Segway Race

Je ziet ze veel in Sci Fi films en impressies van de toekomst: SEGWAYS. De kans is best groot dat we over zeg 5 jaar ons hoofdzakelijk voortbewegen op dit elektrische vervoersmiddel. Maar hoe behendig en snel ben jij op de Segway? Dat kun je testen op Night of the Nerds!

Heb je één van de vier tracks afgerond? Dan is de afgevinkte trackkaart jouw toegangsticket voor de Segway race!

TechTalks voor verdieping

TechTalks zijn minicolleges over technologie thema’s in het Night of the Nerds programma. Snap je nog beter wat je hebt of gaat zien. Er zijn twee rondes Techtalks en in elke ronde worden twee thema’s belicht.

14.00 TechTalks ronde 1
De connected wereld in 2050. Door Frank Lautenschutz, Here
Verliefd worden op chatbot? Door Ine Poppe, RobotLove

15.00 TechTalks ronde 2
Wat kun je met chatbots en Voice Assistants, zoals Google Home en Alexa? Door Geert Jan van Ouwendorp, Fontys
De toekomst door een AR-bril: dat houdt je in beweging! Door Anne Kok en Max Otten, studenten Computer Science & Engineering en Communication & Multimedia Design

De TechTalks zijn in Hal 3. Wel handig om een plaats te reserveren voor de eerste ronde of de tweede ronde TechTalks . Er is nog plek

Brainwave VR experience

Virtual Reality wordt ook een steeds belangrijker tool in de (geestelijke) gezondheidszorg.  We staan aan het begin van een omwenteling in de behandelmethodes. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar het toepassen van deze technieken.

Bij Night of the Nerds demonstreert Frederike Manders van MaMa Producties haar nieuwste applicatie voor het overwinnen van watervrees. Hierbij wordt een combinatie gemaakt van een VR-ervaring en de Muse headset die de hersengolven meet. Middels deze applicatie krijg je direct feedback in hoeverre je je relaxt voelt of niet.

AR Escaperoom Effenaar

“No escape from reality” zijn misschien wel de bekendste woorden die Freddie Mercury in de jaren ‘80 nog zong. Anno 2018 denkt de Effenaar daar heel anders over. Met de introductie van de allereerste Augmented Reality Escaperoom van Nederland, wil de Effenaar haar bezoekers een nieuwe vorm van spel -en muziekbeleving laten ervaren en juist laten ontsnappen uit de realiteit.
Met Augmented Reality kunnen oneindig veel nieuwe spelvormen en ervaringen worden gecreëerd. De Effenaar is hierop ingespeeld door samen met Dutch Rose Media een unieke (muziek-)beleving te creëren. Samenwerking, inzicht en beleving zijn nodig om de Strings of Life op te lossen.

Game Space Vikings

Speel met 2 tot 8 spelers in een arena, ontwijk alle gevaarlijke traps en verzamel zo veel mogelijk kristallen. Een van de spelers zit achter de knoppen en kan het hele level besturen om het de rest moeilijk te maken. De game wordt gespeeld op AirConsole. Dit is een platform waarbij je mobiel de controller is

Screw It. Screw You

Ngaio en Lisanne van AKV St Joost vinden dat door alle regels in de kunstwereld en op tentoonstellingen je vaak wordt tegengehouden kunst echt te ontdekken. Je mag nergens aankomen en je mag al helemaal niet de kunst bewerken.
Zij denken dat dit jou tegenhoudt het werk echt te ervaren én om het persoonlijk te maken. Door middel van hun installatie willen Ngaio en Lisanne daarom dat jij onderdeel wordt van hoe een Mondriaan schilderij eruit komt te zien, zodat je het je eigen kunstwerk maakt.

Smell of Data

Smell of Data is een ludiek waarschuwingsmechanisme waarmee je datalekken leert herkennen en aanpakken. Daardoor word je meer bewust van het gevaar van datalekken. Datalekken en identiteitsfraude zijn een groeiend probleem. Smell of Data maakt datalekken ‘tastbaar’ door er een geur aan te verbinden. Er is een nieuwe geur ontwikkeld die wordt afgegeven zodra persoonlijke data worden gelekt. Leanne Wijnsma demonstreert bij Night of the Nerds hoe dit werkt.

De documentaire over het project Smell of Data is online in 5 delen te bekijken. Volg de zoektocht naar een meer instinctief internet via de impact van datalekken op onze maatschappij, online privacy, geur als waarschuwingsmechanisme, ‘e-noses’ en uiteindelijk de reacties van het publiek op de ontwikkelde geur voor data. Een aanrader!

Wearable Hey, gevoel op afstand

De Hey armband is een kleine designed wearable dat een zacht liefdevol kneepje aan een andere persoon kan geven via het internet. De Hey armband geeft het echte gevoel van iemand die je vasthoudt en zegt: ‘Ik hou van je en ik denk aan je’. Voor de ontwikkeling combineerde Van Berlo kennis over digitale technologieën en interactie met engineering voor wearables. Dit heeft een prototype opgeleverd voor een killer kick-starter ontwerp. Met succes, want onlangs is de Hey armband in productie genomen en de eerste samples zijn te bewonderen op Night of the Nerds. Hoe gaaf is dat? Want jullie zijn één van de eerste personen die een Hey kunnen uitproberen.

Ronald van Van Berlo legt uit  hoe Hey is ontwikkeld en werk.

Jouw Data Orchestra

Jelle Mastenbroek en the Omnipresent World of Wizkids (OWOW) komen met ‘Data Orchestra’ naar Night of the Nerds!
Met ‘Data Orchestra’ kaarten zij het delen van persoonlijke data op internet en privacy aan. In een huiskamer-setting staat een scanner, waar bezoekers een rijbewijs, bankpas of creditcard door kunnen halen. Op basis van die persoonlijke gegevens beginnen allerlei voorwerpen in de huiskamer een concert uit te voeren. Maar niet iedereen realiseert zich wat hij of zij zojuist heeft weggegeven…

Data Orchestra kreeg in 2016 de Milan Design Award in de categorie Best Technology.

AR en virtuele mode

Door de ontwikkelingen van augmented reality (AR) kunnen we straks virtuele mode dragen. AR pionier Sander Veenhof en mode-ontwerper Jacob Kok laten je op Night of the Nerds in levende lijve hun experimentele virtuele mode ervaren.

Met augmented reality (AR) op je smartphone komt een parallelle wereld tot leven. Zodra je je telefoon wegstopt is deze wereld weer weg. De impact van AR wordt pas echt groot met de AR bril. Zodra de AR bril een betaalbaar massaproduct en iedereen een AR bril kan dragen, gaat er een wereld ontstaan waarin virtuele en fysieke elementen zijn gemixt. Virtuele elementen horen dan gewoon bij de werkelijkheid. Een ontwerp kan dan ook alleen in AR bestaan. Wat zou dat voor ons als consument en bijvoorbeeld voor de mode-industrie betekenen?