jij een BIT of een BYTE type? Stap binnen in de interactieve gang, met de allernieuwste tech. Ellie geeft je advies over welke route op Night of the Nerds beter bij jou past: de BIT of de BYTE track. Gemaakt en ontwikkeld door een team Fontys ICT studenten.

Game Change of Seasons

Change of Season is een explorerende puzzelgame waarbij je met een druk op de knop het jaargetijde verandert. Gemaakt en bedacht door Design & Production studenten van NHTV: Robbert Spijkstra, Merel van de Wal en Trinh Nguyen.

DIY Transportband challenge

Maak met verschillende losse onderdelen en materialen zo snel als je kunt een transportband en vervoer spullen van A naar B. Twee teams gaan de strijd met elkaar aan. Het team dat het eerst klaar is wint. Een challenge van Vanderlande.

What the Hack?!

Je bent vast nieuwsgierig hoe een hacker te werk gaat, hoe je een hack aanval kan voorkomen of afslaan en hoe vindbaar jij en jouw gegevens zijn op internet. Kom kijken bij de stand van Fontys en krijg antwoorden op je vragen van de cybersecurity experts!

Insecten 130.000 keer vergroot

De Phenom ProX vergroot beelden tot wel 130.000 keer en ziet details van 10 nanometer groot. Ter vergelijking, je nagels groeien met een snelheid 1 nm per seconde. Met de Phenom ProX laten we je verschillende insecten en mammoet haren zien. Ook kun je bij Phenom-World een virtual reality tour doen waarin je langzaam steeds verder inzoomt op een teek en je uiteindelijk op zijn rug staat!

VDL-elektrowagen bouwen

Hoe werkt een elektromotor? Daar kom je achter door er zelf een te bouwen. Ga aan de slag en bouw je eigen raceauto met een elektrische aandrijfmotor. Met creativiteit, knip- en plakwerk kom je een heel eind. Samen maken we de wereld energiezuinig en werken we aan een betere toekomst.

VDL oplaadpalen

Kom je mobiele telefoon opladen in de speciale oplaadpaal van VDL voor telefoons en tablets. Deze superhandige oplaadpalen zie je steeds vaker op festivals en andere openbare ruimtes. Leer tijdens de oplaadtijd van je telefoon alles op het gebied van e-mobility en batterijvermogen. Waarom is je batterij eigenlijk zo snel leeg en hoe lang duurt het voordat je telefoon weer helemaal vol is?