Skip to content

Natuurkunde is overal

Drie enthousiaste studenten van Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen Iris, Eva en Anna gaan je op een leuke wijze kennis laten maken met natuurkunde in het dagelijks leven.

De meest gestelde vraag als je natuurkunde studeert is toch wel “wat kan je daar dan allemaal mee?” Het is namelijk leuk om die ingewikkelde berekeningen uit te voeren maar wat heb je er nou echt aan? Natuurkunde bestaat niet alleen maar uit het invullen van een paar magische formules, om daarna achterin je boek het antwoord op te zoeken. Het gaat niet alleen over droge feiten over kleine deeltjes en grote sterren, maar ook over de wereld om je heen. Zo zorgt het ervoor dat je deze tekst kan lezen op je scherm, dat je geluidsgolven zichtbaar kan maken en dat je boterham altijd met de pindakaas kant naar beneden op de grond valt.

Iris, Eva en Anna geven een demonstratie over de natuurkunde om je heen, en hoe jij met natuurkunde kunt spelen in je eigen keuken. Dit doen ze met een mix van mini colleges, een quiz en verschillende proeven. Hoe kan je bijvoorbeeld zien of een ei rauw of gekookt is zonder hem open te breken? Hoe maak je zelf een vloeibare regenboog? En hoe zorg jij er altijd voor dat je het grootste taartje kiest?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email