Live workshop
Tijdstip: 9:15 – 10:00 uur 
Waar: Via Google Meet: klik hier om mee te doen
Inschrijven (tot 25/11/17:00): hier kan worden ingeschreven 

Tijdstip: 11:45 – 12:30 uur
Waar:  Via Google Meet: klik hier om mee te doen
Inschrijven (kan tot 25/11/17:00): hier kan worden ingeschreven

In de populaire workshop ‘’Patronen Klonen’’ neemt MU je mee in het werk van de bekende kunstenaar Dries Depoorter, gezichtsherkenning-software en de blik van een computer. Na een inleiding ga je zelf aan de slag als computer en leer je snel en efficiënt patronen te klonen.

Programmeren zonder computer… Kan dat?! Echt wel!! Door te denken als een computer kun je tot onverwacht creatieve resultaten komen. We kijken naar kunstwerken van mediakunstenaar Dries Depoorter. Welke data gebruikt Dries allemaal? En hoe werkt die software eigenlijk?
Aansluitend ga je zelf patronen herkennen. Je maakt in no-time een abstracte versie van jezelf. Door als computer naar jezelf te kijken maak je eenvoudig een gecodeerd zelfportret. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, zie je precies welke zelfportretten binnen dit programma passen. Wacht? Is dit nou machine learning voor mensen?!

De Creatieve Code is een gratis platform dat docenten in staat stelt om zelf kunst en code, of creativiteit en programmeren, te verbinden.
Verdiepende informatie: Lees dit interview met Harm Hofmans hoe de workshop werd ontwikkeld naar aanleiding van de tentoonstelling Back End van Dries Depoorter.