We worden allemaal op internet gevolgd en bekeken. De websites die je bekijkt, de items die je aanklikt, de games die je speelt en de locatie waar jij dit doet: deze informatie leidt tot een digitaal profiel van jou op het internet. Zo’n digitaal profiel komt tot stand met algoritmes.
In de workshop ‘ervaar digitaal stalken’ kruip je in de rol van een digitaal algoritme dat allerlei gegevens verzamelt over personen. Vervolgens maak je hier een digitaal profiel van. Door deze workshop ontdek je dat de informatie in het profiel vaak niet klopt, een momentopname is en ook een inbreuk is op jouw privacy.

Docenten kunnen hier kaartjes reserveren voor hun leerlingen. De workshop duurt iedere keer 40 minuten en begint om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Er is beperkt plek bij de workshops en op Night of the Nerds is nog veel meer te zien en te doen. Reserveer daarom maximaal 1 workshop per leerling.

Dit is een workshop van Creative Tech Academy. Creative Tech Academy biedt actuele inspiratie op het snijvlak van technologie, creativiteit en maken. Het aanbod bestaat uit workshops voor het Voortgezet Onderwijs en MBO en docenten Meet-Ups op verschillende plekken en events in het land.