Alles over e-sports

TeacherTalk
Wat weet je eigenlijk over e-sports?

Wat is de relevantie van e-sports in de maatschappij, wat is de impact en hoe zit het precies met e-sports als vrijetijdsbesteding? Wat brengt het op en wat zijn valkuilen en gevaren? E-sports en gamen zijn voor veel jongeren onderdeel van hun vrijetijdsbesteding. Zij bekijken toernooien of competities via livestreams, volgen e-sports content, bezoeken georganiseerde e-sports evenementen als toeschouwer of doen zelf mee als speler. Tijdens deze TeacherTalk maken we e-sports inzichtelijk voor docenten, TOA’s, decanen, technatoren en ouders en gaan we in op de verschillende aspecten van deze nieuwe populaire tak van sport.

Deze TeacherTalk wordt gegeven door Bas van Helmondt en Koen Bronswijk van eSports Center Eindhoven. 

Hack the Poacher

Techtalk
De afgelopen eeuw zijn ongeveer 90 procent van de Afrikaanse olifanten gedood, voornamelijk vanwege de ivoorhandel, ieder jaar zijn dit zo’n 20.000 olifanten.

Hack the Poacher, ofwel Vang de Stropers, is een hulpmiddel voor het beschermen van bedreigde diersoorten zoals olifanten en neushoorns tegen stropers. In plaats van zeer dure technologie te gebruiken, zoals infrarood, radar of satellieten, doet Hack the Poacher dat helemaal anders. Hack the Poacher detecteert datgene dat alle stropers permanent bij zich dragen en altijd gebruiken: telefoons. Wanneer dit is gebeurd waarschuwen de sensoren rangers. Tijdens deze techtalk vertellen de ingenieurs van Hack the Poacher, hoe ze deze uitdagingen aangaan en organisaties als het Wereld Natuur Fonds helpen met slimme en toegepaste technologie.

Dit project is bedacht en gemaakt door  onder andere Tim van Deursen en Thijs Suijten van Hack the Planet.