Tijdens deze workshop krijg je een introductie rondom de technieken, die organisaties als Bellingcat gebruiken. Door middel van open data en social media ontrafel je geheimen en ontdek je journalistieke verhalen. Dit leer je in deze workshop door de dader achter een fictieve aanslag op te sporen. Aan het einde van de workshop presenteer je je bevindingen aan de andere workshop deelnemers. Vervolgens ga je in gesprek in over het verifiëren van bronnen en het gevaar van aannames.

Docenten kunnen hier kaartjes reserveren voor hun leerlingen. De workshop duurt iedere keer 40 minuten en begint om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Er is beperkt plek bij de workshops en op Night of the Nerds is nog veel meer te zien en te doen. Reserveer daarom maximaal 1 workshop per leerling.

Dit is een workshop van Creative Tech Academy. Creative Tech Academy biedt actuele inspiratie op het snijvlak van technologie, creativiteit en maken. Het aanbod bestaat uit workshops voor het Voortgezet Onderwijs en MBO en docenten Meet-Ups op verschillende plekken en events in het land.