Bij  de game Pjotr help je als speler een jongen thuis te komen in een vreemde, magische wereld. Met enkel een encyclopedie van die gekke wereld en je eigen puzzel inzichten ga je op pad met Pjotr om hem te helpen bij zijn reis terug naar Groendorp.

Fragment uit Pjotr
‘Op een avond klopt er iemand op je deur. Je doet open en voor je neus staat er een oude, bebaarde man met in zijn hand een boek, en naast hem neergezet een witte sokkel. ‘Iemand heeft je hulp nodig.’ zegt hij, en nog voor je kan reageren is deze curieuze figuur al vertrokken. Het boek dat je hebt gekregen staat vol met plaatjes en beschrijvingen van een vreemde wereld, en de sokkel is met even vreemde tekens beschilderd. Het enige wat je kan herkennen aan dit alles zijn de draden die uit de sokkel steken. Op hoop van zegen steek je de draden in je computerscherm en meteen word je begroet met de tekst: ‘Hallo? Hoort iemand mij?”

Pjotr is een eerste project van eerste jaar studenten aan de opleiding Interactive Performance Design van HKU Theater. Met gebruik van techniek, verhaal, eigen creativiteit en een breed arsenaal aan tools leren de studenten aan deze opleiding interactieve ervaringen en kunstwerken te maken.