Game over AI
Tijdstip: doorlopend
Waar: http://www.aidentity.nl/

AI_Dentity is een text-based game waarbij de speler aan de praat raakt met een Artificial Intelligence (AI) chatbot. In het begin lijkt dit erg onschuldig, maar de AI is slimmer dan de speler in eerste instantie denkt. Door deze gesprekken raken de speler en de AI bevriend en komen ze samen steeds meer te weten over de betekenis van hun bestaan. Als speler kun je keuzes maken die invloed hebben op het verhaal dat je doorloopt, het verhaal kan dus verschillende wendingen krijgen aan de hand van hoe jij speelt.

Het doel van het spel is om te laten zien wat voor kansen en gevaren AI met zich meebrengt, en om de gebruiker te laten ervaren hoe het is om er een band mee op te bouwen.

Waarom de game AI Dentity?
Technologie speelt een steeds grotere rol in ons leven. We leven in een tijd waar mensen verliefd worden op virtuele karakters en waar banen worden overgenomen door AI. Wat gaat er gebeuren als deze grens nog verder vervaagt? Wordt de wereld beter? Of slechter? Of hebben we niet eens door dat er verandering plaatsvindt?
Dit soort vragen zetten ons als beginnend ontwerpers aan het denken. Wij zijn Timmie van Engelen, Mathijs van der Kuijp en Olivier Duijs en we hebben van Greenhouse de opdracht gekregen om een interactieve ervaring te ontwikkelen met als thema het vervagen van de grens tussen mens en technologie.

Verdiepende informatie
Forbes artikel Rethinking Weak Vs. Strong AI
TEDtalk van Max Tegmark
Forbes artikel Should we be Afraid of AI?
ProPublica artikel Machine Bias