InScience

“Artificiële intelligentie en ik, de invloed van techniek op je digitale identiteit”

In de korte film How I Faked My Life Using AI: or (The Life and Death of Ryan Gosling Person) zie je hoe je een online leven kan opbouwen met behulp van artificiële intelligentie. Maar voegt dat iets toe aan je leven? En is je echte leven nog wel goed genoeg als je online alles kunt zijn? InScience filmfestival daagt je uit om mee te kijken en na te denken over je eigen online identiteit.

Met een nabespreking onder leiding van Nastasia Griffioen, Chief Scientific Officer van het Games for Emotional and Mental Health Lab en onderzoeker van de Universiteit Twente.

Dit plusprogramma draait om 10:00, 11:00 en 13:00. Tickets zijn via de website beschikbaar.

 

Tech Talks Helmond – 13:00

Tech Talks zijn minicolleges (Ted Talk stijl!) waar super pro’s vertellen over actuele Tech Thema’s. Zo snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Bezoekers krijgen twee korte lezingen binnen één uur, er is uiteraard ruimte voor vragen!

Tech Talks – 13:00 uur

De nieuwe Sherlock Holmes van het internet
Deze TechTalk gaat over Open Source Intelligence: OSINT. Oftewel, onderzoek doen met behulp van openbare bronnen. Je leert meer over slimme zoekmachines en geolocation (een locatie achterhalen). Met aandacht voor interessante tools en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Spelen en maken van een Artificiële Intelligentie
Wouter Besse en Daniel Kamp (studenten AI en HKU Muziek Technologie) vertellen over wat AI nu al kan en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een AI muziekproject.

 

Tech Talks Helmond – 10:00

Tech Talks zijn minicolleges waar super pro’s vertellen over actuele Tech Thema’s. Zo snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Bezoekers krijgen twee korte lezingen binnen één uur, er is uiteraard ruimte voor vragen!

Tech Talks – 10:00 uur

Helmond, hart van Smart Mobility
Luuk Misdom, senior projectleider Smart mobility van de gemeente Eindhoven, neemt je mee in de spannende en gevarieerde projecten voor Smart Mobility in Helmond en wat deze gaan betekenen voor de bewoners in de regio.

Smart Mobility gezien vanuit de automotive industrie
Glenn Haverkort, directeur van VDL ETS Helmond, vertelt over hoe er vanuit de automotive industrie wordt gekeken naar Smart Mobility en wat voor innovaties we binnenkort kunnen verwachten.

 

Tech Talks Helmond – 11:00

Tech Talks zijn minicolleges waar super pro’s vertellen over actuele Tech Thema’s. Zo snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is. Bezoekers krijgen twee korte lezingen binnen één uur, er is uiteraard ruimte voor vragen!

Tech Talks – 11:00 uur

De heilige graal van de motorsport
Fontys Engineering docent Erik Groenendijk De Laat gaat dieper in hoe de motorsport een belangrijke aanjager is voor de innovaties in de automotive sector.

De Elektrische Revolutie: auto’s opladen voor de toekomst
Fontys Automotive docent Desirée Seo vertelt over hoe belangrijk batterijtechnologie is voor de elektrificatie van de wereld en vooral voor de automotive sector. Welke grote stappen kunnen we maken in de duurzaamheid van batterijen in elektrische auto’s.

 

GameDevWorkshop

Wist jij dat de game industrie groter is dan de muziek en de film industrie samen? Games en interactieve media zijn de toekomst! Begrijpen hoe je een game maakt, is niet alleen heel erg leuk, maar ook handig voor later. Tijdens de GameDevWorkshop leer je een spel maken via de gDevelop app. Je leert de basis, zodat je thuis zelf verder kunt leren. Loop binnen en maak een Arcade Catcher game. Wees snel, want er is beperkt plek!

AR gezichtsmasker maken met Katpatat

Jouw digitale identiteit

Wat betekent jouw identiteit in de digitale wereld? Hoe zie jij er digitaal uit? En welke technologie zit hier achter? Je gaat aan de slag met potlood, papier en een vragenlijst en maakt eerst op papier een gezichtsmasker. Deze digitaliseren Neander en Lisa van Katpatat naar een AR gezichtsmasker. Het masker kun je als een filter opzetten in de digitale ruimte. Deze doorlopende workshop is bedacht en ontwikkeld door Katpatat.

 

Ableton Live – Push 3 Playground

Ableton Live is een softwaretoepassing voor muziekproductie en live-optredens. Het wordt veel gebruikt door muziekproducenten, DJ’s en live-artiesten over de hele wereld. Met Ableton Live kunnen gebruikers muziek componeren, opnemen, remixen, bewerken en afspelen. Het unieke aan Ableton Live is de intuïtieve interface en de krachtige functies voor real-time audioverwerking en live-optredens.

Ableton Push 3 is een krachtige hardwarecontroller die speciaal is ontworpen voor gebruik met Ableton Live-software. Het biedt muzikanten een intuïtieve manier om beats te creëren, melodieën te spelen, samples te triggeren en live-optredens te beheren, allemaal via de gevoelige druk- en aanraakgevoelige pads en knoppen. Kom bij de Push 3 Playground experimenteren met deze gloednieuwe technologie!

Workshop Framed

In Framed wordt je ondergedompeld in een innovatieve simulatiegame. Klasgenoot Anne zit in de problemen en vraagt om hulp, waarna je wordt geconfronteerd met pittige dilemma’s. Wat jij kiest, heeft een grote invloed op het verhaal.

Aan het einde bespreek je samen wat je hebt meegemaakt en welk einde je hebt gekregen.

Sonic Pi: inloopworkshop

INLOOP WORKSHOP

Welkom in de toekomst van muziek met de open source software Sonic Pi. Programmeer beats en sounds, verander instrumenten en voeg effecten toe. Experimenteer met random getallen. Zo blijft je muziek vanzelf veranderen. Tweak je code en luister direct wat er gebeurt. Zo bouw je het script stap voor stap op tot een complete track! Het liedje kun je natuurlijk opnemen en delen met wie je maar wilt.

Sonic Pi helpt je om snel en creatief te leren programmeren. Je hoort namelijk meteen of het resultaat van je code goed of slecht klinkt. Door deze feedback weet je gauw of je op de goede weg zit of dat je je code wilt aanpassen. Omdat het muziek is, kan het resultaat van alles zijn en van alles worden. Het is dynamisch en stimuleert je om de code telkens te blijven veranderen. Voordat je het weet, zit je in de flow.

Sonic Pi is een inloop workshop en start meerdere keren per dagdeel. Op het event vind je aanwijzingen over de starttijden!

Verdieping:
Artikel over Sonic Pi
Performance van de bedenker en maker van Sonic Pi, Sam Aaron

Tech Talks -on tour | Helmond

Tech Talks zijn minicolleges waar super pro’s vertellen over actuele Tech Thema’s. Zo snap je nog beter hoe groot de impact van tech in de wereld is.

Klik op de tijdvakken voor meer informatie!