Test vanaf 17.30 uur je skills bij tien Night of the Nerds challenges. De coaches en medewerkers geven je feedback op hoe het is gesteld met jouw skills. Zijn deze nu wel, niet of voldoende futureproof?

Escaperoom
In een afgesloten ruimte  speel je met acht personen een onvoorspelbaar spel. Logisch nadenken en goede samenwerking zijn de skills om raadsels en puzzels op te lossen en codes te kraken. Lukt het jou om binnen 15 minuten te ontsnappen?

ASML Precision room
Hoe nauwkeurig ben jij? In deze individuele challenge is precisie de belangrijkste skill voor een goede score.

Trampoline Game
Hoe staat het met jouw snelheid en balans skills? Check dit met de trampoline game. De trampoline bevat een sensor die kracht en frequentie meet. Je score wordt bepaald door de snelheid waarmee je springt en het aantal muntjes dat je in de game verzamelt. Dit moet je lukken binnen 1 minuut!

Digitale muziekinstrumenten
Muziek spelen op de innovatieve digitale instrumenten Drum, Scan, Wob, Wiggle en Pads. Vier muzikale talenten van Popsport coachen je hoe je muziek maakt met deze instrumenten. Lukt het jou om soepel en vaardig een van deze instrumenten te bespelen? Check it out!

Jammen met sound en video’s
Sinds kort kan je met muzieksoftware Ableton Live ook vj’en met de betasoftware VideoSync. Hoe staat het met jouw skills om geluiden en video’s te mixen en te bewerken met effecten? Zelfs met de tips en aanwijzingen van de masters Menno Keij en Hidde de Jong, een heftige challenge!

 Internet of things hoelahoepen
Bij de meiden van GirlCode en hun hobbyprojectje Hooli test je je motoriek en lenigheid. Hooli is een connected hoelahoep met een app, waarmee je tegen je vrienden kunt hoelahoepen en high scores kunt halen en delen. Hoe staat het met jouw motorische vaardigheden en lenigheid?

Drone parcours
Drones besturen met je lichaam als gamecontroller! Adriaan Wormgoor demonstreert hoe je dat doet. Hoe staat het met  jouw besturingsvaardigheden? Je mag het testen. Lukt het jou om een drone binnen 2 minuten het parcours te laten afleggen?

Parkeren met een robot
Een challenge om met behulp van de robot zo snel mogelijk een miniatuur MINI te parkeren, zonder de auto te beschadigen. Wie heeft de skills om dit in snel tempo voor elkaar te krijgen?

Spotter
Bij Spotter, de interactieve dansmachine, kun je met je dansbewegingen beeld en geluid aansturen. Twee dansers leren je de moves voor de maximale effecten. Hoe snel heb jij de moves  te pakken voor een optimale performance?

Internet of Anonymous Things
Test je Big Brother skills bij het Internet of Anonymous Things raadspel van Sander Veenhof en Karina Pálosi. Je ziet de data van sensoren die ergens verstopt zitten, maar kun jij ontdekken wát er gemeten wordt, en waar? Een challenge met ook veel grappen en grollen.