Dat leer je op Night of the Nerds. En vervolgens zet je (thuis?) zelf je eigen humanoïd robot in elkaar met Inmoov. InMoov is de eerste opensource 3D geprinte robot gecreëerd door Gael Langevin. Een 3D printer met een 12 x 12 x 12cm printvolume is al voldoende om de onderdelen voor deze robot te printen. In deze workshop ga je met geprinte onderdelen alvast een vinger in elkaar zetten. Een servomotor die je aansluit op een Arduino laat de vinger bewegen. Om zover te komen stuur je eerst de juiste programmeercode naar de Arduino. Je zult opkijken van het resultaat!! Check ook alvast InMoov en dit filmpje.

Deze workshop heeft raakvlakken met mechatronica, robotica, elektronica en programmeren.

Docenten kunnen hier kaartjes reserveren voor hun leerlingen. De workshop duurt iedere keer 40 minuten en begint om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Er is beperkt plek bij de workshops en op Night of the Nerds is nog veel meer te zien en te doen. Reserveer daarom maximaal 1 workshop per leerling.

Dit is een workshop van Creative Tech Academy. Creative Tech Academy biedt actuele inspiratie op het snijvlak van technologie, creativiteit en maken. Het aanbod bestaat uit workshops voor het Voortgezet Onderwijs en MBO en docenten Meet-Ups op verschillende plekken en events in het land.