Skip to content

Feel the Future met GOstijn

GOStijn, oftewel Stijn Goossens, combineert zijn liefde voor dansen en animatie door een Motion Capture pak te gebruiken. Hiermee creëert hij als VJ dansende 3D karakters die worden geshowd in clubs en op festivals.
In de video vertelt Stijn over zijn ontwikkeling naar deze unieke specialiteit.
Het idee om in een Motion Capture pak te dansen kreeg Stijn op de kunstacademie AKV | St. Joost in Breda waar hij de richting Illustratie/Animatie heeft gevolgd. Hij wilde ooit naar deze creatieve opleiding omdat hij veel beter wilde worden in tekenen. Zijn plan was om concept artist te worden.

Op AKV | St. Joost kregen de studenten veel meer dan alleen tekenles. Na verschillende vakken en veel experimenteren maakte Stijn kennis met 3D animatie. Deze technieken pasten heel goed bij hem, het deed hem denken aan Lego waar hij vroeger mee speelde. Stijn vond het wel lastig om binnen de wereld 3D animatie iets met zijn gevoel te doen. Bij 3D animatie is namelijk alles opgebouwd uit cijfertjes. Al zoekende kreeg het slimme idee om het Motion Capture pak van de opleiding uit te proberen. Hij vond het altijd al leuk om te dansen, maar durfde dat nooit in het openbaar te doen en al helemaal niet voor publiek. Zo’n pak maakte het mogelijk om te dansen zonder te worden herkend.

Stijn filmde zichzelf bij het dansen. Hij wilde namelijk zien wat de verschillen waren tussen het geanimeerde 3D karakter en hemzelf. Met als gevolg dat het combineren van 3D animatie met dansen in een stroomversnelling terecht is gekomen. Bij de opleiding waren de reacties ook heel enthousiast, dus hij ging door met het experimenteren met 3D animaties en dansen. Het werd gelukkig ook steeds makkelijker voor hem om voor publiek te dansen. Zijn dromen van nu zijn het bewijs: een live performance geven op rolschaatsen in een Motion Capture pak!

Nieuwsgierig naar wat wat Stijn allemaal heeft gemaakt? Check zijn Instagram @gostijn of zijn website

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email