Waarschijnlijk heb je wel gehoord van de plasticsoep. Dit zijn grote gebieden van plastic dat in de oceanen terecht is gekomen. Dit is zeer schadelijk voor het milieu omdat het in kleine stukjes afbreekt en duizenden jaren blijft bestaan en dieren het aanzien voor voedsel. Kijk ook maar eens op deze site.
Plastic is materiaal dat vaak eenmalig wordt gebruikt en daarna meestal gewoon wordt weggegooid. En dat terwijl deze kunststof zeer bijzondere eigenschappen heeft. De unieke eigenschappen van plastic maken het mogelijk om opnieuw waardevolle objecten van te maken. Dat laten studenten van de TU/e met plastic recycle machines, in navolging van Dave Hakkens zien. Samen met andere studenten experimenteren zij met het recyclen van plastic en creëren zij waardevolle objecten.

Precious Plastic TU/e is een groep van vijf studenten die willen leren mooie ideeën werkelijkheid te maken. Met het uiteindelijke resultaat stimuleren zij andere studenten hetzelfde te doen door een extra werkplaats aan te bieden. In de plastic recycle werkplaats worden workshops gegeven om anderen leren te werken met plastic en de machines. Twee middagen in de week is de werkplaats open.