Skip to content

Big data & sport

Datum: 3 - 06 - 2021
Tijd: 12:30 
- 13:30

Kijk jij wel eens een serie op Netflix of luister je een liedje op Spotify? En krijg je dan wel eens een tip van Netflix of Spotify: “Deze serie of dit liedje raden we voor je aan”. Dát is de kracht van data! Bedrijven zoals Netflix, Spotify, Google, Snapchat, Instagram zijn succesvol omdat ze allemaal goed gebruik weten te maken van data. Omdat het om enorm veel data gaat, gebruiken we daar vaak de term ‘Big Data’ voor.

Maar wat is ‘Big Data’ data nou precies? In deze livestream leggen Maud & Diederick van ASML uit wat ‘Big Data’ is, hoe je dit soort data genereert en wat je vervolgens met deze data kunt doen. Niet alleen Google en Netflix gebruiken data, ook in de sportwereld wordt al volop gebruik gemaakt van data. PSV Eindhoven & ASML bundelen hiervoor hun krachten, om te laten zien hoe data in de voetbalwereld volop kansen biedt. Om de kracht van data echt te laten zien, vertellen ze jullie hoe ze gebruik maken van de data die PSV tijdens een wedstrijd genereert. Daarnaast nemen ze je mee hoe ze vervolgens data analyse inzetten om voor PSV toffe visualisaties te kunnen maken over wat er op ’t veld gebeurt tijdens een wedstrijd! Ze helpen hiermee de staf en spelers van PSV om elke dag een stukje beter te worden door het gebruiken van gigantische hoeveelheden data.

Wil jij misschien later ook iets doen met big data en data-analyse en wat tips om je eigen analyses te maken? Maud en Diederick geven je natuurlijk tips voor profielen en studie!

Een toffe live sessie die ook nog eens super interessant is als je niet echt van sport houdt!

Deze Techtalk is geschikt voor: Havo/VWO leerjaar 3, 4 en 5

Aanmelden kan via de aanmeldbutton t/m dinsdag 1 juni. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email