Futureproof@Work
Thijs Clevis vertelt over beroepen met toekomst in high-tech wereld

Tijdstip: doorlopend
Waar: hieronder

In de high-tech wereld hebben veel mensen een beroep waar toekomst in zit en waarvan jij geen idee hebt. Hier vind je een aantal verhalen van personen die zo’n bijzonder beroep hebben.

Het verhaal van Thijs

Thijs werkt voor high-tech bedrijf ASML. Hij vertelt meer over de typen van beroepen, wat hij zelf binnen het bedrijf doet, welke richtingen /vakken je het beste kunt volgen op school en welke persoonlijke eigenschappen relevant zijn om met plezier te werken in de high-tech wereld.

Verhalen van andere ASML medewerkers 
Diego

Diego is 31 jaar en Mechanical design engineer.
Vroeger wilde Diego astronaut worden en dat wil hij nog steeds!
Studie: bachelor Mechanical Engineering in Mexico en een master Aerospace Design in Engeland.
Diego heeft voor deze studies gekozen vanwege  zijn favoriete speelgoed Lego en Mecano. Ook hield hij van vliegtuigen en raketten.
Hobbies: film, videogames, boulderen en koken

Aparna

Aparna is 39 jaar en Design engineer.
Vroeger wilde Aparna leerkracht worden, maar al snel werd dat omgezet in engineer. In de toekomst wil ze misschien ook iets doen in de reiswereld.
Studie: Elektronica en Telecommunicatie
Aparna heeft voor deze studie gekozen omdat zij werd geïnspireerd door de verhalen van haar vader die werkte in de telecom sector.
Hobbies: reizen, tourfietsen, hiking en koken

Rosalinda

Rosalinda is 33 jaar en Optical design engineer.
Vroeger wilde Rosalinda journalist worden. Vooral omdat ze dacht dat ze daardoor veel mocht reizen. Deze aspiratie heeft ze laten varen sinds het moment dat ze getallen veel leuker vindt dan letters.
Studie: natuurkunde
Ze heeft voor deze studie gekozen omdat ze was gefascineerd door hoe natuurkunde de natuur beschrijft. En hoe je  kennis kunt gebruiken om iets anders op te bouwen.
Hobbies: fietsen, cakes en taarten bakken en lezen. Onlangs heeft ze nog een humoristisch en grappig boek gelezen over wiskunde: Beyond infinity van Eugenia Cheng. Een echte aanrader juist voor jongeren!

Verdiepende informatie
Wil je nog meer inspiratie check dan de Live Q&A Futureproof@Work op dinsdag 9 juni! Vraag twee ASML medewerkers het hemd van het lijf om 15.00 uur.

Interesse om nog meer beroepen te bekijken? Check deze link.